Horoskop vecka 5, 2015

Banka inte!

Vi befinner oss under påverkan av Merkurius retrograd. Svar på frågor vi ställer kan dröja och vi känner oss många gånger frustrerade över att saker och ting tycks ta en ny vändning i sista minuten. Ofta inbegriper ändringarna planer att ses, tåg, bil eller flygresor som försenats och problem med teknik. Håll ut och sluta banka på dörrar som inte öppnas just nu. Det är bättre att sitta still och begrunda projekt och tankar. När den 11 februari kommer slås dörrarna upp och vi kan gå från lotusposition till joggande mot våra mål igen.

Hej kärlek och spirituella möten

I vecka 5 träder vackra Venus på tisdagen den 26 januari in i det sista tecknet i zodiaken, Fiskarna. Venus är kärlekens planet och med henne på besök i Fiskarnas tecken är det spiritualitet och fantasi på schemat. Vi är drömska i kärleken och får stor tillfredsställelse av ett närmast andligt möte. Venus är även konstens musa och tillsammans med Fiskarna är fantasiförmågan på topp. Detta är perfekt för den som arbetar kreativt eller visuellt.

Idéspruta!

Dagen därpå, på onsdagen den 28 januari, möts Merkurius och Uranus. Merkurius befinner sig i innovative Vattumannen och Uranus i Vädurens tecken. Det är som att sätta den kreative chefen med en back energidrycker, kan man säga. Idéerna kommer spruta och möjligheten att kasta sig iväg på en resa, helt oplanerat, kan bli aktuell för oss.

Inget skoj innan plikterna klarats av

På fredagen den 30 januari gnisslar det mellan vackra Venus och ordningens Gudfader, Saturnus. Det är inte bara att flöjta iväg och ha roligt, bara för att det är fredag, säger Saturnus anklagande och ser till att alla ansvarsområden tas om hand innan det blir fråga om helg. Lyd Saturnus råd och du kan sedan njuta av en lugn helg.

MeditationslägePå januaris sista dag, lördagen den 31 januari, möts energiske Mars med transformationsälskande Pluto.

Mars befinner sig i andliga Fiskarnas tecken och Pluto i ambitionernas tecken, Stenbocken. Ge kraft och tid åt att vända dig inåt, det kan ge dig enormt viktiga insikter som du behöver för vägen du ska vandra i arbete och/eller karriär.

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena