Boklördag. Följ med på en magisk resa till Marocko med Kajsa Ingemarsson

Kreativ kanalisering

En vän uppmärksammade mig nyligen på Kajsa Ingemarssons bok Den Magiska Gnistan- Vägen till ett kreativt liv. Som vanligt när det handlar om att använda sitt inre för att få lite extra fart när det gäller sina förmågor, som kreativitet, blev jag genast nyfiken. Ett alldeles utmärkt sätt att använda inre gåvor och sitt sjätte sinne är att vara en kanal för skapande. Kanske har ni också hört hur t ex Marianne Fredriksson många gånger sade sig få sina bokidéer via sina drömmar? Vårt undermedvetna och vår intuition kan verkligen vara en fantastisk kreativ guide.

Från populära romaner till esoterisk visdomNåväl, tillbaka till Kajsa Ingemarssons bok. Jag googlade naturligtvis i rödaste rappet både Den Magiska Gnistan och hittade också till Kajsas, för mig, nya hemsida. Jag hade som vana att kika in på Kajsas tidigare skrivarblogg (jag länkar för där finns spännande saker att läsa ) men jag måste erkänna att det var ett tag sedan sist. Jag förknippade mest Kajsa med boken Små Citroner Gula men hade också hunnit notera att Kajsa inlett en skrivarkarriär med mer betoning på mystik och andlighet. Böcker som Drömliv: lycklig på riktigt och även romanen Någonstans inom oss uppfattar jag som Kajsas officiella start för skrivande av mer andlig karaktär.

Detta är både häftigt och direkt ovanligt i Sverige, i alla fall vad jag känner till. Jag läser endast amerikanska ”gurus” och har verkligen saknat denna genre på svenska. Härligt.

Magi och mystik i spåkvinnornas och ormtjusarnas land

Kajsas nuvarande blogg och via Kerstin Sörbom på KS Utveckling, fick jag reda på att Kajsa och Kerstin arrangerar en resa till Marocko i höst. En resa som ska gå i magins och mystikens tecken. Det låter helt fantastiskt spännande med boende på The Storyteller´s House i Marrakech, tältövernattning i Saharas öken och härliga besök på marknader och hamam. Under resan, som pågår mellan den 1-8 november, kommer Kajsa leda meditationsövningar och samtal samt även kontinuerligt läsa en saga som får följa deltagarna som en röd tråd under hela vistelsen i Marocko. Detta kommer utan tvekan att bli en resa som bjuder på många insikter och djupa uppleveser. Livsomvälvande rent av. Om något puttrar under ytan, kanske en kreativ idé man närt en längre tid, tror jag att denna resa verkligen kan bidra till att man får fart.

Kerstin som arrangerat resor i över 30 år och som även är en framgångsrik samtalsterapeut och coach, kommer se till att allt praktiskt flyter och att deltagarna får en fantastisk upplevelse på alla plan.

Wow, säger jag bara! Jag är lockad, mycket lockad! Är det kanske någon av er som redan nu vet att ni åker med?

Ni kan finna mer information om den magiska resan på Face Book.

Jag önskar er en fortsatt härlig lördag!

Stora kramar

Helena

PS Nej, jag är inte sponsrad eller på annat sätt belönad för att skriva om resan. Jag älskar bara temat!