Horoskop vecka 29, 2015

Måndagen den 13 juli startar med två viktiga planetmöten:

Berusande, kreativ dag!

Merkurius, kommunikationskungen på stjärnhimlen, flirtar vilt med Neptunus. De är på sitt bästa humör och översatt från astrologiska innebär en kontakt mellan skrivbenägne och informationsälskande Merkurius och drömske, fantasifulle Neptunus, att  måndagen är en fantastisk dag för alla som vill förföra med ord. Skrivande i alla dess former, men särskilt med fantasi och skapandet av en magisk, fiktiv värld, är gynnat. Det är en sådan där dag som man kan stava till Divine Inspiration. Idéern praktiskt bara faller ner i huvudet på en. Som magi. För er som kanske skriver musik eller text till musik är det samma sak. Använd den här dagen till att skapa, flödet kommer vara enormt. För er som inte skapar, gör det omvända. Läs eller förkovra er i något som är spännande, andligt, magiskt eller fantasifullt. Upplevelsen kan bli lika berusande som en flaska gott Chianti.

Struktur ger dig framgång

Måndagen den 13 bjuder även på ett annat möte. Det är betydligt nyktrare. Venus, skönhetens planet och Saturnus, struktur, ordning och disciplin, manar till att verkligen göra något vettig denna måndag. Vi arbetar för, sen roar sig oss, säger Saturnus strikt och håller upp sin pekpinne.

Arbetar du idag kan du få väldigt mycket gjort. Det är superfokus och organisation i det du gör. Jobba på och när du är klar, njut sedan av det som Merkurius och Neptunus bjuder dig på.

IlsketPå onsdagen den 15 juli bringar med sig ett möte som kan få luften att dallra. Mars, krigarens planet och den som inte väntar utan bara springer, befinner sig i opposition till Pluto. Detta anses vara en stressig aspekt. Deras energier kastat mellan dem- som ilskna viljor där ingen tänker ge sig. Mars befinner sig i känslosamme Kräftan och Pluto i strukturens och de gamla sätten att se på världen.

Summa summarum: Idag kan enorm ilska bringas upp till ytan och fullkomligt explodera. Råkar oavsiktligt stöta till någon man går förbi på gatan kan man få sig en riktig skopa ovett och familjemedlemmar kan tyckas lika känsliga som tidsinställda bomber. Det bästa vi kan göra är att hålla oss för oss själva och bara låta energierna lägga sig. Notera vad nyheterna rapportera om denna dag. Uppbrott från förlegade system, revolution mot konservativa strukturer som inte längre fungerar eller ilska över dold information som kommer ut i ljuset kan vara startskott för dramatiska händelser i världen.

Oväntad framåtrörelse

På torsdagen den 16 juli är det dags för nymåne i Kräftans tecken. Betoningen ligger på total nystart inom det som vi kalla hemmet, familjerelationerna, barn, moder/modersfigurer, minnen från det förflutna och våra känslors djup. Nymånen kommer befinna sig i en kvadratur med plötsligheterna Uranus. Här kan det hända stora, oväntade saker inom bara några dagar, säger månen och manar oss alla till att avvakta och se vad som är i görningen. Flytt, renovering, nya familjestrukturer och radikala känslomässiga förändringar väntar oss. En nymånes energier är som starkast samma dag som den inträffar men håller i sig ca 10 dagar. Den här nymånen kommer arbeta med oss över en period av 6 månader. Vid fullmånen i samma tecken, den 25 december, har vi nått ett avslut gällande det vi sätter i rullning vid nymånen. För information om inom vilket livsområde som nymånen faller för de respektive stjärntecknen, kika in här på bloggen på torsdag den 16 juli.

Vi kommer troligen ha det fullt upp med nymånens nyheter under resten av veckan.  Känn in, vila och låt det som ska ske, ske.

Detox till alla!På lördagen den 18 juli träder vackra Venus in i Jungfruns tecken och alla Jungfrufödda/Jungfruascendenter kan skatta sig lyckliga.

Att ha Venus i sitt tecken brukar medföra en känsla av it-faktor. Man ser bra ut, mår bra och unnar sig gärna det bästa i livet. Passa på att köpa vackra saker men gör det innan den 25 juli. Sedan kommer Venus ta sig en välbehövlig semester och då bör alla former av inköp som har att göra med skönhet och lyxprylar, avstyras. Undvik också att göra skönhetsingrepp tills Venus är på banan igen, den 9 oktober. Venus i Jungfrun älskar skönhetsprodukter och lyxen i det enkla, att känna sig som om man vore på toppen av världen genom att ta hand om sin kropp, detoxa och andas ren luft. Passar ju rätt bra om man ändå inte bör shoppa, eller hur?

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena