Horoskop vecka 49, 2016

Årshoroskop 2017, mitt största inlägg här på bloggen (dela gärna på Facebook om du gillar det!), för alla stjärntecken, finner du HÄR.

Solen befinner sig i optimistiske Skyttens tecken och frågor kring Skyttens ämnen såsom högskolor, juridik och utlandsrelaterade projekt regerar nu. Vi smittas av Skyttens glada humör och blir lite mer optimistiska, utåtriktade och, hoppsan, lite mer benägna att låta grodorna hoppa ur munnen på oss!

Vecka 49 innehåller flera intressanta planetmöten. Låt oss ta dem från början.

Alla sätt är bra, utom de dåliga

På onsdagen den 7 december flyttar vackra, kärleksplaneten Venus, in i Vattumannens tecken. Nu uttrycket vi kärlek på ett mer okonventionellt sätt (alla sätt för att få att kärleken att hålla eller blomstra, är bra, även om det innebär pendling mellan två länder eller andra ovanliga konstellationer) och vi kan även träffa på kärleken i miljöer som Vattumannen styr över; onlinevärlden, teknikmässor och event, i välgörenhetskretsar eller grupper vi tillhör. Trenden håller i sig till den 3 januari 2017.

Smartare än smartast!

Samma dag, på onsdagen den 7 december, möter energiske Mars (i Vattumannen), överraskningarnas planet, Uranus (i Väduren). Uranus är styraren av Vattumannen och Mars styraren av Väduren. Nu möts de från varsitt håll i den andres styrares tecken. Mars och Uranus är två starka planeter så vi kan förvänta oss unika, närmast genialiska idéer och driv och styrka tillräckligt för att göra verklighet av dem. En dag då vi kan bli små genier hela bunten! En starkt innovativ dag! Var noga med att lyssna till dina ”infall” och idéer som du får idag. Du kanske kläcker en riktig liten guldgruva till idé.

Solen och Jupiters möte= MÖJLIGHETER!På fredagen den 9 december möter Solen Jupiter i en sextil. Solen befinner sig i globetrottern, Skyttens, tecken, och Jupiter i balansens, rättvisans och skönhetens tecken, Vågen.

Detta möte stavas möjligheter! Se dig om efter svaret på det du söker och våga be om det du önskar. Presentera en idé för ett företag eller partner, gå på en date eller ge dig själv något viktigt såsom ett löfte om mer tid eller mer av livet. Det är två fina dagar, torsdagen och fredagen. Våga och vinn, särsilt gällande utland, högre studier, entreprenörsidéer eller juridiska frågor. Skrivande och sändningar inom radio och TV gynnas också.

Lagen om attraktion och lite trötta…

På lördagen den 10 december möter smarte Merkurius, drömska Neptunus. Det är en utmärkt dag för att visualisera och praktisera lagen om attraktion. Kanske surfa in på thesecret.tv och låta sig inspireras eller skriva ett framtidsbrev till sig själv:

”Datum 1/12 2017

Kära jag,

tack för att jag äger ett fantastiskt boende, har fått mitt drömjobb och njuter av ett harmoniskt kärleks- och familjeliv.”

Ni förstår. Tänk er att ni, redan idag, har det ni önskar er. Det är sant. Känn det i magen!

På lördagen möter även livskraftige Solen den dystre Saturnus. Detta kan ge en lite lätt trött eller kanske t o m utmattad känsla på lördagen. (Desto bättre att sitta ned och visualisera då!) Se till att hålla schemat öppet och lätt för att hämta krafter istället för att göra av med dem.

Jag önskar er alla en härlig vecka och hoppas att ni får härliga upplevelser den 8 och 9 december!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

 PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl ungdomar om vuxna, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta julklappen för fantasyfrälsta!