Horoskop vecka 31, 2014

Nymånen i Lejonet

Söndagen den 27 juli bjöd på en vacker nymåne i Lejonets tecken. Neptunus, Saturnus och Venus ställde samtidigt upp sig i en vacker, gyllene triangel på stjärnhimlen. Kreativitet med stor potential att hålla en lång tid framöver regerar. Och gör så även när vecka 31 startar.

Som alltid så har man en tidsperiod av cirka 10 dagar på sig för att på bästa sätt använda sig av nymånens fina energier. Nedan finner ni en kort hint inom vilket område som de olika stjärntecknen får en chans till att sätta frön i jorden och sedan, under de kommande sex månaderna, se dem sakta börja gröda. Betoningen på Lejonets favoritområden är de som ni kan se som en bakomliggande canvas som färgar dessa olika livsområden; barn, kreativitet, fertilitet, nöjen, kungligheter, stolthet, kärleksflirtar, drama och scen samt nöjesbetonade aktiviteter.

Så påverkas de olika stjärntecknen av nymånen

Lejonet-Det första huset. Skriv dina drömmar över himlen, kära Lejon! Du har alla möjligheter till att förnya dig själv, antingen det handlar om ditt utseende eller dina målsättningar här i livet. Det första huset förknippas med ett visst mått av kaxighet och självsäkerhet, två utmärkta vandrarkamrater på vägen när man sätter fart mot sina egna drömmars land. Sätt fart med det bokmanuset eller anmäl dig till teater/dans-eller dramakurs. Eller, kanske är det dags att börja försöka bli gravid?

Kräftan- Det andra huset. Inkomster, tillgångar och personliga tillgångar får sig en översyn. Dina talanger ryms även inom detta hus. Pengar kopplade till kreativitet eller produkter/tjänster riktade till och för barn kan ge dig pengar på kontot.

Tvillingarna- Det tredje huset. Dags att kommunicera om kreativitet, barn och risktagande. Lejonet vågar för att vinna och nu kan det blir aktuellt att själv tala om det du kan inom de områden som Lejonet styr. Eller så blir det du som sätter dig på åhörarbänken för att få lyssna till duktigt folk inom den kreativa branschen.

Oxen-Det fjärde huset. Hem och familj, barn och att bringa in mer skoj i hemmet är på tapeten för dig, kära Oxe. Behövs där mer underhållning i hemmet; flashigare hembiosystem eller bara mer glädje kring matbordet? Nu får du en chans att kombinera nöje, glädje och familj på ett sätt som får alla där hemma att dra på smilbanden de närmaste 6 månaderna.

Väduren- Det femte huset. Lejonen styr detta huset. Fun, fame and flirts är ledorden för dig i samband med nymånen. Kanske planerar du en resa som verkligen kommer ge dig den avkoppling du behöver, eller kanske anmäler du dig till en drejarkurs du alltid drömt om att gå? Det är mycket möjligt att det blir rättframt flirtigt på både resan och kursen. Lejonen och Vädurarna är inte kända för att vara blygsamma…

Fiskarna- Det sjätte huset. Hur kan du göra ditt dagliga arbetsliv en aning roligare? Med glade Lejonet handlar det alltid om att få njuta så mycket som möjligt- även på arbetet. Lejonen arbetar gärna på ett skapande sätt. De är de stora kreatörerna i zodiaken. Om ditt arbete känns utmärkt kanske det istället är din hälsa som får en chans till att tas om hand på ett roligare sätt; spa-besök, zumbaklasser och fridans passar Lejonets energier.

Vattumannen- Det sjunde huset. Bjudningarnas tid kan vara kommen för dig, kära Vattuman. Lejonen älskar härliga fester och event och med en nymåne i ditt social, sjunde hus, kan du under det kommande halvåret se mycket roligt i samband med firande av kärlek, barn och nöjen. Det sjunde huset styr ditt äktenskap och seriösa relationer men även företagspartners. Kanske är det rent av du som bjuder in till bröllop eller firandet av att du rott i hamn ett spännande, kreativt projekt?

Stenbocken- Det åttonde huset. Det är dags för nystart inom området som styr din gemensamma ekonomi men även djup, psykologisk transformation.

Lejonets styrka lyser igenom och kanske får du se pengar komma till dig från produkter, tjänster eller projekt som har att göra med kreativitet, barn och kärlek. Likaså är det ett bra läge för att lägga upp en plan för just dessa områden.

Skytten- Det nionde huset. Eldtecknet Skytten styr det nionde huset och Lejonet, som också är ett eldtecken, samarbetar mer än gärna med Skytten. Planera en långresa, ett boksläpp eller att anmäla dig till en kurs inom något av Lejonets favoritområden och du kan färga hela den mörka hösten i glada, kreativa färger. Lejonen är stolta, djärva varelser så det är mycket möjligt att du är modigare än vanligt när du satsar på att nå högre, längre och bättre med dina visioner.

Skorpionen- Det tionde huset. Är det dags för kreativa inslag inom ditt arbete? Lejonet älskar att få dansa, sjunga, skriva och visa upp sig i stjärnglans. Med en nymånen i ditt karriärhus är överordnade beredda att ge dig en chans. De tror på dig. Sing along, kära Skorpion, det kan bli en väldigt spännande karriär inom nöjesindustrin som tar sin början under det kommande halvåret. Är du inte den som ställer dig på en scen, kanske ditt arbete färgas av att arbete relaterat till underhållningsindustrin.

Vågen- Det elfte huset. Förbered dig på massor av mail, telefonsamtal och sociala händelser. Nätverk med betoning på kombinationen välgörenhet, barn, nöjen och kreativitet blommar. Likaså att nätdejta. Det kan bli väldigt flirtigt över mailen det kommane halvåret! Intressanta förslag till samarbeten och teamwork kan likaså komma till dig och det ser ut som att det är roliga projekt det handlar om- sådant du har som hobby.

Jungfrun- Det tolfte huset. Flirtar i hemlighet, en graviditet som döljs från omvärlden eller ett stort, hemligt kreativt projekt är sådant som Jungfrun kan tänkas ha att se fram emot under det kommande halvåret.

Lejonen älskar njutning och med en nymåne i det tolfte huset handlar det om att antingen göra det lite i skymundan från världen eller att mentalt gå igenom tankar kring Lejonets favoritområden, utvärdera dem och ta nya tag. Spännande!

Puh!

Ligg lågt gällande kärlek och pengar

Nu raskt vidare till torsdagen den 31 juli då kärleksfulle Venus och hastige Uranus slänger gliringar åt varandra över stjärnhimlen. Ta det lite lugnt gällande pengar och kärlek, båda styrda av Venus. Uranus kan se till att man brusar upp och säger eller gör något man ångrar. Lyckligtvis träder kommunikationsplaneten, Merkurius, in i Lejonets tecken på samma dag, vilket gör oss mer benägna att tala om kreativitet och nöjen på ett mer glatt sätt och kanske tar udden av Uranus och Venus heta meningsutbyte.

På fredagen den 1 augusti mår Venus så mycket bättre när hon istället får stöd av Saturnus. Nu kan hon sätta ord på sina känslor och hjälper oss alla att uttrycka vad vi verkligen känner på ett fint sätt. Spar dina åsikter om kärlek och ekonomi till den här dagen istället.

Åh, shopping, kära shopping!

Bara för att du fått en sammetslen tunga i kärlek innebär det dock inte att du ska gå ut och köpa hela världen till din älskade. Mars och Jupiter vill gärna att du beger dig ut på en liten shoppingrunda på fredagen och dina utgifter kan bli större än du tänkt dig. Har du pengar på fickan är detta inget problem, du kan komma hem med en helt liten värld av vackra saker som du verkligen älskar, men är pengar redan en bristvara- håll dig då långt ifrån lockande shoppingcentrum och boutiquer.

Veckans 5-stjärniga dagPå lördagen den 2 augusti möts Merkurius och Jupiter i ett möte som verkligen är värt att kalla 5-stjärnigt. Merkurius älskar att resa, kommunicera och skriva kontrakt med smarta klausuler.

Jupiter älskar långresor, entreprenörslivet och juridik. Ni ser de fina kombinationsmöjligheterna, va? Just det, bege dig iväg på en härlig resa- den lovar att bli spännande, eller skriv under det där kontraktet gällande en affärsidé som kanske gynnar något inom kommunikation, en juridisk överenskommelse eller högre insikter och kunskaper, såsom undervisning. Underbara, starkt optimistiska energier som båda strålar emot oss från det kreative, nöjesälskande Lejonets tecken.

Jag hoppas att ni alla får en underbar vecka!

Stora kramar

Helena