Projekt Inre Styrka

Med så mycket planetenergier kring temat känslomässiga avslut och inre pånyttfödelse har jag idag initierat ett alldeles eget projekt för att stärka och motivera mig själv: Projekt Inre Styrka. Det är små förändringar som kan leda till stora resultat om man bara minns att fortsätta att praktisera dem. Om du känner att du också är inne på samma tema, kanske detta är något som du också kan ha nytta av? Här är mina tre enkla förändringar:

10 tacksamma varje dag

Varje morgon när du vaknar (istället för att  förbanna det du inte hann med att göra igår eller hetsa upp dig över dagens schema) summera 10 saker du är tacksam över. Den här övningen gör dig på bättre humör. Att vara tacksam för det man har, öppnar också för att få mer att vara glad över. Idag tackade jag bl a för att jag har två fina hundar som ger mig kärlek varje dag och för att jag har ett varmt hus att vakna i. Det finns så mycket att vara tacksam för som man så lätt tar för givet.

Det sägs att det tar 21 dagar att få bukt med en ovana eller fel tankesätt så här gäller det att komma ihåg att praktisera tacksamhet varje dag under de kommande veckorna.

Våga drömma stort

Jag har gett mig själv i uppgift att skriva ned tre mål, eftersom jag söker nytt jobb. Vad vill jag göra, hur vill jag jobba och vad vill jag uppnå med mitt nya arbete? Här gäller det att våga drömma STORT. (Om jag inte vågar drömma stort om min framtid, vem ska då göra det?) Målbilder är fantastiska och att öppna sig för nya möjligheter på ett mentalt plan brukar, tillsammans med egna initiativ, få saker och ting att börja röra på sig.

Begären ska bort!

Skorpionen symboliserar bl a begär. I mitt fall var det dags att skippa sockret. Eftersom jag älskar allt som stavas kolhydrater kommer detta inte bli någon enkel historia. Jag har bestämt mig för att vara snäll mot mig själv om det finns dagar då jag faller för frestelser. Det viktigaste är att sockerintaget överlag minskar.

Är det någon av er som är inne på samma spår med inre psykologisk och/eller fysisk detox. Det är alltid roligare att följas åt på vägen!