Helenas Horoskop

Lagen om attraktion och när den inte fungerar

Helena Biehl

Tack alla för att ni skriver så fina kommentarer och kommer med spännande frågor! Jag svarar så gott jag kan och gillar också att ibland lite särskilt titta närmare på en del av det ni funderar över. Inte för att jag anser mig vara något orakel här vid tangenterna utan för att det ibland kan vara så lätt som att höra en annan människas synvinkel för att komma på nya fräscha tankar.

Apropå veckans horoskop, så fick jag frågan om lagen om attraktion och hur man gör när det inte går som man vill.  Är det ett tecken på att det är fel och att man ska sluta önska? Så här lyder frågan:

”…Undrar om du stått inför något sådant där det verkligen har krävts lite av ett mirakel för att du skulle få det du önskat … och sedan ändå fått det? Ja, jag kanske är lite i behov av att höra lite härliga framgångshistorier just nu för att på riktigt tro att just detta är möjligt…. Den där sista kicken, att inte ge upp… hur har du gjort när du tvivlat?
För ibland kanske det inte är meningen att saker man drömmer ska hända just nu… men hur vet man det när drömmen ändå är så stark att den kommer inifrån hjärtat? Hur vet man när det är rätt att fortsätta önska och visualisera, eller när det inte ska hända… än?”…

Just i helgen låg jag och bläddrade i klassikern ”Creative Visualization”. En fantastisk bok och kanske var det meningen att jag fastnade just vid Shakti Gawains ord om när man inte lyckas uppnå det man önskar. Hon påminner om att våra mål ofta förändras. Och att vi som resultat ofta ser det som ett misslyckande att vi inte lyckades ”bocka av” något vi satt intentionen att uppnå. Men egentligen har vi ju redan strukit det målet varför vi inte alls ska se det som ett misslyckande. Jag tror att vi är menade att uppnå våra mål, MEN, kanske inte alls på det sätt som vi själva tänkt oss.

Jag vill minnas att det var i någon intervju med de medverkande från The Secret som jag hörde att man kunde se på sitt drömmål som något man just beställt från en postorderfirma. Precis som när man beställer kläder eller annat på nätet så har man ju full tillit till att den saken är på väg så fort man tryckt och betalat. Inte börjar man oroa sig direkt och ringer för att dubbelkolla att de verkligen hittat saken, packat den och också fått iväg den?

Det är lätt att vilja kontrollera alla detaljer på resan från intentionen att lyckas uppnå målet till att göra verklighet av den. Men det är ack så förrädriskt.

Ta mitt exempel med Fortunatas Profetia. Jag höll på som en tok i många år och inget annat än att snubbla på målsnöret blev resultatet. Jag fick samtal från fina barnboksförlag, satt till och med på en filmskapares kontor och diskuterade utlandslansering. Men, nej, den sista puffen fick jag inte till. Och det var då jag gjorde det allra bästa:

Jag gav upp och tänkte: Snälla visa mig då en annan väg.

Då dök ameliabloggen upp och några månader senare blev jag kontaktad av EA Förlag som ville ge ut boken!

Mitt bästa framgångstips är att önska, ha tillit och sen följa flödet. Finns det inget flöde, är det bättre att rikta sin energi mot det område där flöde finns. Jag tror inte att drömmen är bortkastad för det. Hjärtats väg är stark och det man innerligt önskar sig ska man inte släppa ut från hjärtat. Men inte heller kräva att det ska visa sig om det inte självmant gör det.

Många gånger ser jag ett mönster i efterhand, det brukar de flesta känna igen sig i. Man inser, med facit i hand, att det var en himla tur att saker och ting inte hände precis där och då. Att det var för det bästa.

Ett annat mycket bra tanketrick som jag använt mig av är att, istället för att fastna vid de specifika önksningarna eller målen, istället se mig i den livssituation som gör mig glad. I fallet med Fortunata började jag tacka för ”alla kreativa kontrakt”. Den framtidsbilden gjorde mig glad, trots att det inte hade ett enda smack att göra med Fortunata, och då gick det med en himla fart.

Följ känslan i en framtidsbild som gör dig glad. Tänk på dig själv om tre månader, ett halvår som om någon annan såg dig när du promenerar nedför gatan:

Vad har du på dig?

Är du lugn? Om inte, var skulle du vara lugn? I stallet, på en strand, på en målarkurs, på ett nytt halvtidsarbete?

Fråga dig också, i linje med att må så bra:

”Varför mår jag så bra i mars 2017?

Svaret som kommer till dig håller svaret på vad som är din livsväg. Det är din inre vägledare som talar till. Lyssna till honom/henne!

En fantastisk humörvändare och smart framgångsknep är att TACKA för allt gott som du redan har i livet. Det är lätt att bli blind för allt fint man har; ett hem, vänner, barn, goda relationer, ett arbete, mat, dricka och möjligheter att utforska livet. Ja, allt du är glad för ska du tacka för. Det ger dig nämligen mer av det goda!

Sist, men inte minst, vet ni ju att jag alltid vänt mig till stjärnorna för att pricka in god timing. Min almanacka har sedan 2002 varit full av notering om Jupiter, Solen, Venus och Uranus och de andra planeterna.  När det varit extra gynssamt att lyckas. Och jösses vad det stämde! Det var så träffande att jag lärde mig mer och mer och till slut hamnade här på amelia med en egen astrologiblogg. Något som inte alls fanns i mina planer som men som blev ett steg för att lyckas nå mina skrivardrömmar.

Detta är några av mina knep för att lyckas och för att hålla modet uppe om det känns trögt. För livet är inte alltid en räkmacka. Men desto roligare när man strävat mot något och sedan lyckas hitta lugnet och glädjen. Den förmågan finns inom oss alla.

Personligen känner jag att jag går igenom en spännande process nu. Jag har bestämt mig för att sätta ett ord på 2017 för att påminna mig om hur det ska bli. Jag har döpt år 2017 till ”Överflöd”. Inte bara ekonomiskt utan känslomässigt och livskvalitetsmässigt. Min intention är att må toppen och att få fortsätta skriva och göra det som jag älskar: skriva här på bloggen, försvinna in i min magiska värld i Fortunata och skriva om stjärnorna, självhjälp och deckare (!) framöver.

Ni följer med på resan och så ser vi hur det går! Och som sagt, utan flöde, ja, då blir det något annat. Men det behöver inte vara sämre för det!

Vad har ni för mål inför det nya året? Berätta gärna!

Stora kramar och all lycka till er!

Helena

Missa inte heller mitt stora årshoroskop 2017 för alla stjärntecken. Där visar stjärnorna vid var du har turplanetens välsignelse under året som kommer!

 

Kommentera - 2 kommentarer
Föregående artikel Julhandla innan…

Julhandla innan Lucia

Jag tittar framåt i stjärnorna och ville bara påminna om nästa kommande Merkurius retroperiod. Den startar den 19 december och avslutas den 8 januari 2017.

Mitt i julhandeln alltså. Aj, aj. Bästa sättet att förebygga dåliga köp eller risken för att man dyker på precis samma sak, betydligt mer nedsatt, när Merkurius vänt framåt? Julhandla i god tid i år. Eftersom Merkurius börjar sakta ned och tröttna i sina energier innan han officiellt vänder bakåt brukar jag ha som riktlinje att markera veckan innan, eller åtminstone 5 dagar innan retrostartdatumet som gräns. Vid Lucia är det alltså toppen om ni fixat julhandlingen i år!

Annat spännande som händer i december är att Uranus, som backat sedan i slutet av juli, vänder framåt. Detta kommer glädja Vattumannen som kan ha känt sig en aning förvirrad gällande vägen framåt. Uranus är en mäktig planet. Han befinner sig i krigarens tecken, Väduren, och när han vaknar kan det dundra på fler än ett sätt. Låt oss hoppas att marken inte skakas av jordbävningar eller plötsliga aggressioner när Uranus vaknar till liv igen. Låt oss alla få en fröjdefull avslutning på detta år.

Uranus vänder framåt den 29 december. Han har sedan slutet av juli backat från 24 grader till 21 grader i Vädurens tecken.

Glad måndag!

Kramar

Helena

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Lagen om attrakt…
Föregående artikel Horoskop vecka 4…

Horoskop vecka 49, 2016

Helena Biehl

Årshoroskop 2017, mitt största inlägg här på bloggen (dela gärna på Facebook om du gillar det!), för alla stjärntecken, finner du HÄR.

Solen befinner sig i optimistiske Skyttens tecken och frågor kring Skyttens ämnen såsom högskolor, juridik och utlandsrelaterade projekt regerar nu. Vi smittas av Skyttens glada humör och blir lite mer optimistiska, utåtriktade och, hoppsan, lite mer benägna att låta grodorna hoppa ur munnen på oss!

Vecka 49 innehåller flera intressanta planetmöten. Låt oss ta dem från början.

Alla sätt är bra, utom de dåliga

På onsdagen den 7 december flyttar vackra, kärleksplaneten Venus, in i Vattumannens tecken. Nu uttrycket vi kärlek på ett mer okonventionellt sätt (alla sätt för att få att kärleken att hålla eller blomstra, är bra, även om det innebär pendling mellan två länder eller andra ovanliga konstellationer) och vi kan även träffa på kärleken i miljöer som Vattumannen styr över; onlinevärlden, teknikmässor och event, i välgörenhetskretsar eller grupper vi tillhör. Trenden håller i sig till den 3 januari 2017.

Smartare än smartast!

Samma dag, på onsdagen den 7 december, möter energiske Mars (i Vattumannen), överraskningarnas planet, Uranus (i Väduren). Uranus är styraren av Vattumannen och Mars styraren av Väduren. Nu möts de från varsitt håll i den andres styrares tecken. Mars och Uranus är två starka planeter så vi kan förvänta oss unika, närmast genialiska idéer och driv och styrka tillräckligt för att göra verklighet av dem. En dag då vi kan bli små genier hela bunten! En starkt innovativ dag! Var noga med att lyssna till dina ”infall” och idéer som du får idag. Du kanske kläcker en riktig liten guldgruva till idé.

Solen och Jupiters möte= MÖJLIGHETER!

På fredagen den 9 december möter Solen Jupiter i en sextil. Solen befinner sig i globetrottern, Skyttens, tecken, och Jupiter i balansens, rättvisans och skönhetens tecken, Vågen. Detta möte stavas möjligheter! Se dig om efter svaret på det du söker och våga be om det du önskar. Presentera en idé för ett företag eller partner, gå på en date eller ge dig själv något viktigt såsom ett löfte om mer tid eller mer av livet. Det är två fina dagar, torsdagen och fredagen. Våga och vinn, särsilt gällande utland, högre studier, entreprenörsidéer eller juridiska frågor. Skrivande och sändningar inom radio och TV gynnas också.

Lagen om attraktion och lite trötta…

På lördagen den 10 december möter smarte Merkurius, drömska Neptunus. Det är en utmärkt dag för att visualisera och praktisera lagen om attraktion. Kanske surfa in på thesecret.tv och låta sig inspireras eller skriva ett framtidsbrev till sig själv:

”Datum 1/12 2017

Kära jag,

tack för att jag äger ett fantastiskt boende, har fått mitt drömjobb och njuter av ett harmoniskt kärleks- och familjeliv.”

Ni förstår. Tänk er att ni, redan idag, har det ni önskar er. Det är sant. Känn det i magen!

På lördagen möter även livskraftige Solen den dystre Saturnus. Detta kan ge en lite lätt trött eller kanske t o m utmattad känsla på lördagen. (Desto bättre att sitta ned och visualisera då!) Se till att hålla schemat öppet och lätt för att hämta krafter istället för att göra av med dem.

Jag önskar er alla en härlig vecka och hoppas att ni får härliga upplevelser den 8 och 9 december!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Låt stjärnorna leda dig till framgång (inbunden)

 PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl ungdomar om vuxna, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta julklappen för fantasyfrälsta!

 (häftad)

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Julhandla innan…
Föregående artikel Fråga från Skorp…

Fråga från Skorpion m m

Tack för alla fina kommentarer om årshoroskopet- det glädjer mig om ni tycker om det!

En Skorpion ställde följande fråga om veckan som kommer:

”Hej! Tack för en suverän blogg, är en flitig besökare! Har en liten fundering angående nästa vecka (8 december för att vara exakt) hur ser det ut för en skorpion gällande karriär? Väntar på svar från högskolan. Vågar man hoppas på något? Kram!!”

Jag är i färd med att skriva horoskopet för vecka 49 ( i tidningshoroskopet är jag redan framme och skriver om slutet av januari- puh!) men ni får en liten tjuvkik gällande den 8 december.

Det är en fantastisk dag den 9 december och redan den 8 december kommer vi få känna av vibbarna, för de är på väg mot sin topp redan då. Solen i Skytten, möter Jupiter i Vågen. De möts i en sextil. Wow! Det är möjligheternas dagar, två dagar för att våga och vinna och för att ha tur och flöde!

Ja, kära Skorpion, för dig befinner sig Solen i ditt andra, ekonomiska hus. Och Jupiter i ditt tolfte, dolda hus. Jupiter är förknippad med högskola och universitet och när han nu befinner sig i ditt ”hemliga” hus antyder det att något kan vara på gång som ännu inte syns utåt. (Solen i Skyttens tecken /Jupiters tecken, antyder lycka med högre studier. )Kanske för att du beskyddas av någon som vill hjälpa dig. Många upplever att de får hjälp från personer som känns som närmast skyddsänglar. Du frågar om karriär och med de här aspekterna tror jag att du har goda förutsättningar att få en god nyhet kopplad till arbete/studier och inkomster.

Om du väntar på besked gällande en utbildning som har att göra med det inre, psykologi eller sjukvård, gynnar Jupiter dig. Det tolfe huset gynnar alla former av återhämtningsprocesser såsom vid en vårdinrättning eller rent spirituellt.

Detta är generellt, för jag ser inte ditt personliga horoskop, men låt oss säga så här: på torsdagen och fredagen 8,9 december ska du våga ta en chans om du erbjuds den. Universum bjuder på flöde och gåvor!

Glad lördag!

Kramar

Helena

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Horoskop vecka 4…
Föregående artikel Astrobloggen skr…

Astrobloggen skriver så fint om "Låt stjärnorna leda dig till framgång"

Det är inte utan att jag är lite nervös när min astrologimentor, Margareta Hedin, som driver superpopulära Astrobloggen på Damernas Värld, får läsa mina astrologiböcker. Den senaste boken har nu även den kommit fram till henne och, puh, jag kan pusta ut. Det verkar ha varit helt i sin ordning även denna gången.

Tack Margareta för att du satte mig på denna spännande bana!

Kramar och fortsatt glad fredag till er alla!

Helena

Kommentera
Nästa artikeln Fråga från Skorp…
Föregående artikel ÅRSHOROSKOP 2017