Helenas Horoskop

Horoskop oktober 2016- Vågen

Helena Biehl

De största och mest märkbara händelserna för stjärntecknen i oktober.

VÅGEN lever det goda livet, får mer pengar och utmanas i partnerskap

Visst känns det som om livet är på dina villkor nu? Vågen har alla möjligheter att skapa livet såsom du vill ha det. Sedan den 9 september befinner sig den store välgöraren, Jupiter, i ditt eget tecken. Med Solen också på plats är det din tid på året. Ditt personliga år startar och du lägger planer och drömmar för vad du vill lyckas med fram till din nästa födelsedag.

Nymånen den 1 oktober är en utmärkt dag för att bestämma dig för vilka mål du vill uppnå. Tänk bakåt ett år, till din förra födelsedag. Minns du vad du drömde om då? Har du fått det? Vilka erfarenheter har du gjort detta år och vad vill du inte göra om? Mycket klarnar och under de 10 dagar som följer efter nymånen sätter du spaden i obruten mark. Personliga projekt och nystarter kommer sedan följa dig och utvecklas under det kommande halvåret.

Jobbar du med försäljning, pr eller kanske i skapandet av kurser eller undervisning? Eller är du sugen på att studera en kortare kurs? Då har du extra flöde nu. Du är vetgirig och har lätt för att ta in ny information. Dessa är utmärka förutsättningar för att skriva tentor med högsta betyg! Kortare resor och ett uppgraderat sätt att resa antyds också av stjärnorna. En ny bil vore helt rätt nu när Merkurius är på banan igen! Kika in hos bilhandlaren eller boka/ge dig iväg på en härlig resa den 11- 12 oktober.

I kärleken är du väldigt praktisk. Försök att anstränga dig för att visa lite värme mellan ”almanacksplaneringsmötena” med din partner också. Allt är inte strukturerat jobb. Kärleken behöver mat, värme och omtänksamhet för att må bra.

Fullmånen den 16 oktober är en tuff en. För alla stjärntecken. För Vågens del är det kärlekspartners och/eller affärspartners som kan ge dig en hel del att tänka på. Något behöver oväntat förändras. Ta ett djupt andetag och dyk sedan ned i förändringarnas vatten. Vågorna rör sig hastigare där ovan, på ytan, än under vattnet. Du klara dig igenom detta Vågen.

Kommentera
Föregående artikel Horoskop oktober…

Horoskop oktober 2016- Jungfrun

Helena Biehl

De största och mest märkbara händelserna för stjärntecknen i oktober.

JUNGFRUN skrattar hela vägen till banken och tar ett modigt beslut gällande skatter eller skulder

Jupiter befinner sig i ditt inkomsthus sedan den 9 september. Det väntar dig ett år av stora möjligheter att förbättra din ekonomi. Tillgångar som du äger men även dina egna personliga talanger kommer ge dig mer utdelning fram till och med i oktober 2017.

Nymånen den 1 oktober ger dig en chans till en riktig kickstart för pengar i ditt liv. Du befinner sig helt enkelt i en pengatopp, kanske en av ditt livs största. Pengar tycks komma till dig från olika håll också. Dels genom förtjänade inkomster men också som avkastning eller värdeökning av fastigheter. Du har också goda möjligheter att tjäna pengar genom att arbeta hemifrån eller med tjänster som är riktade mot hemmet och omhändertagandet av familj och barn: catering, städning, barnpassning, inredning eller renovering. Din familj är också givmild mot dig.

Du själv är modig i tanken på hur du kan tjäna pengar. Du vågar tänka utanför de vanliga normerna. Det kan ge dig en inkomst från ett, för dig, oväntat håll.

Den 11-12 oktober är mycket positiva dagar för din ekonomi. Kanske skrattar du hela vägen till banken.

Kring fullmånen den 16 oktober kommer det stå klart att du hastigt behöver tänka om gällande en skuldfråga eller ekonomi som du hanterar med någon såsom en partner, ex-partner eller delägare i ett dödsbo. Det kan skaka om men när förändringen väl implementeras, blir det lugnt igen. Var inte rädd för förändringen som krävs.

Under den 27- 29 oktober är du en aning stressad på eller gällande arbetet. Försök att andas och ta det lugnt för att inte något ska gå galet.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Horoskop oktober…
Föregående artikel Horoskop oktober…

Horoskop oktober 2016- Lejonet

Helena Biehl

De största och mest märkbara händelserna för stjärntecknen i oktober.

LEJONET studerar, skriver och smider PR-planer

Efter ett år präglat av fokus på att stärka din ekonomi, har du nu landat. Goda ekonomiska nyheter kom till dig i samband med solförmörkelsen den 1 september. Lukrativa samarbeten och kontrakt är nu signerade och du har bara ”att jobba på”. Sedan den 9 september är du troligen igång med ett projekt som kräver mycket av dig mentalt. Kanske har du börjat studera eller undervisa, skriver en bok eller har startat på ett nytt arbete där du ska arbeta mycket med marknadsföring, reklam och PR-trick.

Det du gör tycks ha en lokal, inrikes, anknytning. Kanske rör ditt uppdrag en viss stadsdel och dina grannar. Eller är det du som tar Sverige och dess sedvanor ut i världen via en bok, blogg eller undervisning?

Nymånen den 1 oktober ger dig en superstart inom de nämnda områdena. Även om du redan är igång så får du en extra knuff framåt nu. Nyheter, information och studiematerial kommer fylla din mailkorg 1-10 oktober. Frågor som behöver snabba svar och besked. Detta är verkligen avtalens tid! Med Merkurius på banan och Jupiter så vackert aspekterad i ditt horoskop ska du ta sikte på den 11-12 oktober för att skriva under kontrakt. Alternativt kan en välkommen summa pengar komma in på ditt konto under de dagarna.

En aning omskakande nyheter gällande en juridisk fråga, eventuellt kopplat till ett skriv- eller undervisningsprojekt, kan dyka upp under tiden 12-20 oktober. Det är fullmånen den 16 oktober i kombination med överraskningarnas planet och ilskna Mars som ställer till det. Som alltid med Uranus kan man förvänta sig det oväntade. Sitt lugnt i båten och se vad som kommer. Stjärnorna säger att drastiska förändringar är enda lösningen.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Horoskop oktober…
Föregående artikel Horoskop vecka 3…

Horoskop vecka 39, 2016

Helena Biehl

2-veckors astro för alla stjärntecken för perioden 15- 29 september finner ni här.

Årets bästa dag!

Den 26 september är en 5-stjärnig dag och även den absolut bästa dagen på hela år 2016- ja visst låter det härligt! Solen och Jupiter möts på måndagen den 26:e och ger oss tur, mod och framåtanda. Solen och Jupiter befinner sig i Vågens tecken. Detta är en perfekt dag för att träffa en chef eller någon som styr och ställer, en VIP eller liknande. Chanserna för att den personen lyssnar på dig och dina önskemål och även hjälper dig med din vision, är stora. Kontrakt och karriären glänser särskilt. Gör som Jupiter idag; tänk stort, blunda och hoppa!

Underjordskungen träder fram igen

På måndagen den 26 september sätter även transformationsplaneten, Pluto, fart. Han har befunnit sig retrograd ända sedan den 18 april. En lång tid som kan ha präglats av väntan och tankar som gått fram- och tillbaka gällande hur karriär och arbetsplanerna egentligen ska se ut. Pluto befinner sig i karriärinriktade Stenbockens tecken. Beroende på var i det personliga horoskopet som Pluto befinner sig, så påverkas olika livsområde för de olika tecknen. Nedan finner du vilket hus som berörs av Pluto. HÄR finner ni en kortfattad genomgång av vad de 12 horoskophusen styr.

Väduren: 10

Oxen:9

Tvillingarna: 8

Kräftan: 7

Lejonet: 6

Jungfrun: 5

Vågen: 4

Skorpionen: 3

Skytten: 2

Stenbocken: 1

Vattumannen: 12

Fiskarna: 11

Förvänta er framåtrörelse gällande det livsområde som berörs av Plutos framåtrörelse. Glöm inte att läsa även för ditt ascendenttecken om du känner till det.

Var vår aktivitet och energi finns

På tisdagen den 27 september flyttar Mars in i Stenbocken. Om tiden sedan början av augusti präglats av stora visioner, studieplaner, juridiska processer som fått fart och kanske enormt flöde gällande tro och andlighet (Mars i Skyttens tecken), så ändras nu tonen. Med Mars i Stenbocken handlar allt om att rikta sin energi och uppmärksamhet mot karriären, att förbättra sina möjligheter och sin status i sin bransch och att lägga fast planer som ska hålla för lång tid framöver. Merkurius är med oss och Jupiter i Vågen gynnar samarbeten, kontrakt och affärsstart. En toppentid för karriärssugna!

Mars stannar i Stenbockens tecken till och med den 9 november.

Bästa nymånen på året!

En nymåne är en fantastisk energi. Den ger oss möjligheter att nystarta inom ett visst livsområde en gång per månad. Processen håller sedan i sig i cirka 6 månader. Det vi startar i samband med nymånens energier får med andra ord en chans att utvecklas under det kommande halvåret. Ofta brukar man se nystartshändelser from nymånen och de efterföljande 10 dagarna. Det är vad som händer under dessa dagar som sedan utvecklas och förfinas under det kommande halvåret. Då når processen sitt avslut i och med en fullmåne i samma tecken.

Den 1 oktober äger en nymåne rum i Vågens tecken. Med lyckoplaneten Jupiter i Vågens tecken, han flyttade in den 9 september, innebär detta att nymånen och Jupiter befinner sig konjunkt/tätt, tätt ihop. Det ger oss den perfekta nymånen för att agera i kärlekens- och samarbetenas tecken. Vågen styr ju över just dessa områden. En förlovning, ett bröllop eller frieri på den här dagen vore guld!

Som om det inte vore nog så befinner sig Vågens styrare, Venus, i en vacker aspekt till Neptunus. Det är verkligen kärlek, glamour, drömmar och fantasier över den här vackra nymånen!

Det ska bli intressant att höra om hur många som fick en ring på fingret den här helgen och de 10 dagarna därefter. Eller skrev under ett fantastiskt jobbkontrakt. Hör av er och berätta vad som händer!

Årets bästa dag och årets bästa nymåne, inte dåligt på en och samma vecka, eller hur?

Jag önskar er alla en underbar vecka!

Kramar

Helena

Ps Missa inte de ursnygga astrosmyckena hos Gina Tricot!

Inlägget innehåller köplänkar.

Kommentera
Nästa artikeln Horoskop oktober…
Föregående artikel Oktober horoskop…

Oktober horoskop 2016, Kräftan

Helena Biehl

De största och mest märkbara händelserna för stjärntecknen i oktober.

KRÄFTAN tar hand om hem, familj och sätter sprätt på pengar

Ditt favoritområde, hemmet och familjen, har nu allt ljus på sig sedan den 9 september. Under det kommander året, tom oktober 2017, kommer Kräftan ha utmärkta möjligheter för att utvidga familjen via giftermål och barnafödslar. Större, vackrare boenden eller till och med ett extra boende, eventuellt i utlandet, står på Kräftans agenda. Allt tack vare Jupiter, planeten som bringar gåvor och tur till detta område. Man skulle med rätta kunna kalla de kommande månaderna för ett ”flytt-år” eller ”allmän uppgradering av boendesituation”. Allt kommer naturligtvis inte att ske inom loppet av en månad men när du, om ett år, ser tillbaka på ditt boende och din familjesituation så kommer du kunna se att stora saker kommer ha skett dig.

Den 1 oktober ger dig det här årets bästa dag för att skriva under ett kontrakt gällande ett boende. Köpevtal, spaden i marken för husbygge eller starten för en renovering som ska uppgradera ditt hem från fint till ”större, bättre och lyxigare” kan bli aktuellt mellan 1-10 oktober. Det hela känns drömlikt och är troligen något du väntat på i flera år. Händelser kring en graviditet eller giftermål är likaså nyheter som kan ge dig något att glädjas över under dessa dagar.

Din familj är givmild mot dig med pengar den här månaden. Och du kommer göra av med dem i ett vips! De behövs till barn, nöjen och kreativa projekt, för att nämna några områden. Om du satsar på lotto är tiden efter den 22 oktober en bra tid. Vinster via spel gynnas. Inte så att du ska satsa allt du äger och har, men våga dig på en rad eller två!

Det kan bli en aning dramatiskt gällande ditt jobb i slutet av månaden. Gör dig beredd att tänka ”nytt och annorlunda” dagarna 12-20 oktober. Överraskande nyheter kan få dig en aning ur balans. Kulminationen sker den 16 oktober i samband med fullmånen i aggressive och kvicke Väduren.

 

Kommentera
Nästa artikeln Horoskop vecka 3…
Föregående artikel Horoskop oktober…