Horoskop vecka 18, 2016

Jag gilar verkligen den här veckan! Det var just sådana här typer av veckor som jag ringade in stort i min almanacka när jag som jurist använde mig av stjärnornas vägledning för att arbeta mot mina kreativa drömmar. Den innehåller en av årets bästa aspekter. Låt oss titta!

5-stjärnig aspekt!

Efter en djupt inspirerande söndag den 1 maj då kreativitet och dagdrömmeri totalt förfört oss kommer vi till tisdagen den 3 maj och en mycket härlig aspekt. Den livsgivande Solen möter tursamme Jupiter och det är värt fem stjärnor i min värld! Solen befinner sig i Oxen. Han förvaltar och förbättrar allt han äger och det ger honom i slutändan ofta ett gott liv med lite extra guldkant på tillvaron. Jupiter befinner sig i Jungfrun och är nitisk, ansvarsfull och plikttrogen. Kombinationen ger en styrka i affärer och pengar på tisdagen. Eftersom Jupiter backar t o m den 9 maj och kontraktsplaneten Merkurius också är sömnig kan goda nyheter från en chef eller annan höjdare komma den här veckan men ett  officiellt projekt kanske inte kommer igång förrän i slutet av maj. Trots en eventuell väntetid kan det vara gott nog att veta att något är på gång.

Full fart i det förflutnaMånga upplever stillestånd när Merkurius backar. Trots detta har jag fått rapporter från läsare om stor aktivitet gällande ärenden som hänger och dallrar i luften sedan en tid tillbaka. Ibland ända sedan i januari. Den igångsättande mekanismen tycks för en del varit den ekonomiskt laddade fullmånen i Skorpionen den 22 april. Frågor kring ansökningar som rör ekonomi, entreprenörsskap och skatter och skulder fick saker och tinga att börja röra på sig tycks det. Dagarna efter Merkurius första retrodag, den 28 april, hände mycket avseende ekonomiska frågor gällande användandet av talanger i ett jobb, rättigheter, investeringar och fastighetsaffärer.

Ärenden som stått still sedan en tid eller redan pågått i flera månader. Det är precis som det brukar när Merkurius går tillbaka i sina spår. Nu gynnar Merkurius att vi reder ut sådant som släpar med från dåtiden. Det är en andra chans till översyn. Som om stjärnorna säger som militären. ”Gör om och gör rätt”. Och vi gör bäst i att lyda.

Nymånedags!

På fredagen den 6 maj är det dags för en nymåne i Oxens tecken. Det är goda nyheter gällande skapande krafter som involverar skönhet och design. Med Merkurius retro i samma tecken kan nystartspotentialen kännas mindre kraftfull än vanligt. Allt maler på långsamt med så många planeter retrograd.  Lägg sista handen vid projekt gällande fastigheter och mark eller kanske ett kreativt projekt som du redan arbetat på ett tag. Gamla misstag kan ge dig mycket värdefull vägledning nu. Som alltid finner ni här på bloggen en vägledning för vilket livsområde som berörs för de respektive stjärntecknen. Kika in här på fredagen alltså!

Romantiska helg!

Romantiskt kan det bli en underbar helg! Venus, kärlekens planet, och drömska Neptunus, slår sig samman den 9 maj. Detta kommer dock märkas av redan från och med lördagen den 7 maj. Romantik, vackra miljöer, kul händelser och glamour hänger i luften. Singlar kan träffa en mycket spännande person och stadgade njuter av en kväll då violinerna hörs igen!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena