Horoskop vecka 8, 2017

Kontraktsdag, kommunikation och solförmörkelse

Annonsen laddas.

Årshoroskop 2017 för alla stjärntecken

2-veckorshoroskop för perioden 16 februari- 1 mars

Det är full fart i denna vecka! Merkurius står i centrum för nästan alla möten och så har vi söndagens solförmörkelse och nymåne. Räkna med mycket nyheter!

Låt oss ta dagarna och planethändelserna från början:

Solen har precis flyttat in i Fiskarna och sätter tonen för den kommande månaden. Det är mjukt, drömskt, en aning nostalgiskt, helande och fantastifullt på samma gång.

(Missa inte Fiskarnas vackra astroörhänge från smyckesdesignern Caroline Svedbom. Fiskarnas kristall är ljuvligt ljusblå. )

Dåre eller geni?

Tisdagen den 21 februari bjuder på två planetmöten. Merkurius möter Uranus i en sextil. Det är en riktigt färgsprakande dag för idéer. Vi är kvicka i tanken och tänker i nya banor. Det är på gränsen mellan genialiskt och dårskap. Jag vill dock uppmana alla att brainstorma. Med Merkurius i Uranus hemmatecken, Vattumannen, så gynnas särskilt teknik, forskning och nätets möjligheter.

Teckna avtal idag!

Samma dag möter Merkurius också välgöraren Jupiter i en vacker trigon. Jupiter befinner sig i vågmästarens tecken, Vågen. Det råder balans och goda möjligheter till diplomatiska lösningar och juridiska överneskommelser. Det är en idealisk dag för att teckna ett kontrakt. Det enda smolket i bägaren är att Jupiter befinner sig retrograd. Detta kan föra med sig att expansionsmöjligheter och därmed möjligheterna till ekonomisk förtjänst, grusas en aning. Ha det i åtanke och var beredd att öppna för en väg att omförhandla ekonomiska villkor från och med mitten av juni. Då kommer Jupiter ha vänt framåt och alla hans tursamma krafter är att räkna med igen.

Maktkamp

På onsdag den 22 februari möts krigarplaneten och energiknippet, Mars, den transformative Pluto. De möts i en kvadratur vilket kan skapa gnissel i maskineriet. Mars vill vara störst och viktigast och få sin vilja igenom. Det vill Pluto också och han tvekar inte att använda sig av slugt spel. Mars tar hellre till råstyrka rent fysiskt. Summering: Den här dagen kan spegla en känsla av pågågende maktkamp. Det är en dag där överenskommelser känns väldigt långt borta. Rentav omöjliga till och med.

Sitt lugnt i båten. Redan den påföljande dagen bringar bättring.

En ny och stabil väg

På torsdagen den 23 februari stabiliseras läget när förnuftige Merkurius slår sig samman med ansvarsfulle Saturnus. Mötet kan liknas vid två kloka huvuden som tillsammans producerar struktur och ordning och reda. Och möjlighet till långsiktiga lösningar. Nu kan man finna en gyllene medelväg genom att tänka i nya banor än tidigare.

Merkurius in i Fiskarnas tecken

Nu blir det tal om läkande, spiritualitet och fantasi. Skrivande, pr, kurser och lokala event på Fiskarnas tema kommer ge oss helande information fram till och med den 13 mars. Vi kommer troligen kommunicerar mer om omvårdnad och tårdrypande minnen från en svunnen tid. Håll utkik i nyheterna.

Solförmörkelse i Fiskarnas tecken

På söndagen den 26 februari är det dags för den andra förmörkelsen i februari. Nu är det i samband med en nymåne vilket ger oss en chans att börja om på nytt. Förmörkelser ser till att sätta fart på händelser och tiden tycks flyga när man befinner sig mitt i en förmörkelse.

Denna förmörkelse är inget undantag. Förbered er på det oväntade!

Solförmörkelsen äger rum på den 8:e graden i Fiskarnas tecken. Neptunus är Fiskarnas styrare så hennes aspekter på samma dag ger viktiga ledtrådar till vad vi har att vänta.

Är då Neptunus på gott humör när hon möter andra planeter?

Ja! Fantastifulla, drömska Neptunus befinner sig konjunkt nymånen. Detta antyder att kreativitet, healing och omvårdnad kommer stå i centrum för den här solförmörkelsen. Neptunus kastar glada blickar åt både Jupiter, Saturnus och Plutos håll. Pluto får en chans att visa oss en ny, transformerande livsmöjlighet. Saturnus ger oss stadga och möjligheter som kan hålla långsiktigt. Precis det man vill ha när man står i begrepp att göra viktiga förändring. Särskilt om yttre händelser tvingat fram förändringarna. Jupiter är möjligheternas planet och han är alltid god.

Det låter lovande, eller hur?

Neptunus och Fiskarna är förknippade med andlighet och intution. Förbered er på drömmar, magkänslor och inre rösters kraft. Det kan bli både vackert och väldigt helande.

Tack vare ett möte mellan Mars (snabbhet) och Uranus (plötslighet) kommer dock de nyheter som kommer denna solförmörkelse dyka ned i våra liv som blixtar från klar himmel. Förmörkelser är vanligtvis förknippad med oväntade nyheter som kommer snabbt. Mars och Uranus kommer dock se till att solförmörkelsen får än mer av den varan.

Håll era scheman öppna och lugna dagarna kring solförmörkelsen. Det kommer gå undan! Överlag är det dock alltså en positiv förmörkelse. Till skillnad från månförmörkelsen den 11 februari, som handlade om avslut, fokuserar förmörkelsen den 26 februari på nystart. Det känns alltid lättare i energin tycker jag.

Berätta gärna hur ni upplever förmörkelsen inverkan i era liv, genom att kommentera här på bloggen.

Som vanligt kommer jag skriva ett speciellt inlägg om vilket livsområde som förmörkelsen berör för de olika stjärntecknen. Håll utkik här på bloggen under vecka 8!

Jag önskar er alla en givande vecka full av möjligheter!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

Låt stjärnorna leda dig till framgång (inbunden)

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!

 (häftad)

En kvinna som försvinner…

Månförmörkelser ser ofta till att” förmörka ut” en kvinna i ens liv

Annonsen laddas.

Månförmörkelsen i Lejonet förra lördagen förde med sig att jag när vecka 7 startade fick veta att en nyckelperson på HarperCollins Nordic bestämt sig för att sluta och gå vidare mot nya arbetsutmaningar. En kvinnlig person som betytt så mycket för mig och mitt skrivande.

En månförmörkelse, som styr det kvinnliga, brukar inte sällan föra med sig att en kvinnlig person i ens liv försvinner. Många blir förskräckta när de först hör mig säga det. Men det behöver inte alls handla om något hemskt som har inträffat, bara att en kvinnlig person väljer en annan väg som gör att man inte kommer kunna träffas lika ofta som tidigare.

Jag och min författarmentor kommer fortsätta att ha kontakt och för det är jag naturligtvis glad. Hennes råd till mig innan hon slutar var:

”Ge inte upp den där deckaridén. Jag tror det kan bli riktigt stort”.

Jaha. Så nu googlar en annan som en tokig för att finna en tråd som tänder deckarkrutdurken. När jag skrev Fortunatas Profetia kände jag så starkt för min historia att det nästan var fysiskt märkbart. Jag måste hitta samma känsla för deckaren. Att skriva utan det drivet klarar jag inte. Jag kanske trodde det, men icke.

Jupiter, min styrarplanet och även publishingplaneten, kanske låter mig gå som katt kring het gröt fram tills i mitten av juni. Då vänder han framåt efter att ha varit retrograd sedan början av februari.

Tills dess lär jag ha funderat i många omgångar gällande deckaren samt avslutat astroboken nr 2. Eller, vem vet, kanske har jag faktiskt fått en idé och en struktur även för deckaren.

I torsdags såg jag Phantom of the Opera på Cirkus. Där och då vaknade något. Det var så bra att jag fick tårar i ögonen. Magin av en fantastisk historia. Jag har börjat nysta i några tidigare idéer, i kombination med min ursprungsidé, men mer vågar jag inte säga. Jag tycker redan att jag har skrivit och talat alldeles för länge om deckaren utan att ha kommit vidare.

Så nu lägger jag locket på ett tag till.

För er som vill se en fantastisk uppsättning kan jag varmt rekommendera Phantom of the Opera. Jag funderar faktiskt redan på att gå igen. Nu satt vi nära scenen men det skulle vara roligt att se skådespelet från längre avstånd.

Fortsatt glad lördag!

Kramar

Helena

På besök hos P4 morgon med Josefine Sundström och Alex Hammarlöf

Astrologi på radio idag

Annonsen laddas.

Imorse gick jag upp lite tidigare än vanligt för att åka till Sveriges Radio och medverka i P4 morgon med Josefine Sundström och Alex Hammarlöf.

Det är väldigt roligt att få vara med på radio. Jag går dit och sitter och väntar utanför båsen där man sänder de olika programmen. Jag förvånas alltid över hur nära man sitter de som sänder, trots att vem som helst kan knalla in från gatan så att säga.

Sedan ropas jag in och det är lite kort genomgång av upplägg och samtalsämnen innan jag kommer in i studion för sändning.

HÄR finner ni länken till programmet. Jag finns med från ca 2 h 14 minuter.

På agendan stod bl a att gissa stjärntecknet på Alex Hammarlöf som jag hade sett i ca 10 minuter. Kul!

Jag och Josefine passade på att ta en bild i en musikpaus. Jag är ruskigt förkyld men det verkar tack och lov inte ha märkts alltför mycket.

Jag hade på mig den här snygga kavajen från Newhouse.

radiop4

Nu ska jag skriva veckohoroskop, tidningshoroskop och sedan göra helg.

Trevlig helg till er alla!

Kramar

Helena

Astro för alla stjärntecken 16 februari- 1 mars

2-veckorshoroskop februari 2017

Annonsen laddas.

Den 16/2 är vi snabba och smarta. Idealiskt för en presentation eller föredrag.  En av årets bästa dagar för att teckna ett avtal är 21/2. Se upp för maktkamp och konflikt den 22/2. Nymånen den 26/2 äger rum i kreativa Fiskarnas tecken. Samma dag inträffar även en solförmörkelse. Förbered er på oväntade nyheter eller tidigare okänd fakta som hastigt tar sig upp till ytan.

Väduren 21/3- 20/4

Venus gör att kärlek och pengar tycks söka upp dig. Den största händelsen är dock solförmörkelsen den 26/2. Kanske väljer du en helt ny spirituell väg efter att du fått reda på ny information. En förälders ekonomi kan få sig ett hårt bakslag samtidigt. Bäst just nu: Dina nattliga drömmar. Lyssna till vad de viskar till dig.

Oxen 21/4-21/5

Gör dig redo att rycka ut för en vän i nöd. Vid förmörkelsen den 26/2 kommer hastiga händelser och nyheter komma kring vänner, nätverk och organisationer som du tillhör. Mobiler, datorer och smart teknik kan också krångla. Bäst just nu: En mycket god tid för att återhämta dig och landa spirituellt. Din magkänsla leder dig väl.

Tvillingarna 22/5-21/6

Fokusera fullt ut på din karriär och din status. Det kommer ske mycket under den här perioden. Oväntade nyheter gällande din bransch eller ditt företag kan ge dig en drömchans den 26/2. Någon kanske hastigt lämnar kontoret. Våga träda fram för att vinna. Bäst just nu: Ökad status och bättre inkomstmöjligheter den 24-26/2.

Kräftan 22/6-23/7

Efter den 18/2 återvänder krafter och livsenergier till dig. Nyheter kring din ekonomi men även din karriär väntar dig. Kanske blir det hastigt aktuellt att läsa en utbildning eller kurs eller ta ställning kring en utlandsresa. Allt i samband med förmörkelsen den 26/2.  Bäst just nu: Möjligheterna att förändra din ekonomi 24-27/2.

Lejonet 24/7-23/8

Hela februari är transformativ för din räkning. Förmörkelsen den 26/2 ger dig ytterligare en knuff för att ändra på hur världen, och du själv, ser på dig. En partner kan i samma veva ha det tufft med ekonomin. Det är dags för en ny, realistisk plan även där. Stöd och hjälp hen. Bäst just nu: Lev i enlighet med ditt livskall!

Jungfrun 24/8-23/9

Ditt kärleksliv och relationerna till samarbetspartners i jobbet utmanas vid förmörkelsen den 26/2. Om allt varit bra, kommer relationerna klara sig stärkta av utmaningarna. Svaga relationer kan upphöra. Singlar kan ta steget in i en relation. Se det som en knuff i rätt riktning. Bäst just nu: Tur i pengar och jobb 20-21/2.

Vågen 24/9-23/10

Om du har slarvat med din hälsa kan förmörkelsen den 26/2 se till att du börjar prioritera dig själv mer. Alternativt kan snabba händelser i ditt arbetsliv påverka dina dagliga rutiner. Anställda eller kollegor som kommer och går kan vara orsaken. Var noga med att backa upp filer och datorer. Bäst just nu: Kul nyheter den 21/2.

Skorpionen 24/10-22/11

Efter den 18/2 njuter du mer av livet tack vare Solen i ditt nöjeshus. Förmörkelsen den 26/2 kan ge oväntade nyheter kring ett kreativt projekt eller för barn i din omgivning. Om du skulle drömma de mest tokiga saker, lyssna inte för mycket. Det är mest dröm och lite verklighet. Bäst just nu: Ditt lugn händelsernas centrum.

Skytten 23/11-22/12

Ditt sociala liv och kärleken är så mycket lättare än i januari. Kul bjudningar och event väntar. Förmörkelsen den 26/2 påverkar ditt hem och din familj. Oväntade nyheter kan leda till hastiga tankar på flytt eller renovering. En förälder kan också behöva ditt stöd. Bäst just nu: Goda ekonomiska nyheter den 21/2.

Stenbocken 23/12-20/1

Nu lägger du troligen pengar på din hälsa och ditt utseende. Möjligheter att tjäna pengar inom samma områden finns också. Förmörkelsen den 26/2 påverkar ekonomi som du delar med någon. Nyheter från banken kan göra att du hastigt behöver tänka om. Ta extra hand om din bil och dator. Bäst just nu: Karriärnyheter den 21/2.

Vattumannen 21/1-18/2

Du njuter av livet nu. Resor, vackra kläder och god mat står på din att-göra-lista. Inte illa! Den 26/2 kan nyheter gällande din ekonomi få dig att tänka om. Dags att sälja eller köpa en ny bostad? Eller lägga upp en smartare ekonomisk plan? Bäst just nu: All fokus på pengar och inkomster gör detta till en möjligheternas period!

Fiskarna 19/2-20/3

Full fart! En förmörkelse i ditt eget tecken den 26/2 ger dig en chans att förändra dig själv. Du lämnar en period av ditt liv, för en ny. Hur andra ser på dig och hur du ser på dig själv kommer förändras. Kanske är anledning att du gör förändring gällande din hälsa eller arbete. Bäst just nu: Kärleken strålar efter den 25/2.

Nästa förmörkelse som väntar

Solförmörkelse i Fiskarna

Annonsen laddas.

Knappt har månförmörkelsen den 11 försvunnit i det förflutna och redan är det dags att kika mot nästa förmörkelse. Förmörkelser anländer alltid i par, en mån- och en solförmörkelse. En starkt avslutande process och en starkt nystartande.

I lördags var det ”stopp, tänk om och avsluta vissa saker”. Den 26 blir det istället: ”Nu är det dags att tänka i nya banor och våga en ny väg.”

För er som vill bara beredda på det oväntade; markera den 26 februari i era kalendrar. Då har vi en solförmörkelse i Fiskarnas tecken och det blir dags för en stark nystart. Det är ju nymåne och vi får alltså en extra skjuts framåt gällande Fiskarnas ämnen: omvårdnad, fantasti, läkning, nostalgi och fantastifullt skapande.

Som vanlig kommer jag skriva ett särskilt inlägg om hur den förmörkelsen/nymånen påverkar stjärntecknen. Håll utkik här under vecka 8!

Fortsatt glad dag!

Kramar

Helena