Helenas Horoskop

Horoskop vecka 26, 2016

STORT!

Veckan startar med energierna av det fina mötet mellan Jupiter och Pluto. Jag skrev om saken redan i förra veckans horoskop. Men det är verkligen värt att nämna igen. Jupiters möte med Pluto äger rum på söndagen den 26 juni. De är två planeter som gynnar stora pengar, stora projekt och modiga, transformerande äventyr. Eftersom söndagen efter midsommarafton knappast är den dagen då det är som mest fart i mailkorgen kan måndagen den 27 juni istället ge fint resultat. Pengar, stora affärsidéer och utlandsplaner gällande arbete och karriär kan ge goda besked på måndagen.

I enlighet med fullmånen i Skyttens tecken samt Uranus överraskningseffekt i förra veckan ser jag fram emot ett mycket spännande möte i början av veckan. Det kom verkligen helt ur det blå i mitten av förra veckan.

Smart och nytt

För er som har möten eller brainstorm är likaså början av veckan toppen. Uranus (nytänkande och teknik) samt Merkurius (snabbhet i tanken och nya idéer) möts på söndagen den 26 juni och det kommer säkerligen färga av sig på måndagen det också. Förhandla, maila, bolla idéer och ta in nya tankar. Det kan bli en riktig rivstartsmåndag den 27 juni!

Låt oss tala, maila, agera och deala om allt gällande hemmet och familjen

På onsdagen den 29 juni flyttar Merkurius in i Kräftans tecken. Solen och Venus befinner sig redan där. De ser till att vi alla nu hamnar i familjezonen rejält. Allt tycks handla om att uppnå balans och frid i hemmet och med familjen och nära och kära. Merkurius, som är kommunikationsplaneten, kommer se till att vi får massor av information att hantera gällande hemmet och familjens sfär. Intensiv mailväxling, samtal om renoveringar, information gällande leverans av möbler eller konst. Familjeerapi via appar eller sociala medier. Nu handlar allt om att reda ut fakta och tankar kring Kräftans områden: familjen, omvårdnad, mat, vatten, minnen från förr och modersrelationen. Det kommer bli intensivt och känslosamt!

Mars framåt igen! Slut på frustrationen.

Den 29 juni börjar Mars röra sig framåt efter att ha befunnit sig i retrograd sedan den 17 april. Tillbakablickarnas tid gällande situationer där det funnits ett behov av total transformation, är förbi. Mars befinner sig i Skorpionens tecken. Skorpionen älskar att riva ned för att bygga upp på nytt. Detta kan ha tagit sig uttryck så att man rent fysiskt har tagit sig an en renovering av kroppen, gått på detox eller tränat, eller att man transformerat en annan del av sitt liv. Beroende på var Mars befinner sig i det personliga horoskopet, kan något av de tolv livsområdena beröras. Den process som nu äntligen får gå framåt var aktuellt redan i  januari-mars. Sen stannade den av och fick en chans till överblick under perioden 17 april-den 29 juni. Kodorden har varit transformation, nära relationer, gemensamma tillgångar och frustrerad energi. Nu får vi äntligen bli klara med det vi gått och väntat på. Den 3 augusti, när Mars träder in i Skyttens tecken, kan bli en första målstolpe att sikta på. Då är energierna från Mars i Skorpionen över och fokus går från intensiv transformation till låt-oss-vidga-våra-vyer istället. Utlandet, skrivande, juiridik, högre studier, religion och politik blir högaktuellt då. Den 22 augusti har Mars riktigt fått upp ångan. Då har han lagt vårens prövningar i Skorpionen och, till viss del, Skytten, bakom sig helt.

Så här påverkar Mars i Skorpionen dig

Nedan finner ni de livsområden som berörs för de respektive tecknen. Glöm inte att läsa även för ditt ascendenttecken. HÄR hittar ni information om vad det huset i korthet styr över.

Väduren- HUS 8

Oxen- HUS 7

Tvillingarna- HUS 6

Kräftan- HUS 5

Lejonet-HUS 4

Jungfrun-HUS 3

Vågen-HUS 2

Skorpionen-HUS 1

Skytten-HUS 12

Stenbocken-HUS 11

Vattumannen-HUS 10

Fiskarna-HUS 9

Säg nej om det inte passar!

Venus och Pluto möts på fredagen den 30 juni. Venus är kärlekskrank och kanske en aning krävande. Pluto är mer av karriärtypen med en dold agenda. På fredagen kommer de inte alls överens. Vem i ditt liv begär mer än du kan ge? Sätt ned foten och säg stopp!

Veckans bästa dag!

Fredagen den 1 juli är, trots Venus och Plutos möte, veckans bästa dag. Då möter Venus också glade, optimisten Jupiter. De två kallas för den stora respektive lilla lyckan. Det bådar gott för kärleken. Jupiter vill gärna förstora allt han vidrör vid och när han nu kommer i kontakt med kärlekens planet i det omvårdande tecknet Kräftan, kan det bli både rosor och romantik, glädje samt en stor känsla av trygghet. Jupiter befinner sig i praktiska Jungfruns tecken. Enkla lösningar på hur man inom familjen lägger upp ansvar kan ge en våg av glädje och må-bra-känsla den här dagen. Singlar som söker efter kärleken kan lockas av annorlunda personer eller någon från ett annat land. Passar ju utmärkt så här i semestertider!

Artistens musa

Veckan avslutas med en fin artistisk vibb. Neptunus som styr över drömmar, fantasi och skapande, möter Solen. De båda befinner sig i vattentecken. Känslor och kopplingen mellan intution och skapande kommer vara märkbar. Nu kan målare, dansare eller artister möta sin musa! Vi andra mår toppen av att njuta av konst, skönhet och medsvepande berättelser. Meditera ”vaket” genom att färglägga mandalas eller läs den där boken du längtat så mycket efter.

En mycket härlig avslutning på veckan, inte sant!

Jag önskar er alla en härlig avslutning av juni och fin start på juli!

Kramar

Helena

Kommentera
Föregående artikel Här hittar ni er…

Här hittar ni ert ascendenttecken!

Ni är en del som frågar om var man hittar sitt ascendenttecken. För detta behöver ni veta datum, ort och exakt tidslag då ni föddes. Med den informationen kan ni sedan få reda på var ni har ascendenten genom att surfa in HÄR.

Glad lördag!

Kramar

Helena

Kommentera
Nästa artikeln Horoskop vecka 2…
Föregående artikel Glad midsommar!

Glad midsommar!

Veckorna flyger fram och det är redan midsommar!

En envis förkylning har saktat ned mitt tempo den gångna veckan. Jag kommer arbeta även i nästa vecka men hoppas sen på några veckors ledighet.

Vad gör ni? Är det resor bokade och klara eller jobbar ni in i juli eller kanske rentav hela sommaren?

Vi satsar på svensk sommar och håller tummarna för att vädret blir fint.

Idag vill jag önska er alla en riktigt glad midsommarhelg! Hoppas ni får äta gott, skratta och ha en kul inledning på sommaren!

Kramar

Helena

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Här hittar ni er…
Föregående artikel Astro för alla s…

Astro för alla stjärntecken 23 juni-6 juli

En 5-stjärnig dag väntar oss den 26 juni. Stora planer, stora möjligheter och stora pengar! Det är en söndag vilket gör att du kanske får ett mycket bra fredagsmail eller starkt positiv måndag i anslutning till den 26 juni. Vid nymånen i Kräftans tecken den 4 juli kommer ansvar och känslor kring hemmet och familjen ropa till oss. En bostad eller familjemedlemmar behöver dig.

Väduren 21/3- 20/4

Din familj och ditt hem upptar all din uppmärksamhet.  Måla, bygg och renovera där hemma! Eller köp vackra inredningsdetaljer. Den 4 juli startar du på ny kula gällande dina nära familjerelationer. Det är en bra period för att frigöra dig från smärtsamma minnen från barndomen. Bäst just nu: Harmoni i ditt hem läker dig.

Oxen 21/4-21/5

Dags att sluka sommarböcker eller gå en kurs! Du är sugen på ny information.  Nymånen den 4 juli ger dig en perfekt chans att starta en läroperiod.  Kanske behöver du begära in förstärkning i hemmet för att klara allt? Håll i dina pengar! Juli kan ge dig några överraskningar… Bäst just nu: Ekonomiskt stöd från din familj.

Tvillingarna 22/5-21/6

Kontakter i höga positioner öppnar dörrar för dig och din ekonomi. Den 4 juli andas pengar! Ett nytt arbete eller en bättre lön kan bli aktuell. Skrivande eller lärande kan ge dig en fin utbetalning.  I juli kanske du tänker om gällande din karriär. Något tycks instabilt på ditt arbete. Bäst just nu: Pengar söker sig till dig!

Kräftan 22/6-23/7

Du befinner dig i din årliga må-bra-topp! Du utstrålar glädje vilket drar till sig både kärlek, pengar och framgång. Njut av uppmärksamheten och följ flödet. Den 4 juli är en utmärkt startdag för att sätta en personlig plan i verket. En plan som kommer påverkas ditt kommande halvår. Bäst just nu: Kärleksmöjligheter finns överallt!

Lejonet 24/7-23/8

Hemligheternas kammare gällande ditt hem och din familj öppnas den 4 juli. Du sätter en plan i verket som du helst håller för dig själv. Kanske är det renoveringen av ditt hem som gör att du drar dig undan? Eller ett familjeärende som kräver hemlighetsmakeri? Bäst just nu: Din inre röst och dina drömmar ger dig god vägledning.

Jungfrun 24/8-23/9

Känns det som något saknas i ditt kärleksliv? Dags att tänka i nya banor för att du ska må bra! Nymånen den 4 juli ger dig en chans att sikta mot dina livsdrömmar. Mycket kan ske det följande halvåret. Engagera dig i nätverk eller en lokal klubb. Du kan få många kul kontakter! Bäst just nu: Internet ger dig ekonomiska möjligheter!

Vågen 24/9-23/10

Din karriär är het och blir än mer högaktuell den 4 juli. Det kan bli dags att sätta planen för ett projekt som kommer pågår under det kommande halvåret.  När du talar ekonomi kan det också bli flirtigt med en bankman eller rådgivare. Seriöst? Nja, sådär, men kul! Bäst just nu: Mingel och kalas ger dig bäst karriärmöjligheter.

Skorpionen 24/10-22/11

Du har energi som räcker och blir över! Undvik dock all form av stress och brådska för att inte hamna i luven på någon. Planer på en resa eller drömmar om utlandet upptar din tid vid nymånen den 4 juli. Om du inte kan resa kan en möjlighet att läsa eller föreläsa på universitet dyka upp. Bäst just nu: Rena din ekonomi.

Skytten 23/11-22/12

Dags att transformera din hemsituation! Den 4 juli är startskottet för rening av din boende- och familjesituation. Det kommande halvåret kommer din hemmiljö och hur du tänker på din barndom att förändras. Du har en tillfällig paus efter en mycket intensiv jobbvår. Andas och vila. Bäst just nu: Rensa i hemmet och bland dina minnen.

Stenbocken 23/12-20/1

Socialt liv och potentiella affärspartners väntar runt hörnet den 4 juli. Detta gynnar dig på många sätt. En härlig semesterresa kan tanka dina krafter eller ett nytt samarbete kan ge dig energi och harmoni. I juli kan ett syskon behöva din vägledning för att hitta rätt i livet. Bäst just nu: Kärleken strålar den 4 juli. Datedags!

Vattumannen 21/1-18/2

Du får en mycket bra chans att ta hand om din hälsa i samband med nymånen den 4 juli. Under året har det behövts extra ansträngningar för att må bra. Nu kommer startskottet som kan förändra din hälsa men även dina dagliga arbetsrutiner. Fortsätt se över din ekonomi.  Bäst just nu: Sök nytt arbete eller starta en ny diet.

Fiskarna 19/2-20/3

Roliga nyheter gällande dina barn, en graviditet eller ett kreativt projekt kan dyka upp den 4 juli. Är det ett barn som byter hem eller bara roliga möten med mycket tal om barndom och minnen? Det som sker lovar att ge dig en bra känsla i magen långt in på hösten.  En f d kan ringa på din dörr igen. Bäst just nu: Ditt familjeliv!

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Glad midsommar!
Föregående artikel BREXIT?
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Astro för alla s…
Föregående artikel Sommarminglar