Underhållning och TV 2014

Jupiter befinner sig i Kräftans tecken sedan förra sommaren. Om man, som jag, är frälst i att skriva, finns skrivvägledning att få. Jupiter är entreprenören på stjärnhimlen men hans hus, det nionde, styr även över förläggande och TV-sändningar. Med Jupiter i Kräftan är det familjesfären som gärna vill få komma till tals i tryck. Relationer, känslor, det kvinnliga och omvårdande samt hemmet är förknippade med Kräftans tecken. Att framhäva hemmet och familjen i TV-rutan samt i böcker är helt rätt. Maria Montazamis nya hemsida, The Montazamis,  är ett ypperligt exempel på hur Jupiter arbetar i Kräftans tecken: matlagning, en familjesfär som hålls samman av väldigt starka band och produktioner i bokform och skrivande (bloggar) samt böcker. Maria är Skorpion och har just nu besök av strukturerade Saturnus, vilket dessutom gett henne utmärkt hjälp från stjärnorna för att arbeta hårt och få till en struktur som blir vinstgivande.

Kvinnornas Tid

Om jag ska vara ärlig så har jag inte skrivit en enda rad på Kräftan-temat. Men, eftersom året då Jupiter befinner sig i Kräftan, samt det faktum att vi har stark betoning på vattentecken (det kvinnliga och känslor), med rätta kan kallas för Kvinnornas Tid har jag istället sett förändringar i mina kontakter. Kvinnliga nätverk och vänskap med kvinnor har blomstrat. Där har jag verkligen agerat och som en följd fått en väldig massa nya fina vänner. Många av dem entreprenörer, helt i enlighet med Jupiter.

Vem slår Kelly Clarkson?Den 16 juli lämnar Jupiter Kräftans tecken och går vidare till det som alla författare och artister kan glädja sig åt: det kreative Lejonet. Lejonet älskar barn och underhållning. Att stå på scenen och framträda och sedan hyllas som en popdrottning ligger helt i linje med Lejonets energier. Sist som Jupiter befann sig i Lejonet fick vi se den första omgången av American Idol.

Kelly Clarkson slog ett 38-årigt rekord som tidigare innehavts av Beatles för ”snabbast hoppet upp till nummer ett på Billboardlistan” Kelly Clarkson är tills idag också den mest framgångsrika vinnaren av TV-programmet.

Min gissning inför året 2014/2015? Att vi får se en liknande artist träda fram som kan utmana Kelly.

Prinsessornas vardag på TV?

Med tanke på all den betoning på underhållning, barn, och kungligheter (Lejonet) skulle jag inte bli förvånad om vi får se mer underhållningsprogram, i nya versioner, inom dessa områden. Dokumentären om Sofia Hellqvists och Frida Vesterbergs fantastiska arbete med Project Playground sändes för inte så länge sedan. Kanske får vi genom böcker och TV ännu mer inblick i kungligheters vardag under året som kommer. Kate Middleton, Prinsessan Madeleine, Prinsessan Letizia av Spanien kanske kan ge oss både underhållning och utbildning på samma gång?

Barn- och ungdomsböcker- får världen se en ny Harry Potter?

Om man nu skriver är barnböcker ett hett tema. Gärna med kungar eller drottningar med i bilden på något sätt. Berättelser om barnstjärnor och stora kreatörer är också rätt. Humor ligger både Jupiter och Lejonet varmt om hjärtat, så det är dags att fila på dialogerna så att de känns smarta och skojiga på samma gång.

Arbetet med JK Rowlings mycket spännande film om trollkarlsvärlden Fantastic Beasts and where to find them är, så vitt jag vet, pågående. Om vi kommer få se filmen ha premiär innan sommaren 2015, vore ingen gladare än jag.

Vi går ett spännade, kreativt år till mötes. Jag som skriver på temat barn satsar nu allt. Jag brukar roa mig med att agera när stjärnorna tipsar om det. Många gånger har jag också haft mer flyt än jag kunnat förvänta mig. Den stora frågan är om det kommer räcka till ett bokkontrakt det här året?

Spänningen är olidlig. :-)

Ni som skriver där ute- är det någon av er som skriver på barn/ungdomsmanus eller något med koppling till Lejonets favoritämnen? Hör av er så gör vi sällskap!

Ha en underbar torsdag!