Födelsetid och kejsarsnitt?

Jag fick en intressant fråga från författarinnan Amanda Hellberg, som bla skriver om mediala Maja Grå som löser brott i närheten av Oxford,:

…här kommer en seriös fråga som jag tänkt på:Det är födelsetiden och -dagen som räknas när man ställer ett personligt horoskop, inte sant?

Hur blir det då om en person är född med planerat kejsarsnitt (som ofta utförs ett par veckor innan beräknad förlossningsdag)?…

Det är en intressant fråga och här får ni läsa mitt svar till Amanda:

Ja, det stämmer att det är födelsetiden, dag, ort samt år som avgör hur ett personligt horoskop ser ut. Jag förstår tanken bakom din fråga: kan man så att säga gå miste om sitt rättmätiga öde genom att födas tidigare genom planerat snitt?

Astrologen tittar ju bara på tiden då man faktiskt kom till världen. Om en läkare avgör att denna tid ska bli en aning tidigare än planerat får jag säga som gamle gode Gandalf: ”En trollkarl är aldrig sen, inte heller är han för tidig. Han kommer alltid precis när han ska”. Barn föds precis när de ska och vi kan skylla det på slumpen, eller Gud, vilket som passar bäst.

En väninna som väntade barn besökte ett medium. Hon fick då höra att barnet hade för avsikt att anlända 6 veckor tidigare för att få ”rätt” stjärntecken. Så skedde också. Vad ska vi skylla det på? Guds hand eller att själar kan välja? Intressant ämne att diskutera oavsett!

Någon annan som har någon annan tanke?

Kan för övrigt rapportera att jag idag, för första gången på snart en vecka, INTE är hungrig. Knaprar just nu i mig mellanmål bestående av tre smörgåsrån med banan och kanel och är inte ett dugg ledsen för det.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!