Horoskop vecka 45, 2014

En avslutande vecka väntar

Efter en vecka som gynnat konst, kultur, skönhet och kärlek har vi en vecka med en fullmåne i Oxen framför oss. Oxar är envisa som få. De arbetar hårt för att sedan kunna unna sig det där lilla extra, det där lyxiga extra! Deras styrare är skönhetsplaneten Venus därför är det inte att undra på att Oxar ofta är förtjusta i vackert dukade bord med fina viner och delikatesser. Får maten avnjutas i en miljö som på något sätt speglar jordens färger, desto bättre. Vita tygklädda stolar, snygga porslinsvaser med blomstermönster och brunt trä är bra exempel på vad som kan falla en Oxe i smaken. Fullmånen faller inte förrän på torsdagen den 6 november så vi börjar med några andra planethändelser innan dess.

Krediter och lån

Söndagen den 2 november möts Solen och Pluto. Solen befinner sig i Skorpionen och Pluto i Stenbocken. Skorpionens regerar över allt som har att göra med gemensam ekonomi, banklån och krediter, men även det djupa psyket och dess transformation samt sex och åtrå. Pluto, som är Skorpionens styrare, befinner sig i praktiske Stenbocken som bara vill framåt, framåt i karriären för att kunna samla pengar och prestige på hög. Dagen är positiv när det gäller att se över finanser och den ekonomiska situationen generellt. Dags att tänka igenom ekonomin innan julshoppingen, kanske? Eller har du tagit dig vatten över huvud med bostadslån och krediter? Gör som man säger i armén; gör om och gör rätt i veckan som kommer!

Kommunikation om relationer men också pengar och sexMerkurius befinner sig i Vågens tecken fram till och med lördagen den 8 november. Samtala och tänk igenom relationer och partnerskap fram till dess. Från och med lördag är det dags för Merkurius att ta sig an Skorpionens ämnen. Mer fokus och kommunikation med banker, försäkringsbolag och staten gällande pengar, lån, krediter, arv och skatter blir aktuellt.

Men visst, samtal om passion och sex finns också på agendan. Filmer, böcker och artiklar som berör Skorpionens ämnen lär florera. Särskilt som Solen redan lyser upp Skorpionens tecken och gör så ända fram till och med den 23 november. Ett område som också styrs av Skorpionen är kirurgi. Det är Plutos förkärlek för att rena det som inte längre fungerar som tar fram skalpellen och helt enkelt skär bort det som inte längre är friskt eller funktionsdugligt. Skorpionens kroppsdelar är könsorganen och reproduktionscentrum i kroppen. Det område som styr födelse och död. Om du ska ut och svira med passion i hela huvudet, tänk då på att skydda dig.

Tillgångar och inkomster når sin kulmen

Så till fullmånen den 6 november. Den faller i Oxens tecken, på 14:e graden. Samtidigt befinner sig Mars och Pluto mycket nära varandra. De triggar varandras energier av superman-möter-krigaren (Mars) och låt-oss-riva-ned-för-att-bygga-upp (Pluto). Uranus, de plötsliga förändringarnas planet, plirar bistert på dem. Han är inte alls på humör för att samarbeta. Sköna Venus, torre Saturnus och energiska Solen håller hårt i varandras händer på en annan del av himlavalvet. Fullmånens avslutande energier blandas alltså med alla dessa planetaspekter. Sammantaget kan vi få se extra mycket känslor komma upp till ytan med en himla fart (Mars-Pluto-Uranus). Om du befinner dig mitt i viktiga förhandlingar eller samtal gällande arbete (Solen, Saturnus, Venus) se då till att rusta dig med tålamod (Saturnus) då har du hjälp både vad avser det ekonomiska (Venus) och framgång (Solen). Ju sakligare du är i det du säger eller vill framhålla, desto lättare att nå framgång. Praktisera Saturnus närmast överdrivna förkärlek för ordning och reda. Senare kan du komma att skatta dig lycklig för att du gjorde det.

Mer info på torsdag!På torsdag kommer jag att publicera hur fullmånen påverkar de olika stjärntecknen.

Kika in här då. Här kan jag dock berätta att Oxen styr det andra huset. Alla former av inkomster, tillgångar och talanger som man besitter är de som kommer färga fullmånens effekt på våra liv. Oxen är också förknippad med fastigheter. Om du för cirka ett halvår sedan påbörjade en process med att sälja, eller vilja sälja, en fastighet, kan det nu komma att bli verklighet. Likaså kan inkomster och tillgångar du investerat i nå någon form av avslut. Exempelvis kan en utbetalning komma dig tillhanda för något du arbetat med under det senaste halvåret eller en investering ge avkastning. Beroende på var i horoskopet som just din Oxe befinner sig så påverkas olika livsområden för oss alla. Mer information om fullmånens effekt kan du alltså läsa om här på torsdag.

Håll i pengarna!

Veckan avslutas med söndagen den 9 november. Venus och Jupiter befinner sig i en så kallad square, en fyrkant. Deras energier samarbetar inget vidare då, snarare skaver de på varandra. Venus representerar kärlek och skönhet men också pengar. Jupiter är den store optimisten på stjärnhimlen. När dessa två nu inte kommer överens kan det vara extra lätt att ge sig iväg ut för att köpa vackra saker långt över ens budget. Håll hårt i pengarna den här dagen. Risken för överdrifter är stor.

Jag önskar er alla en underbar vecka!

Kram

Helena