Horoskop vecka 49, 2015

Flyg optimism, flyg!

Det är dags för den sista månaden på året att starta. En månad som många förknippar med avslut av det gamla och löften inför framtiden. Enligt astrologin så räknar man snarare tiden då Solen står i Väduren som en nystartens tid. Detta då Väduren är det första tecknet i zodiaken och den stora kickstartaren. Nu befinner sig Solen i det nionde tecknet, Skytten, av de tolv som finns i zodiaken och kanske har vi alla smittats av en känsla av optimism och bestämt oss för att nu är en tid för att våga ta klivet efter våra drömmar. Kanske satsa på en ny utbildning eller rent av bestämma oss för att testa att bo utomlands en period?

Nedan finner ni händelserna på stjärnhimlen under vecka 49:

Realismen segrar

På måndagen den 30 november kan vi fortfarande känna av Solens konjunktion med bistre Saturnus och aspekten som dessa tu skapar till drömske Neptunus. Det finns en tid för att drömma och fantisera och så finns det en tid för att vara fyrkantig realist. Tiden för det senare har kommit nu. Med Saturnus och Neptunus i kvadratur till varandra kommer realism råda. Sådant som inte verkar hålla måttet när Saturnus får ta sig en närmare titt, särskilt gällande långsiktiga ambitioner och karriärrelaterade frågor (Saturnus styr dessa områden), kommer Neptunus se till att lösa upp som rök i vinden. Bär alltså med er Saturnus råd om att vara realister när ni fattar beslut! Om något verkar snurrigt eller oklart: på med Saturnus granskande blick och du ska se att det blir lättare att komma fram till en ståndpunkt eller beslut.

Så smart!På tisdagen den 1 december kommer kommunikations- och kontraktsplaneten Merkurius att befinna sig på mycket gott humör när han möter snabba och överraskande Uranus. Merkurius är kvicktänkt och Uranus älskar nydanande idéer.

Idag är en riktig brainstorm-dag! Smarta och helt nya tankar kan kicka igång oss och vi har troligen hur kul som helst när vi tänker gränslöst, stort och internationellt. Merkurius i Skytten har ju högt i takt med tanke på Skyttens förkärlek för det stora och det globala. En mycket positiv känsla hänger i luften!

Fifty Shades of Grey-julen 2015…

Fredagen den 4 december flyttar vackra Venus in i Skorpionen. Kärleken sveps med av Passionen och vi uttrycker kärleken på ett djupt lojalt och trofast sätt. Nu är det dags för själsfrändekänslan att få råda. Relationer som håller oss samman på en djup nivå och som bäst kan beskrivas som oerhört intensiv. Vilken passionerad jul och nyår detta lovar!

Vem är det vi behöver övertyga?Söndagen den 6 december möts Solen och Mars. Solen befinner sig i optimisten och den internationella entreprenörens tecken, Skytten, och Mars i de diplomatiska relationernas tecken, Vågen. De båda befinner sig i en sextil till varandra, vilket anses som en positiv aspekt. Samtidigt befinner sig Mars också i kvadratur till Pluto i den konservative Stenbockens tecken. Pluto associeras ofta med en myndighetsperson eller någon som står högre än en själv. En kvadratur är en stressad aspekt. Resultatet blir att Solen och Merkurius hejar på oss att sträcka ut våra armar för att skapa relationer och goda samarbeten. Men Pluto kan i formen av en bister chef eller annan auktoritet sätta käppar i hjulen. Kämpar vi vidare eller lägger ned det hela så länge? Om vi står på oss blir det till att lägga alla våra bästa kort på bordet för att verkligen övertyga en tvivlande part om att vi kan och kommer att leverera såsom vi säger. Att vi verkligen är värda att satsas på. Aspekten kan smitta av sig även på måndagen den 7 december.

Uranus och Plutos kvadratur

Den 5-12 december återaktiveras kvadraturen mellan Pluto och Uranus som påverkat oss under flera år tillbaka. Världshändelser på temat revolution är denna kvadraturs motto. Under dessa dagar når de sin kulmen. Mars som sällan avvaktar när han är med i leken, blandar sig också i denna konstellation. Det kan dundra i nyheterna (särskilt kring den 10 december) och vi alla tycks ropa efter förnyelse och att tänka om. Låt oss hoppas att vi inte får se eller höra talas om trista rapporter utan istället se tecken på att vi alla kommit över en prövande tid som gett oss något nytt och positivt att arbeta för och se fram emot i framtiden.

Jag önskar er alla en positiv vecka!

Kramar

Helena