En enda natt av Simona Ahrnstedt

Jag öppnade Simona Ahrnstedts senaste bok med stor förväntan efter att ha läst hennes tidigare böcker. Och jag skulle inte bli besviken. Jag ska inte sticka under stol med att jag såg fram emot att läsa en bok som utspelade sig kring Stureplan och Östermalm. Även om jag ogillar jämfötelser så verkade En enda natt till stilen påminna om Denise Rudbergs böcker, och de älskar jag.

Intriger, passion och hämnd utlovades på omslaget och löftena infriades med råge. Precis som Simonas tidigare böcker fått mig att rödögd säga ”bara en sida till” mitt i natten, så satt och låg jag även nu och läste på nätterna. Inte ens mitt nya tillstånd- nybliven mamma -ändrade på den saken.Det fanns en sak jag saknade, en sak jag överraskades av och en sak jag imponerades av i boken. Jag saknade namnen och adresserna på de platser och adresser karaktärerna besökte. Det finns något visst i att passera en bar och tänka  ”det var här det tände till eller här de bråkade”. Lite stadsvandringsvarning kanske, men ändå, det är en sådan där detalj jag faller för i en spännande bok.

Det jag överraskades av var tankar kring förlåtelse och dess kraft för att befria människor så att de verkligen kan njuta av livet och gå vidare. Blir fria. Simona är psykolog och det märks. Det är ohyggliga brott som begåtts i boken och förlåtelsen blir desto vackrare då. Simona ska även tilldelas en utmärkt röd rosett för det bakgrundsarbete hon gjort om finansvärlden. Det känns äkta och påläst. Det imponerade starkt på mig genom hela boken.

Jag kan varmt rekommendera En enda natt om man vill ha en bladvändare med het romantik pch smart intrig. Mitt bokex försvann så fort jag stängt bokpärmen-svärmor snappade tag i den snabbare än jag kan säga pillekvitt! Ytterligare ett mycket gott betyg.

Slutligen ett meddelande till Simona; Jag hoppas du skriver på som sjutton nu, Simona! Jag väntar redan otåligt på uppföljaren! :-)