Saturnus retrograd

På lördagen den 14 mars börjar Saturnus sin retrogradperiod. Den kommer pågå i flera månader, fram t o m den 2 augusti och kanske har några av er redan börjat känna av den. Saturnus börjar sina resa i Skyttens tecken men kommer backa tillbaka in i Skorpionen. Under perioden den 14 juni- 17 september kommer ämnen som vi debatterat och kämpat med under hösten 2012- julen 2014 får en sista chans till översyn- valde vi rätt eller behöver något fortfarande förändras?

När organisationens Gudfader, Saturnus, befinner sig retro är hans energier inte lika effektiva som i vanliga fall. Det kommer krävas mer av oss för att sätta gränser, göra det bästa av våra ambitioner och att skapa ordning och reda där sådan behövs. Ha detta i bakhuvudet om det känns lite ”rörigt” gällande struktur i livet under Saturnus lågenergiperiod. Och minns, retroperioder kan vara helt fantastiska om vi surfar på deras fördelar. Som alltid med retro, gör allt som startar på –re. Revisist, rethink and redo.

Vad behöver sig en översyn gällande skola och utbildning, juridik och moraliska frågor? Och hur är det med balansen i hemmet- pågår där ett maktspel eller har du den harmoni som du strävat efter? Under sommaren får vi en chans att fundera över dessa områden i vårt liv och sedan, efter den 2 augusti, rätta till det som behövs för att Saturnus höga krav på ordning och reda skall vara tillfredsställda. Sen kan vi börja en höst på helt nya kula, på fler än ett sätt! En uppmuntrande och trösterik tanke.

Glad fredag och trevlig helg till er alla!

Kramar

Helena