Horoskop vecka 41, 2015

Svettigt eller helt lugnt?

Förra veckans månförmörkelse satte fart på mycket för de flesta av oss. En del av er har skrivit och sagt att ni balanserat på gränsen till att be chefen dra åt skogen, sparka ut partnern ur huset eller bara haft lust att springa ut och ställa er och skrika på någon liten närbelägen höjd. Andra skriver att ni inte alls märkt någon skillnad. Det hela har att göra med hur de personliga planeterna stått i förhållande till förmörkelsen. En fullmåne levererar sina nyheter inom några dagar från dagen den faller. Att ha fått ett besked så sent som den 1 oktober, trots att fullmörkelsen inträffade den 28 september, var alltså fullt möjligt. Och skedde även för en del av er.

Nu till veckans energier på stjärnhimlen. Dags att gå vidare, eller hur?

Vecka 41 bjuder på följande planetmöten:

Inte klart ännuPå tisdagen den 6 oktober kommer Solen befinna sig i kvadratur till Pluto. Solen befinner sig i Vågens tecken och Pluto i de konservative tecknet, Stenbocken. Samtidigt befinner sig energiske Mars i opposition till drömska Neptunus. Solen vill i Vågens tecken belysa relationer och gärna se till att fler inleder dem med varandra. Hon vill skapa band med affärspartners, i kärlek och på familjetillställningar. Med Pluto på halsen blir detta inte riktigt lika lätt som Solen hade tänkt sig. Någonting i relationen, som liksom precis är på gång att börja utvecklas, stämmer inte. Neptunus ser till att någon del döljs. Om du ligger i startgroparna för en ny form av affärssamarbete (Pluto och Stenbockens tecken gillar ”de stora affärerna”) råder dig stjärnorna att titta noga på det finstilta. Med Merkurius i en mycket låg form och Neptunus aktiverad gör vi gott i att vänta några dagar till. Jag säger inte att du ska släppa den potentiella affären, utan att den kräver mer arbete innan det är läge att ta den till nästa nivå.

Granska fakta igen och så lite till igen. Snart klarnar det.

I plikt och kärlek

På torsdagen den 8 oktober flyttar vackra Venus in i Jungfrun. Skönhet och business genom att gå tillbaka till naturen är helt rätt. Örter, mat och detox för att bli vackrare och snyggare, är helt rätt. Venus är även kärlekens planet och kanske blir det nu fokus på en mer praktisk kärlek, d v s den relation som ser till att få ihop de små detaljerna för att det vardagliga livspusslet ska gå ihop, blomstrar. Vi behöver den formen av trygghet i kärleken nu.

God morgon Merkurius!

På fredagen den 9 oktober är det dags för Merkurius att vakna till liv igen, sträcka på sig och få upp farten. Inte en dag för tidigt, säger ni som känt av och drabbats av förseningar, väntetid, projekt som stannat av, allmän förvirring och tekniska problem som ytterligare förhalat tidsramarna. Nu kan vi börja tänka på att skriva under viktiga papper och dokument och komma framåt i relationer där pr, marketing, skrivande och kurser/studier är aktuella. Ge Merkurius ytterligare några dagar till, säg från och med tisdagen den 13 oktober (som dessutom är en nymåne), för att vakna upp. Vill ni har ett riktigt gulddatum skriver ni under avtal/initierar nya stora planer kring den 15-17 oktober. Mer om dessa datum i nästa veckas horoskop.

Skönhetens planet är helt med oss på banan igen

Venus är på topphumör från och med fredagen den 9 oktober också. Fritt fram för alla former av skönhetsingrepp och utseendeförvandlingar såsom att byta hårfärg eller drastiskt ändra sitt klädsätt.

Det du inte behöver kan glädja någon annanPå lördagen den 10 oktober kan du använda Venus sinne för skönhet på ett mycket praktiskt sätt. Venus vill gärna försköna genom att göra något gott på samma gång.

Hon har med sig organiserade Saturnus som vill att hon ska tänka moral, rättvisa och att se livet från ett högre perspektiv. Överblivna kläder, möbler och leksaket kan göra mycket gott någon annanstans än i ditt garage eller källarutrymme. Sortera ut det du inte behöver och ge bort det till välgörenhet idag. Det man ger, kommer alltid tillbaka till en.

Den första dagen på ditt nya liv

Söndagen den 11 oktober är dagen då ska sätta dig ned och låta tankarna få leta sig ner på ett papper. Jupiter (optimism, företagande, skrivande, utland och juridik) möter Pluto (helt nytt tankesätt). Pluto befinner sig i Stenbocken som styr över karriär och långsiktiga planer. Gör dig en stor kopp te eller kaffe och fila på din CV, skicka ut bokmanus eller se till att sprida information om dig och det du kan via t ex sociala medier. Solen och nytänkande Uranus kommer hjälpa dig att se klart vad som INTE fungerar i ditt nuvarande liv, vilket gör att det blir så mycket lättare att hitta en ny väg idag. Ut med det gamla och in med det nya nya. En banbrytande dag!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

PS 2. PS Är du nyfiken på stjärnorna, särskilt var Jupiter bringar dig tur ända fram t o m år 2017,  och vill läsa mer om min resa från jurist till astrolog kanske du skulle tycka om min bok Happytown!