Horoskop vecka 35, 2016

Kära ni, vi befinner oss i förmörkelsernas tid. I vecka 35 möter vi effekterna av den första, en solförmörkelse. Men först har vi en annan händelse värd att uppmärksamma:

Merkurius retrograd 30 augusti-22 september

Merkurius, planeten som styr kontrakt, snabbtänkthet och kommunikation, beger sig retrograd 3-4 gånger per år. Nu är det dags igen. På tisdagen den 30 augusti börjar Merkurius backa för att sedan vända framåt igen den 22 september. Detta kommer ge oss en rätt sömnig september. Nu är tiden då stora framsteg kan göras genom att se över sådant man redan arbetat med eller som man inte är redo att visa för världen på ett bra tag än.

Det är inte en tid för att lansera nya produkter, tjänster och inte heller för att skriva under kontrakt eller ingå överenskommelser. Enda undantaget är om det är en gammal situation, person, bostad eller omständighet som knackar på dörren igen. Då gynnar Merkurius retrograd en nysatsning. Om en föredetta chef hör av sig och vill återanställa dig igen, är det alltså helt rätt. Eftersom Merkurius befinner sig i Jungfrun är det möjligt att en fråga gällande hälsa, såsom behandling eller kontakt med en läkare som du tidigare träffat, blir aktuell igen. Återigen är detta något som Merkurius retrograd gynnar.

Kort sagt avhåll er från nya steg i livet, om det inte har något med ert förflutna att göra.

Venus i Vågen- harmoni och kärlekTidigt på tisdagsmorgonen flyttar vackra Venus in i sitt eget tecken, Vågen. Hur mycket kärlek, harmoni och vackra omgivningar kan vi få? Det är en vacker placering när Venus befinner sig i de seriösa kärleksrelationernas tecken. I Vågen finns även socialt umgänge med nära och kära samt affärsöverenskommelser. Med Merkurius retrograd och öppen för kontakter med dåtiden, kan det bli en härlig tid av återföreningar med personer och platser vi inte sett på ett tag.

Sådant/sådana vi saknat men av olika anledningar inte kunnat se eller besöka.

Med Venus i Vågen finns det ett prio ett gällande alla former av relationer: balans. Vi har goda möjligheter att finna den balansen genom att använda takt och förnuft. Men om vi tar någon eller något för givet, kan det snabbt bita oss i svansen. Praktisera tacksamhet för det som din kärleks-eller affärspartner ger dig. Då kan de tre kommande veckorna bli fantastiska för de relationer som du anser vara de viktigaste i ditt liv.

Venus i Vågen är också toppen för renovering. Nu kan man hitta det där lilla extra som ger den perfekta looken till hemmet eller oss själva. Dyrt och smakfullt är Venus melodi.

Solförmörkelse/nymåne i Jungfruns tecken

Så är det dags för solförmörkelsen. Den äger rum på torsdagen den 1 september. Förmörkelser är kända för att snabba på händelser. Det är som om de är katalysatorn för allt det där man tänkt så länge på att göra, men av olika anledningar, inte gjort. Förmörkelsens uppgift är att putta oss över kanten. En del tycker att förmörkelser är en aning obehagliga, då de ofta bringar med sig överraskningar. Information som vi tidigare inte kände till kommer ofta upp till ytan. I det långa loppet är det för vårt bästa. Inte sällan brukar det skaka om när själva förändringen kommer men senare, när man ser tillbaka, brukar man oftast känna ”vilken tur att det blev så”. Ja, ni förstår tanken.

På torsdagen äger förmörkelsen och nymånen rum i Jungfruns tecken. Detta ger oss fokus på Jungfruns ämnen: renlevnad, plikt, dagligt arbete och hälsorutiner. Alla stjärntecken påverkas på olika sätt beroende på var i horoskopet som händelsen äger rum. Som vanligt finner ni en förklaring till hur de olika tecknen påverkas- kika in här på bloggen den 1 september.

Jungfrun styrs av Merkurius och därför är det väldigt goda nyheter att Merkurius och Jupiter befinner sig i en toppenposition till varandra. Detta kommer ge oss flöde till det vi startar i samband med denna solförmörkelse/nymåne. Som alltid är det nystartschans med en nymåne och med en förmörkelse lär starten ske med ett kick. Om det skulle kännas som om du måste tänka om eller göra viktiga förändringar i ditt liv i samband med denna förmörkelse minns då att Jupiter håller dig i handen på vägen. Och det är alltid en stor tröst att ha gode, tursamme Jupiter med sig. Som att vandra sida vid sida med en ärkeängel genom en skuggig skog. Lita på att ni finner rätt väg.

Återse en plats eller en kär person från det förflutna

Som jag redan skrev om ovan, befinner sig Jupiter och Merkurius, nära varandra. På fredagen når det mötet sin kulmen. Fredagen den 2 september är perfekt för att återaktivera det förflutna. Se en person du inte sett på länge, eller res till en plats du saknat. Om Merkurius inte hade befunnit sig retrograd hade jag skrivit att det varit en bra dag för att teckna ett kontrakt. Men nu när Merkurius energier är försvagade och de ämnen han beskyddar, däribland kontrakt och avtal, råder jag er att istället gå tillbaka till det förflutna, snarare än framåt med något nytt. En liten promenad nedför minnenas allé är exakt vad denna dag handlar om!

Brasklappen när du reser

Det finns en till anledning till att vara lite extra uppmärksam om du reser på fredagen den 2 september också: Solen och Neptunus kommer inte alls överens. Förlita dig inte helt på din GPS. Kanske åker du vilse! Och om du sätter dig i en båt eller badar (Neptunus styr vatten) se då till att simpuffar och flytvästen är på!

Det kan bli en mycket händelserik vecka. Jag önskar er goda vibbar och framåtrörelse i den riktning som ert inre viskat är ert kall.

Kramar

Helena