Julhandla innan Lucia

Jag tittar framåt i stjärnorna och ville bara påminna om nästa kommande Merkurius retroperiod. Den startar den 19 december och avslutas den 8 januari 2017.

Mitt i julhandeln alltså. Aj, aj. Bästa sättet att förebygga dåliga köp eller risken för att man dyker på precis samma sak, betydligt mer nedsatt, när Merkurius vänt framåt? Julhandla i god tid i år. Eftersom Merkurius börjar sakta ned och tröttna i sina energier innan han officiellt vänder bakåt brukar jag ha som riktlinje att markera veckan innan, eller åtminstone 5 dagar innan retrostartdatumet som gräns. Vid Lucia är det alltså toppen om ni fixat julhandlingen i år!

Annat spännande som händer i december är att Uranus, som backat sedan i slutet av juli, vänder framåt. Detta kommer glädja Vattumannen som kan ha känt sig en aning förvirrad gällande vägen framåt. Uranus är en mäktig planet. Han befinner sig i krigarens tecken, Väduren, och när han vaknar kan det dundra på fler än ett sätt. Låt oss hoppas att marken inte skakas av jordbävningar eller plötsliga aggressioner när Uranus vaknar till liv igen. Låt oss alla få en fröjdefull avslutning på detta år.

Uranus vänder framåt den 29 december. Han har sedan slutet av juli backat från 24 grader till 21 grader i Vädurens tecken.

Glad måndag!

Kramar

Helena