Helenas Horoskop

Arbete och pengar, augusti 2016- Skytten

Helena Biehl

Kraftperioden fortsätter, nu med stänk av glamour!

Du har redan tidigare under året haft besök av kickstarter-planeten Mars i ditt eget tecken. Effektivt värre men ack så tråkigt för din vandrarlust. Perioden då Mars sist besökte ditt tecken var 6 mars-27 maj. Tillsammans med strikte och ansvarsfulle Saturnus i ditt tecken kan du under våren ha tittat på ditt skrivbord eller jobbschema och skakat på huvudet. Hur var det möjligt att du, zodiakens frihetsälskande skapelse, inte längre vare sig reste eller roade dig? Du tycktes bara ha tid för arbete och ansvar. En liten vilotid kom under juni och juli då ditt schema lättade en aning. Jag hoppas att du njöt och vilade i fulla drag!

Från och med den 2 augusti flyttar energiske Mars in i ditt eget tecken igen. Detta kommer ge dig en imponerad effektivitet och energi på arbetet och gällande personliga projekt som du har på gång. Denna rivstart är fantastisk men var noga med att påminna dig om att lägga in egentid och vila. Mars kommer ge dig massor att göra på jobbet under hela augusti och nästa hela september. Med Saturnus i ditt tecken under denna tid, samt ända fram till och med 2017, är kraven på dig själv höga. Du kan lyckas nå höjdpunkter i din karriär som du kommer minnas för livet, men endast om du använder dig av ett minutschema. Låter inte alls som du, eller hur? jobba med denna period för att åstadkomma så mycket som du vill, längre fram kommer lugnare tidsperioder då du kan vila och njuta av allt det du åstadkommer nu.

Det finns tack och lov några ljuspunkter på himlen också. Den första kommer ge dig roligt och lite mer glamour till arbetsvardagen än bara utsikten över dina pennor och anteckningsblock: Venus. Vackra Venus kommer befinna sig i ditt tionde hus den 5 augusti- 30 augusti. Du kanske visserligen har ett arbetsschema som är proppfullt men några av de uppbokade timmarna kommer utgöras av branschevent och mingel där du kan få sätta på dig något snyggt och, faktiskt, känna dig som du ska på fest. Venus ger dig glamouren och harmonin du saknat. Din personliga charm kommer stiga några hundra grader och folk du möter i karriärsammanhang kommer både imponerat lyssna och kika efter dig. Som balsam för själen efter allt arbete du uträttat.

Den andra ljuspunkten är att Saturnus, som befunnit sig retrograd sedan slutet av mars, från och med mitten av augusti ger dig grönt ljus gällande hur du ska lägga upp dina planer. Du kan ha fått en del olika bud eller idéer gällande ditt arbete och kanske känt en osäkerhet kring hur du kommer arbeta under hösten. I augusti klarnar det och du kommer känna ett lugn i att veta vilken väg du ska ta.

Kommentera
Föregående artikel Rysligt och smar…

Rysligt och smart- sommarläsningstips!

Helena Biehl

Lata måndag och jag återhämtar mig efter en intensiv korrekturperiod av ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. Vad då bättre än bra läsning?

Fartblinda

Carolina Neuraths roman Fartblinda väcker intressanta tankar om maktens människor. Hur långt är man egentligen beredd att gå i girighetens namn? Fartblinda är nominerad till Årets Deckardebut i Crimetime Specsavers Award 2016! Väl värd så också. Om man tror att det skulle vara trist att läsa om finansvärlden får man mycket god anledning att ändra sig efter att ha läst denna bok. Med en plot som för tankarna till HQ-kraschen känner man sig plötsligt hemligt inbjuden till en värld dit bara den innersta kretsen i finansvärlden annars har tillträde. Härligt kittlande!

Mannen mellan väggarna

Nästa bok på tur på mitt nattduksbord är Mannen mellan väggarna av Emma Ångström. Jag har bara hunnit bekanta mig med omgivningarna i bokens inledning än så länge. Men jag har redan rysningar. Det är något läskigt när barn och övernaturligheter blandas ihop. Den här boken klassas som skräckrysare. Misstänker att de kommande ensamnätterna hemma kommer kännas lite så där framöver. Emma Ångström fångar läsaren blixtsnabbt och det är sannerligen en konst. Just nu har jag kommit till ett avsnitt där ett stort svart handavttryck finns på en liten babys vita filt. Jag får rapportera vidare när boken är utläst men i nuläget tror jag att lovsångerna om denna bok är något som jag mycket snart kommer instämma i.

Glad måndag!

Kram

Helena

Kommentera
Nästa artikeln Arbete och penga…
Föregående artikel Arbete och penga…

Arbete och pengar, augusti 2016- Skorpionen

Helena Biehl

Karriärrivstart!

Karriärmöjligheterna kickar igång med en rivstart redan den 2 augusti. Med en nymåne i Lejonet aktiveras ditt tionde hus. Här finns din karriär och din rykte i din bransch. Nu får du en chans att sätta fart på ett projekt som har potential att ge dig mer status inom ditt arbetsområde. Detta är huset där man får bekräftelse på alla ansträngningar man gjort. Med nymånen i ett så kreativt tecken som Lejonet är det möjligt att du arbetar med något som har med skrivande, sång eller uppträdanden att göra. Likaså är Lejonets tecken barnets tecken. Projekt eller produkter riktade åt barn är helt rätt nu! Nu ska du våga vara en ledare. I det tionde huset finns alla former av experter och sätter du intentionen att lyckas gällande din karriär vid den här nymånen har du en god chans att få en plats bland toppnamnen inom ditt arbetsområde. Nymånens energi håller i sig 6 månader. Det är möjligt att du kommer arbeta med det du sätter fart på en bra bit in på nästa år innan du känner dig helt klart med satsningen.

Och så var det pengarna… Ja, det kan sannerligen ha varit en del funderingar sedan i slutet av mars. Men nu i augusti är det slut på frågetecknen och osäkerheten i att inte veta vad som väntar dig gällande inkomster och ekonomi. Mars, energiplaneten nummer ett, befinner sig i ditt inkomsthus och det kommer ske massor! Han ser till att elda fart i allt gällande dina bankkonton och dina tillgångars värde redan från och med den 2 augusti. Han kommer arbeta med ditt ekonomiska område ända fram till slutet av september så saker och ting kommer hända nu! Saturnus, den bistre och superstränge planeten som kräver ordning och reda, har befunnit sig retrograd sedan i slutet av mars månad. Han befinner sig också i ditt inkomsthus och har troligen fått dig att vrida och vända på hur du skulle lägga upp bästa möjliga inkomstplan. I mitten av augusti släpper han dig äntligen fri och framåt. Du kommer nå klarhet och med Mars hjälp blir det fart och ordning! Priset du måste betala för högre lön och ekonomiskt lugn? Mer arbete och ansvar på ditt bord! Jag hoppas du vilat ordentligt under sommaren, Skorpionen!

Kommentera
Nästa artikeln Rysligt och smar…
Föregående artikel Horoskop vecka 3…

Horoskop vecka 30, 2016

Helena Biehl

Kommunikationsplaneten, Merkurius, är i farten den här veckan. Låt oss titta!

På onsdagen den 27 juli möts Merkurius och Uranus i ett positivt möte. Merkurius befinner sig i kreativa, nöjesälskande Lejonet och Uranus i självständige och starke Vädurens tecken. Denna onsdag vågar vi tänka utanför ramarna. Resten av världen kanske behöver lite tid för att hänga med i våra visioner inför framtiden. Men lugn, de kommer ikapp så småningom!

På fredagen den 29 juli skapas en kvadratur mellan Merkurius och krigarplaneten, Mars. Ord kan bli bitska och tänker vi oss inte för kan det bita oss i svansen direkt. Vi kan såra mer än vi menar. Stolthet kan vara den utlösande faktorn.

Vänd och vrid på dina nytänkande projekt

Uranus, planeten som styr över nytänkande uppfinningar och inititativ samt gruppsamverkan, beger sig på fredagen den 29 juli ned i retroläge. Han rör sig långsamt över himlen och den 29 december i år, när han får fart framåt igen, kommer han endast ha backat 4 grader tillbaka i Vädurens tecken. Alla nydanande projekt, särskilt med betoning på teknik och grupptillhörighet, kommer behöva lite extra funderingar. Det är en bra period för att slipa på ett projekt som berör tekniska produkter eller tjänster. Internet, appar och alla former av sociala medier är gynnade. När december kommer och sedan det nya året, är tiden för lanseringen och framåtrörelsen här. Jag gissar på att vi under våren 2017 kommer få se många lanseringar av spel, appar och teknikprodukter som syftar till att göra oss självständiga och fria gällande vår förmåga att nå våra drömmar, på vårt sätt. Som herrar över vår egen tid. Spännande!

Helgen den 30-31 juli blir veckans belöning!

Venus och Uranus möter varandra på måndagen den 1 augusti men effekten av deras träff kommer färga helgen. Kärleken kan helt oväntat dyka upp där man minst anar det. Venus i Lejonet är flirtigt och Uranus i Väduren är snabbt och självsäker. Låter som en riktig megapassion kan trilla ned i huvudet på oss! Stadgade känner av mötet genom oväntat kul händelser med sin partner. Med Venus i Lejonet är det kanske en härlig fest eller besök på en restaurang som andas lyx och vila som hamnar på agendan. Singlar; var ute och rör på er denna helg. Den rätte/rätta kan dyka upp när du minst anar det.

En toppenavslutning på veckan. Njut!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

Kommentera
Nästa artikeln Arbete och penga…
Föregående artikel Arbete och penga…

Arbete och pengar, augusti 2016- Vågen

Helena Biehl

Resor, försäljning och kurser!

Mars flyttar in i ditt tredje, kommunikativa hus, den 2 augusti och stannar där till och med slutet av september. Detta ger dig en gyllene tid i augusti för att göra din röst hörd och visa upp vad du kan. Det du säger får folk att lyssna, för du säger det med enorm övertygelse. Mars kan bli en aning styv i korken så tänk bara på att inte bli för dominant.

Om du har upplevt att du stått och stampat gällande struktur för pr- och försäljningsplaner sedan i slutet av mars i år, kommer du troligen känna av en lättnad vid mitten av månaden. Då rör sig organiserade Saturnus framåt igen efter flera månader av retrograd och du kommer hitta riktning för vilka projekt som du ska satsa på. Och hur du ska gå tillväga.

Måndagen den 22 augusti är en utmärkt dag för att skriva under ett avtal eller andra dokument gällande ett spännande projekt. Merkurius och Jupiter möts denna dag. De befinner sig i ditt tolfte, dolda, hus. Kanske är det du planerar att göra inte riktigt redo att delas med världen ännu. Alternativt kanske du satsar på ett projekt som har mycket med en form av andlig resa att göra. Återhämtning och vila är starkt förknippat med det tolfte huset.

Den 24 augusti kan du kanske bli tvungen att ställa dig upp och tala inför en kritisk röst eller grupp. Stå på dig och den idé du har. Harkla dig och gör dig hörd. Mars och Saturnus möts och det är lite ilska men också mycket struktur i luften. Om du skrivit, producerat en kurs eller satsat på en kampanj i sociala medier kan den här dagen likaså höja dig till skyarna som en person att räkna med inom din bransch.

I september är det dags för ditt stora lyckoår att starta. Har du alla planer i huvudet nu? Inte? Då är det hög tid att göra dig redo för att satsa på en nystart som du bara får vart 12:e år. Och från och med den 9 september är det ditt år igen. Jämför med vad du startade nytt året 2004/2005 och du kanske ser en röd tråd. Dina drömmar kommer givetvis ha förändrats men potentialen för nystart är densamma.

Kommentera
Nästa artikeln Horoskop vecka 3…
Föregående artikel Arbete och penga…