Horoskop vecka 20, 2017

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 11 maj-23 maj finner du HÄR.

Förra veckan med fullmånen i Skorpionens (så här påverkades alla stjärntecknen) kan ha blåst upp känslostormar. Antingen var det toppenbra eller bottenläge. Många kände en lättnad när känslonivåerna återgick till de normala.

Under den kommande veckan sker följande på stjärnhimlen:

Merkurius in i Oxens tecken

På tisdagen den 16 maj flyttar Merkurius in i Oxens och det blir tal om ägande, inkomster/pengar/tillgångar, talang och fastigheter. Oxens ämnen allihopa. Merkurius kommer även att ha återfått sin vanliga kraft efter sin retroperiod i april-maj. På lördagen den 20 maj är Merkurius med oss fullt ut. Toppennyheter för alla former av kommunikation där det kan finnas behov av att vara lite extra noga såsom vid fastighetsköp eller löneförhandling.

Smart och realistiskt

Till helgen i vecka 20 blir det massor av fart. Först ut att mötas på fredagen den 19 maj är Saturnus retrograd och Uranus. Saturnus är förespråkaren av struktur och shceman som lovar att hålla för framtiden. Med tanke på att Saturnus befinner sig retro kan det bli tal om att lägga om en tidigare struktur gällande arbete eller företagsidéer. Uranus är planeten som lär oss att tänka utanför ramarna och våga testa nya vägar. Sammantaget ger detta planetmöte, som är en positiv trigon, en chans att kläcka nya idéer och skapa praktiska tillvägagångssteg för att nå våra mål. En sorts ”3-steg till säkerställd framgång”-vibb.

Varmt och vackert

Samma dag, på fredagen den 19 maj, möts även den stora respektive lilla lyckans planeter, Venus och Jupiter, i en opposition. Detta är väldigt god grogrund för kärlek och samarbeten/partnerskap. Ömhet och omtänksamhet lär fylla luften och vi kan glädja oss åt att en kärlekspartner eller nära vän visar sin uppskattning för oss. Det är en dag för att komma varandra närmare och verkligen uppskatta den kärlek man får från sina närmaste.

Solen in i Tvillingarna

Samma dag som Tvillingarnas styrare, Merkurius, återfår sin normala styrka, träder Solen in i Tvillingarna. Detta ger oss full fart framåt gällande Tvillingarnas och Merkurius ämnen: grannar- och syskon-relationer, köp, sälj, intellektuella möjligheter, skrivande, kortare kurser, resor inom en dags bilresa. Ett enda myller av kommunikation och saker som ska klaras av gällande mail och annan korrespondens innnan vi om en månad går in i Kräftans och familjens tecken samt semestertider.

Tjuvkik in i nästa veckas händelser här på bloggen

I nästa vecka punlicerar jag sommarastro för alla stjärntecken. Kika in här på onsdagen den 24 maj!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

PS 2.Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute.

En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!

Fortunatas Profetia finns även som talbok HÄR.