Horoskop vecka 18, 2015

Vila, skönhet och kärlek

Helgens fina energier har troligen gett många av oss en chans att njuta och slappna av en aning. Venus älskar sköna miljöer och det goda i livet och, förstås, kärleken. Detta tillsammans med en positivt inställd Uranus kan ha gett oss förvånansvärt trevligt och mysigt under helgen. Inte så illa med en efterlängtad andningspaus.

Intention att starta något är också en form av nystart!

Nymånen i energiske Vädurens tecken har satt eld i baken på många vad gäller tankar på att starta viktiga, personliga projekt. Ni är flera som hört av er angående tankar kring att starta företag och bloggar. Och ni är helt rätt ute! Har ni konceptet klart för er så är det bara att tuta och köra. Nymånen ger särskild tur fram till och med den 28 april, även om den var som starkast närmast den 18 april. Under det kommande halvåret kan dock mycket hända inom detta område, även om ni inte riktigt vet hur ni ska komma igång. Så misströsta inte om ni inte har konceptet klart för er. Att sätta intentionen att komma på banan är också en nystart!

Nu till veckan som kommer.

Vad ger dig guldkant på tillvaron?

Solen befinner sig i Oxen och vi kommer att arbeta vidare med att sakta men säkert sätta fart mot våra drömmar och mål. Det som lockar oss är tanken på väl utfört arbete som ger en gnutta guldkant på tillvaron när vi vilar; god mat till lördagsmiddagen, en härlig semester eller möjligheten att kunna spara lite pengar till sig själv eller barnen. Ha ingen brådska utan lägg fast en rimlig plan och ni är igång!

Ge och du skall fåOnsdagen den 29 april är en positiv dag. Livsgivande Solen möter fantasifulla Neptunus. Solens för med sig Oxens energier, ”låt oss hugga i och det kommer att ordna sig” och blandar dem med Neptunus i Fiskarna ” vi kan göra så mycket gott för andra”.

Det kan bli en väldigt inspirerande dag då vi hjälper andra och på köpet hjälper oss själva. Allt gott vi ger ut, kommer alltid tillbaka till oss. Om du har funderat på att engagera i ett välgörenhetsprojekt kan onsdagen vara dagen då du får upp ögonen för någon fråga som du särskilt vill arbeta för.

Neptunus är också den fantasifulle artistens planet. Om du funderat över en berättelse eller skapelse som innehåller enormt mycket fantasi, som en annan värld, kan du få massor av fart för att påbörja/fortsätta/slutföra den idag.

Starta blogg eller kommunikationsprojekt

På torsdagen den 30 april, på Valborgsmässoafton, flyttar Merkurius in i Tvillingarnas tecken. Merkurius styr Tvillingarnas tecken och trivs mycket bra här. Merkurius kommer se till att det blir mycket kommunikation, tal och skrift, samt nyheter med fokus på kurser, kortare resor och informationsutbyte. Merkurius styr även över kontrakt och rörliga delar i mekanik.

Merkurius kommer befinna sig i Tvillingarna ända fram till i början av juli. Han kommer dock befinna sig retro den 18 maj- 11 juni. Om ni behöver skriva kontrakt eller har för avsikt att sjösätta någon form av försäljnings-/informationsrelaterat projekt, försök då att använda tiden från och med nu och fram t o m början av maj. Den 4, 5 maj rekommenderar jag att börja lugna ner sig lite med tanke på den kommande retroperioden.  Bloggar och alla former av pr och marketing styrs av denna planet och tecken så om ni går i bloggstartartankar vill ni starta upp med en pigg Merkurius.

Skriv inte kontrakt den här dagen dock!Trots att Merkurius är vaken och pigg finns det dock en dag som ni ska vara lite vaksamma på. Söndagen den 3 maj möts Merkurius och strikte Saturnus. De befinner sig mitt emot varandra, i en s k opposition. Detta betecknas inom astrologin som en stressad aspekt då energierna inte kommer överens.

Med Merkurius i informations- och kontraktstecknet Tvillingarna och Saturnus i Skyttens tecken som bl a styr juridik och utland är det en dag då man gör bästa i att inte skriva under någon streckad linje. En idé eller kanske en klausul i en överenskommelse tycks ge problem. Saturnus har lite svårare än vanligt att sätta gränser just nu, vilket i och för sig gynnar att man försöker förhandla. Det kan falla ut till vår fördel att ge det ett försök i alla fall.

Fullmånen den 4 maj och deklarationstider

Med tanke på fullmånen dagen därpå, den 4 maj, med fokus på gemensamt ägande, banker och skatteplanering, gissar jag att den sista dagen för privatdeklarationens inlämnande kan ge de som skjuter upp det hela till sista minuten lite lätta svettningar. Vad är det som inte riktigt går ihop sig? Den goda nyheten är att Pluto stödjer fullmånen. Eftersom han bl a representerar myndigheter och auktoriteter tycks det som att vi har en aning hjälp på vägen. Särskilt om vi söker finansieringshjälp.

Jag önskar er alla en glad och positiv vecka!

Kramar

Helena