Horoskop vecka 7, 2016

Alla Hjärtans Dag kom och den gick. (Eller pågår om ni läser detta samma dag det publiceras. )Innan helgen kunde ni läsa mina förutsägelser HÄR . Jag hoppas att det gav er god vägledning för hur ni bäst skulle använda den 14 februari.

Kärlek och experiment= JA TACK!

Horoskopet för vecka 7 och dess planethändelser känns kort. Närmast snöpligt. På tisdagen den 16 februari flyttar Venus, kärlekens planet, in i innovative Vattumannen. Som jag skrivit om i tidigare horoskop, särskilt i samband med nymånen den 8 februari, så är Vattumannen ett tecken som går sin egen väg och vågar tänka i nya banor. Med Venus som styrare av vårt kärleksliv men också socialt liv kommer hennes transit genom detta tecken att ge oss mer mod att våga testa nya vägar. I kärlekslivet vill vi ha saker och ting på våra villkor. Nu säger Venus ”låt oss testa att leva särbos en period- du i Paris och jag i Stockholm”. Vad andra säger eller tycker om saken spelar ingen roll!

Vattumannen styr över bekantskaper och mer ytliga relationer, vilket kan ge oss en ökad lust att experimentera lite med ”att vara tillsammans med en vän”. Vattumannens förkärlek för att ägna sig åt ett högre gott speglar också av sig. Rättvisa och att värna om den andre skiner igenom även om det inte är sådär rosenrött och passionerat som om Venus besökte Skorpionen. Viktigast för oss i vårt sociala liv blir att få behålla får frihet, att vara precis så speciella som vi vill och ända bli uppskattade för det.

Många av er kanske känner igen er i Vattumannens budskap. Solen har lyst upp Vattumannens  tecken sedan den 20 januari och fått oss alla nyfikna och villig att tänka kring nya möjligheter. Innovativt är ledordet.

Andliga jag, du och vi!På fredagen den 19 februari är det dags för Solen att besöka det sista tecknet i zodiaken, Fiskarna.

Nu ska alla våra erfarenheter sedan det gångna året få landa i en summering av mer andlig karaktär. Vad har vi lärt oss av det som hänt det sensate året? Vad skulle vi ha gjort annorlunda om vi haft de kunskaper vi har idag? Hur läker vi oss bäst, både kroppsligen och andligen? Det blir en tid för introspektion, vila och kloka insikter. När Solen är klar med Fiskarnas tecken kommer vi till det som kallas för det astrologiska nyåret, när Solen träder in i Väduren och det första tecknet i zodiaken, och det kommer kännas som om livet kickstartar!

För att använda den kommande månaden på bästa sätt:

-Ägna er år konstnärliga projekt. Ingen är så fantasifull som en Fisk!

-Världen behöver fler Florence Nightingales, dedikerade själar som vill andra gott och hjälper behövande. Vad kan DU tillföra?

-Meditera, besök en healer och var vaksam på vad dina drömmar säger dig. Fiskarna är födda med antenner på huvudet och har en ofta ruggigt träffsäker intuition. Våga lyssna till din inre vägledare nu.

I mars kommer vi få ta del av en kraftvåg av Fiskens ämnen när solförmörkelsen den 9 mars skakar om. Jag har redan skrivit om hur detta påverkar de olika stjärntecknen. Blir du nyfiken kan du läsa mer HÄR.

Transitionsdags!Energierna av fullmånen som äger rum på måndagen den 22 februari kan kännas av redan under helgen i vecka 7. Den äger rum i Jungfruns tecken och kommer förstora allt som har att göra med plikt, petiga jobbdetaljer, husdjur och hur vi hanterar vår hälsa. Den 22 februari kan ni läsa mer om hur detta påverkar de olika stjärntecknen. Kika in här på bloggen då. Tills vidare, bli inte förvånad om frågor kring dessa ämnen blir aktuella redan några dagar innan, ca 18 februari och framåt till den 22 februari.

Ett avslut eller en viktig transitionshändelse vill leta sig in i våra liv. Sker ingenting innan fullmånen kan hon även leverera sina nyheter upp till fyra dagar efter den 22 februari.

Jag önskar er alla en härlig och positiv vecka!

Kramar

Helena