Horoskop vecka 51, 2017

Planethändelserna under vecka 51

Årshoroskop 2018

2-veckorshoroskop 7-20 december

Kärlekshoroskop 1-25 december

Merkuriusretrogradhoroskop 3-23 december

Nymåne i Skyttens tecken

Vi börjar veckan med en nymåne på måndagen den 18 december, i optimistiske Skytten. Som vanligt ges oss en nystartschans, möjligheter och nyheter i linje med de områden som nymånetecknet berör. Skytten styr över nya livsperspektiv och chansen att göra om livet enligt dessa, nya intryck. Juridiska ansökningar eller ärenden styrs även de av Skytten, liksom utlandet/utlänningar och rådgivare med stor erfarenhet och livsinsikt. Många kan också få sig en dos av lust att skriva samt studera eller lära sig nytt.

Jupiter är som styrare av Skytten även styrare av denna nymåne. Med en fin aspekt mellan Jupiter och Pluto väntar det oss härliga, optimistiska veckor.

Som vanligt publicerar jag ett nymånehoroskop i samband med nymånen den 18 december.

Saturnus byter tecken

På onsdagen den 20 december händer det som så många av oss har väntat på: Saturnus byter tecken. Från att ha varit i Skyttens tecken sedan december 2014 är det nu dags för ett besök i Stenbockens tecken. Detta innebär att möjligheterna till rening och seriositet men också utmaningar, förändras för alla stjärntecknen. Den stress och press vi upplevt under de senaste tre åren kommer släppa och en ny utmaningar kommer istället att ta vid. Det område som kommer beröras är ett helt nytt så vi träder in ”utvilade” i det området.

Rent generellt så väntar det oss viktiga lärdomar inom ekonomi och hur vi tar oss an vår livsstruktur. Det liv som är byggt på för svag grund, avseende organisation, realistiska förväntningar och ansvar, riskerar att rasa som ett korthus. En ny bättre möjlighet till ordning och reda väntar då.

Festligt!

Samma dag, onsdagen den 20 december, äger även ett fint möte rum mellan Venus och Uranus. Veckans, och kanske decembers, mest flirtiga, kärleksfulla och festliga dag! Firanden, kärlek och nöjen kan ge oss en kickstart på dagarna innan julen.

Solen in i Stenbockens tecken

Allt ljus på ordning och reda, karriärplaner, ansvar och plikter. Det kan låta helt fel i julledigheten men det är faktiskt precis det som är grunden för de kommande nyårslöftena: vad vill vi inför året som kommer? Vilka är våra mål? Och vilken plan har vi för att ta oss dit?

Jämför med vad du bestämde dig för i samband med den förra julen och nyåret? Har du uppnått det du önskade dig eller hade som målsättning?

Nu får du en chans att begrunda livets stomme, såsom du byggt upp den det senaste året, och ta nya tag.

Merkurius framåt igen

Dagen innan julafton, den 23 december, vaknar en sömning Merkurius till liv igen.

Det var på tiden! säger de flesta som tröttnat på att svar dröjt, som kämpat med tekniska problem eller missförstånd.

Ge Merkurius några dagar extra för att få upp farten igen. Och minns att det är först den 8 januari 2018 som Merkurius tagit sig till den punkt i utvecklingen som motsvarar den där planeten var den 3 december, då retrograden började.

Julen och nyåret gör att det kommer vara förhållandevis lugnt så det verkar helt i enlighet med stjärnorna och verkligheten att det är först under den 2:a veckan i januari 2018 som det blir verkligen fart framåt igen.

Jag önskar er alla en positiv vecka, färgad av den vackra nymånen som kommer följa med oss och bringa fina nyheter upp till 10 dagar från och med den 18 december.

Imorgon, söndag den 17 december, publicerar jag veckohoroskopet för vecka 51 för varje stjärntecken.

Glad lördag!

Kramar

Helena

 

  1. Hej jag tror jag börjar känna av att saturnus släpper mitt 6e hus nu, har börjat tänka framåt igen, det var länge sedan.

  2. Tack och bra jobbat. Har läst sedan ungdomen och läser fram till nu många olika horoskop, men dina ÄR annorlunda bra. Jag läser för fisk, tvilling och kräfta, de stämmer Såååå bra! 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
    Du är grymmmm Helena.

  3. Instämmer med Sara: det är en uppmuntrande julkalender, din blogg! Om det inte är för mycket arbete; skulle vi få önska guidning i hur Saturnus i stenbocken påverkar de olika stjärntecknen?

  4. Varje dag med din blogg är som att öppna en lucka i julkalendern. Man väntar med spänning. Du kan verkligen muntra upp en.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..