Horoskop vecka 19, 2015

Fullmåne och skattedeklaration

Veckan startar med en fullmåne den 4 maj. Fullmånen äger rum i Skorpionens tecken och alla områden som denne beskyddar: gemensam ekonomi, skatter (hej sista-dagen-för-deklarationen!), investeringar, testamenten, gåvor, sex, begär och hemligheter. Intensiva vibbar!

Som inledande notering:

Söndagen den 3 maj mötte Merkurius, kommunikations- och kontraktsplaneten, stränge Saturnus, alias ordningens Gudfader. De var inte på lika gott humör som månen och hennes följe. Avstå ifrån att teckna viktiga kontrakt, som du vill ska hålla för lång tid framöver, även under måndagen den 4 maj. Jag misstänker också att de som praktiserar sista-minuten-inlämningarna av deklarationen kan få det lite stressigt. Det är något som inte riktigt tycks hålla måttet. Det saknas struktur.

Månen och hennes vänner

Fullmånen får den 4 maj kontakt med både drömske Neptunus och Skorpionens egen styrarplanet, Pluto. De är alla på gott humör.

Neptunus och månen ger en chans att sätta din partner eller någon annan persons behov före dina egna, samtidigt som du mår bra av det. Ett kreativt projekt (Neptunus är stjärnornas bästa fantasispruta!) kan explodera när vi överöses av gåvor inom detta område.

Höjdarna är med oss

Pluto styr över höjdarna inom samhället. Toppskiktet, kan man säga. Här finner man VIP:are av alla de slag men även myndigheter och auktoriteter. Att Pluto ställer sig positiv till månen signalerar att man kan ha en viktig person med sig när det gäller t ex en ansökan om banklån, eller kanske rådgivning inom gemensamt ägande. Detta kan röra frågor som blir aktuella då man gifter sig/skiljer sig eller skall skriva ett testamente.En fullmåne levererar generellt ett besked om någon form av avslut och med all betoning på det inre, det dolda och personlig transformation och sex kan beslut om att ta tag i något gällande dessa områden bli aktuellt. Partnerskapsrådgivning, hemligheter som uppdagas i en relation eller kanske ett projekt som kräver enorm dedikation och är av en ”grävande natur” är likaså aktuella.

Utredningar, medicinska genombrott, virusforskning och detektivarbete kan uppmärksammas kring fullmånen.

Snart dags för Merkurius retroperiod

Merkurius kommer att börja backa den 18 maj och han börjar så småningom att planera för sin ledighet. Det bör även vi göra. Vad har vi för papper och kommunikationsrelaterade projekt som vi bör bli klara med? Dags att lägga på en rem innan Merkurius tar sin time-out. Han är med oss igen i mitten av juni.

Affärsänglarnas dag

På tisdagen den 5 maj möter Pluto den livsgivande Solen. Pluto befinner sig i de stora ambitionernas tecken, Stenbocken, och Solen i de långsiktiga planernas tecken, Oxen. De har ett glatt möte och idag är verkligen dagen då man kan träffa en investerare eller finansiell rådgivare som dra upp möjligheternas rullgardin alternativt skriver ut en saftig check till oss! Om du den här veckan har ett viktigt möte, där du är i behov av en viktig persons samverkan eller goda vilja gällande pengar, ska du satsa på att lägga det mötet till tisdagen!

Säg: ”Låt mig fundera ett tag så får jag får återkomma”

Veckans helg bjuder på energierna av att Merkurius och Neptunus trilskas. Neptunus är väldigt bra på att måla världen i de färgerna han fantiserar ihop och Merkurius, som vill kommunicera om allt, förstår ingenting. Lova inget bestämt den 9 maj, det är alldeles för snurrigt och diffust. Se istället till att ställa frågor kring vad det än är som föreslås eller diskuteras. Det är en lördag, men goda idéer och hastiga mail kan ju faktiskt komma för den sakens skull. Ligg lågt och informera dig väl men avge alltså inga löften under helgen.

Jag önskar er alla en härlig, positiv vecka!

Kramar

Helena