Horoskop vecka 6, 2015

Sparlåga

Veckan startar och vi har med oss två retroplaneter på resan: Jupiter och Merkurius. Jupiter startade sin time-out redan i början på december och Merkurius den 21 januari. De två planeterna har en sak gemensam: det skrivna ordet. Jupiter sägs ju vara bästsäljarens planet och Merkurius styr det tredje huset där man ofta hittar journalisten, författaren eller kursföreståndaren. När det gäller de stora företagsplanerna (Jupiter) och det skrivna ordet eller kurser och högskolestudier så befinner vi oss verkligen i en period av eftertänksamhet. När Merkuirus vänder framåt den 11 februari lättar det hela en aning, men just nu, vänd era sinnen inåt och fundera över all form av kommunikation eller beslut, både i skriftform men också gällande kurser. För stora entreprenörssatsningar, vad de än må gälla, vänta tills Jupiter är med er igen från och med den 8 april. Just nu, vrid ner satsningarna en aning på sparlåga, låt det puttra, men vänta med att sätta riktig fart tills i april. (Om ni redan satt fart med en idé kommer ni troligen se att april bär med sig mer flöde och rörelse!)

Som en rolig liten notering: Har ni också märkt att många vänner från det förflutna dykt upp den senaste veckan? Merkurius bringar gärna tillbaka de som en gång rört sig kring oss.

Kärleksmagi!

Söndagen den 1 februari slår sig Neptunus och Venus samman i Fiskarnas tecken. Tänk er en kärleksscen i en film där violinerna spelar, rosorna lyser röda och kärleken känns som i en saga. Sådan är söndagen. Kärleken blommar!

Vi är uppfinningsrika som få

På måndagen den 2 februari får vi alla möjligheter till att vara uppfinningsrika. Uranus som alltid tänker som en riktig uppfinnare får kraft av Solen och hela dagen stavas brainstorm.

Fullmånen i nöjenas och barnets teckenVecka 6 bjuder oss på en fullmåne på onsdagen den 4 februari.

Fullmånen faller i Lejonets tecken. Nu är det dags för ett avslut gällande något som vi startade i samband med nymånen i Lejonets tecken den 27 juli förra året. Lejonet styr över det femte huset och där finner vi barn, kreativitet, fertilitet och nöjen. Är du gravid och väntar barn i februari kan fullmånen den 4:e kanske ge dig lite extra fart mot BB. Om du startade någon form av kreativ idé eller projekt i juli förra året, gärna med koppling till spel, skoj och underhållning, kanske du blir helt klar och redo för att presentera din skapelse kring den 4 februari. Likaså kan det bli dags att visa upp kunskaper och färdigheter inom sång, dans och teater.

Fullmånen har hjälp av Jupiter och Uranus

Lejonet är underhållarens tecken och när han nu har en fin kontakt med Jupiter, den store turplaneten, kan allt som Lejonet symboliserar växa på ett mycket positivt sätt. Som om det inte vore nog med Jupiters stöd så skänker även Uranus en hjälpande hand. En härlig fullmåne fylld av potential för positiva överraskningar!

För tips om hur fullmånen påverkar de olika stjärntecknen, kika in här på bloggen den 4 februari.

Revolutionstider

Jag har fått en del kommentarer om att livet känns tufft för vissa och frågan om något särskilt pågår på stjärnhimlen? Och, ja, det kan man lugnt säga! Vi har sedan 2012 pressats och stressats av Uranus (låt-oss-ändra-på-hela-livet-nu!) och Pluto (Jag är med om vi verkligen river ned allt och sedan bygger upp det igen!) Många har fått sina liv dramatiskt förändrade sedan 2012. Många av oss har t e x hastigt blivit av med jobb, fått nya jobb, bytt bostad och sett kärlekar komma och gå. Puh!Kulminationen av denna form av personliga revolution sker i mitten på mars. Jag vet att det är obekvämt och att känslan av att inte hitta rätt eller nå balans finns där.

Det ligger en form av transformation i luften. Det bästa sättet att rida på den här vågen? Flyt med och se vart ni förs av flödet. Ja, det blir kanske inte riktigt som ni tänkt er från början men det kan bli minst lika bra, om inte bättre.

Mars och Plutos möte under januaris sista dagar ger oss kraft att tänka igenom vilka förändringar vi vill satsa på. Använd energin av meditation och bön under den sista helgen i januari och början på veckan, måndag-onsdag, för god vägledning.

Kvickt och genomtänkt

Fredagen den 6 februari möts Merkurius och Saturnus. Merkurius befinner sig i Vattumannens tecken och Saturnus i Skyttens tecken. De möts i all vänskaplighet, i en s k sextil. Organisation av alla former av kommunikation är gynnat. Här är huvudet rätt påskruvat och idéerna väl genomtänkta, kan man säga. Det är en bra dag för att finna en lojal vän och för att argumentera väl. Eftersom Merkurius förmågor när det gäller att vara budbärare av information är en aning försvagad när han befinner sig retro så kan i alla fall Saturnus ge lite extra stadga om man behöver tala om något viktigt. Det är även möjligt att man funderar från alla vinklar och vrår och ser möjliga riskscenarion framför sig, innan man tar beslut. Tryggt och säkert är melodin.

Det är möjligt!

På samma dag, den 6 februari, står Solen också mitt emot Jupiter. Här gäller det att praktisera gott självförtroende och tro på att vägen mot framtiden kan gå via oupptrampade stigar. Allt är möjligt om du tror på dig själv och det du drömmer om. Härligt!

Jag önskar er alla en underbar vecka!

Kramar

Helena