Helenas Horoskop

Svar på era frågor

Helena Biehl

Ni har frågat om det tidigare och jag svarar gärna igen. Här är era återkommande frågor:

1. ”Hur lång tid arbetar du med en bok?”

2.”Hur hinner du med barn och bok?”

3.”Hur gick det till när du fick bokkontrakt med HarperCollins Nordic?”

1. Det beror lite på vilken bok vi talar om. Fortunatas Profetia tog mig 5 år för att ”plotta”. Happytown skrev jag på cirka 4 månader. Det är lättare att skriva fakta än fiction, helt enkelt. Den senaste boken, Låt stjärnorna leda dig till framgång, tog mig 6 månader att skriva. Anledningen är att jag tar hand om det lilla lejonet på heltid.

2. När det lilla lejonet sover, skriver jag. Små barn sover mer än stora barn så mitt tidsschema har onekligen krympt och förflyttats i tid över dygnet, de senaste två åren. Normalt sett blir det ca 45 minuter på eftermiddagen och sedan några timmar på kvällen. Det är ett schema som är rätt galet men det har varit det enda sättet att få ihop det. Jag har insett att jag mentalt förebereder mycket av mina blogginlägg och skrivarprojekt när jag gör något praktisk som att tömma diskmaskinen eller när jag lägger mig. När man har lite tid blir man väldigt effektiv. Snart ska den lilla damen starta på förskola och jag kommer väl sitta helt förlorad i all ledig skrivartid som jag då får tillgång till!

3. Jag hörde talas om HarperCollins Nordic på Facebook. En författare skrev att hon gått från egenutgiven till antagen av HarperCollins. Vid den tiden satt jag med två publicerade böcker, Happytown och Fortunatas Profetia, del 1. De fanns utgivna i Sverige och med tanke på HarperCollins Nordics utgivning i fyra länder kontaktade jag dem gällande utgivning av mina böcker i de andra nordiska länderna.

Jag fick napp direkt och träffade min förläggare på ett möte. Efter att förlaget läst Happytown kom vi fram till att vi skulle skapa ett nytt projekt tillsammans för samtliga nordiska länder. Låt stjärnorna leda dig till framgång föddes. Via synopsis. (Även Happytown såldes in på synsopsis).

Jag satte en vid tidsram för skrivandet: 6 månader. Och nu, efter korrekturläsning och pyssel kring layout m m, är det snart dags att sända manus till sättning och sedan tryck. Det är alltid lika skönt och spännande när man har kommit så här långt i processen.

Jag hoppas ni fick svar på det ni undrade över!

Kramar

Helena

Kommentera
Föregående artikel Hustomte

Hustomte

Helena Biehl

Idag är det pyssel och fix på hemmafronten för min del. Efter en helt otroligt lång renoveringsprocess, till följd av en vattenläcka i vår lägenhet, är det nu äntligen dags att få göra det roliga: piffa det nya hemmet i storstan.

Jag lär synas på Zara Home, Yellow Korner och Mio Möbler!

Glad onsdag!

Kramar

Helena

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Svar på era frågor
Föregående artikel Årshoroskop 2017…

Årshoroskop 2017- arbete startar/pågår nu

Helena Biehl

Semestern är över. Alla tycks vara tillbaka vid sina skrivbord och man börjar plötsligt sukta efter mysiga höstkläder och te vid någon varm brasa.

Känns som jag kan sammanfatta sommaren 2016 med ordet solsken. En helt underbar sommar för oss som tillbringat den i Sverige. Jag minns ju hur jag under förra sommaren inte gjorde annat än använde regnrock, gummistövlar och paraply.

För min del väntar nu en hel mängd jobbsatsningar. Bland annat är det återigen dags att börja kika in i framtiden och börja arbetet med årshoroskopet 2017. Det brukar ta mig flera månader att skriva hela kalaset. Hög tid att starta nu alltså. Som vanligt siktar jag på att publicera hela årshoroskopet kring Lucia.

Mitt årshoroskop 2016 finner ni via denna länk!

Förutom detta är det dags att få ordning på de sista detaljerna i arbete med ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. Med en rätt seg september, då Merkurius backar, gissar jag på att manus går iväg till tryck i slutet av september.

Ha en fortsatt härlig dag!

Kramar

Helena

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Hustomte
Föregående artikel Bästa datum komm…

Bästa datum kommande månader!

Helena Biehl

Hösten lovar oss goda nyheter på stjärnhimlen. Här kommer redan nu en tjuvkik på de vackraste dagar som väntar oss, inklusive årets absolut bästa dag!

Markera dessa datum i era kalendrar och förvänta er goda ting vid dessa datum!

Lördagen den 27 augusti- Venus i konjunktion med Jupiter. Ni finner betydelsen av mötet i veckohoroskopet HÄR.

Fredagen den 2 september- Merkurius i konjunktion med Jupiter. En dag då vi kan resa tillbaka till en plats vi älskade men inte besökt på länge.

Årets bästa dag: Måndagen den 26 september- Solen och Jupiter möts i Vågens tecken.

Årets mest romantiska nymåne: lördagen den 1 oktober. Förlova eller gift dig denna dag och du får en romantiskt, närmast magisk dag. Jupiter befinner sig i konjunktion med den här nymånen i den seriösa kärlekens och den stora harmonins tecken, Vågen.

Lite pepp så här när sommaren börjar ta slut och arbetet kallar igen.

Glad tisdag till er alla!

Kramar

Helena

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Årshoroskop 2017…
Föregående artikel Teckna ett avtal…

Teckna ett avtal idag!

Helena Biehl

Superdag!

Denna dag är superb- för att teckna ett avtal eller nå en viktig överenskommelse.  Merkurius möter Jupiter. Kvicka idéer, mentala projekt såsom skrivande och talande, får sig en lyckosam dusch av möjligheter och utlandsvibbar. De båda planeterna befinner sig i Jungfruns tecken. Detta antyder ett projekt som är detaljerat ned till minsta beståndsdel och präglat av plikt och noggrannhet.

Merkurius och Jupiter älskar också att resa. Merkurius reser gärna inom landet, ca en dags bilresa, och Jupiter hoppar gärna på ett plan till Kualalumpur. Det är en bra dag för nyheter om en resa eller för att resa.

Andra bra saker att göra idag är:

-Skicka iväg ett bokmanus

-Lansera en pr-kampanj

-Starta en ny profil eller konto i sociala medier

-Njuta av goda relationer med syskon eller grannar

 

Någon av er som har något sådant på gång?

 

Glad måndag!

Kramar

Helena

PS. Mars har idag också, äntligen, återhämtat sig efter sin retrogradperiod och nu kan de senaste månadernas frustration bytas mot rejält flöde. Verkligen på tiden!

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Bästa datum komm…
Föregående artikel Horoskop vecka 3…