Mellan Förmörkelse och Kardinalt Kors

Den här påskhelgen innebär en viss stund av vila mellan de två stora astrologiska händelserna; veckans månförmörkelse och nästa veckas kardinala kors.

Jag har promenerat i solen, tänkt i solen och lekt med små barn i solen hela påskafton. Nu sitter några av gästerna placerade framför filmen ”Hopp” på TV och jag tittar på stjärnorna inför veckan som kommer.

1960-talet, Uranus och Pluto

De planeter som tar del i det kardinala korset är Uranus och Pluto, Jupiter och Mars. Uranus och Pluto rör sig långsamt så den nystartsenergi som mötet mellan dessa två planeter aktiverar började märkas av redan år 2012. Men i den kommande veckan kommer Uranus och Pluto att mötas med 90 grader emellan sig i en s k square. En stressad aspekt mellan planeterna som förespråkar överraskande, nytänkande och omvälvande händelser (Uranus) och låt-oss-bryta-ned-det-som-inte-fungerar-och-bygga-något-helt-nytt-istället (Pluto).  Sist de här två planeterna blandade sig i varandras göromål var under 1965 och 1966, en högts omvälvande tid präglad bl a av kvinnors kamp för rättigheter: en ny abortkommitté tillsattes 1965, våldtäkt inom äktenskapet förbjöds och kvinnor hade sedan 1964 rätt till p-piller.

Precis som då, är vi nu redo att ta nya steg för banbrytande förändringar, både på ett personligt och ett världligt plan. Spännande.

Men vila er nu, ät goda påskägg och njut av vackra Venus influenser på påskhelgen. Imorgon kan ni läsa mer om vad veckan bjuder på.

Glad Påskafton till er alla!