Horoskop vecka 24, 2017

(Inlägget innehåller reklam för mina böcker)

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 8-21 juni finner du HÄR.

Fullmånen som ägde rum den 9 juni tappar nu kraft för varje dag som går. Många kommer tycka att det känns som en lättnad. Nu kan vi samla oss och ta tag i de nyheter eller känslor som manar på oss att avsluta eller tänka om.

Jupiter, planeten som förknippas med tur, framgång, mod och flöde, vände framåt igen den 9 juni. Efter en rätt trög period gällande våra drömmar och önskemål, som varat sedan i början av februari, blir det nu märkbart lättare. Det kommer kännas en skillnad för alla stjärntecken. I mitt tidigare inlägg kan du läsa om vad Jupiter styr i ditt horoskop samt vilket livsområde planeten berör just nu.

I veckan som kommer väntar oss en kul dag. Låt oss starta med den!

Möjligheter till kul resa eller att smida reseplaner

På tisdagen den 13 juni möter Merkurius (kortare resor, kommunikation och snabba händelser) tursamme globetrottern Jupiter i en fin trigon. Det här är en toppenaspekt för att resa eller planera för en kul resa.  Jupiter är verkligen stjärnhimlens stora optimist. En kul dag med fart och fläkt!

STOPP-dagar för avtal och överenskommelser

På onsdagen den 14 juni möter Merkurius Neptunus i en kvadratur. Det är inte lika festligt som tisdagens möte. Normalt hade jag sagt att tisdagens aspekter hade varit toppen för att skriva ett kontrakt. Men med Merkurius (kontrakt och avtal) i en kvadratur till Neptunus bäddar det hela för att man missar viktiga fakta eller gör en missbedöming av situationen. Det är snurrigt och otydligt. Undvik att skriva eller avge löften denna dag. Helst hela vecka 24 om det är möjligt.På torsdagen har vi ännu en lite dyster aspekt. Solen befinner sig då i opposition till Saturnus.

Det är att likna vid en gigantisk isbit som läggs över ett perfekt lysande ljus. Ni hör själva. Is på eld och tja, det är inte den gladaste av vibbar. Vi riskerar att känna oss lite deppade eller modstulna. Solen befinner sig i snackiga och köp/sälj-tokiga Tvillingarna. Den här dagen, precis som onsdagen den 14 juni, gör vi bäst i att, tja, bara vara. Satsa på att ligga lågt, vila och återhämta krafter och kanske fundera en extra vända om det är något man vill köpa, sälja eller tacka ja/nej till.

När den här dagens energier fått ebba ut, ljusnar det märkbart på stjärnhimlen. Den gångna veckan, ca 9-16 juni, var den tuffare delen av juni. Nu blir det mer utförsbacke och en chans att njuta av det flöde som Jupiter för med sig.

Neptunus retrograd- en möjlighet för läkande och…

Avslutningsvis, på fredagen den 16 juni, så beger sig Neptunus retrograd. I det läget kommer planeten av fantasi, healing och omtanke, befinna sig i flera månader. Till och med den 22 november. Neptunus retrograd kan hjälpa oss att riva ned en vision vi byggt upp om något eller någon i vårt liv. Har vi satt en kärlek på piedestal, lovordat ett jobb eller välsignat en boendesitation, trots att vi uppenbarligen inte mår bra av relationen/situationen? Neptunus retro kan bli en uppvakningsperiod då vi inser att det vi ser eller tro om en livssituation inte har något med verkligheten att göra. Kärlekspartner man håller om ryggen, trots att den återkommande sviker, kan verkligen få sina fiskar varma!

Neptunus förknippas ofta med att vara under vissa substansers inflytande. Alkohol, droger och lugnande medel är Neptunus områden. Under denna period kan det bli dags att se över sina vanor/ovanor om man känner att en situation gått en ur händerna.  Neptunus är en helande planet vilket främjar för att få god vägledning av exempelvis sjukvården för att bli kvitt beroenden.

För er som skriver, skapar, målar eller skriver musik kan denna period innebär massor av tankar kring hur du ska slutföra ditt projekt. Man sållar, tänker om, skapar nytt och ser över kreativiteten igen. När Neptunus vänder framåt i slutet av november kommer skapande själar känna ett lugn och ha hittat rätt väg.

Slutligen förknippas Neptunus även med andlighet och det inre livet. Det kan bli en riktig slukarperiod för de som är intresserade av att lära sig mer om hur man följer sin intution, kommer i kontakt med den andra sidan, kommunicerar med änglar eller mediterar.

Jag önskar er alla en positiv vecka!

Kramar

Helena

PS. Om du tycker om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren. Pocketversionen finns nu också ute.

Nu även på danska och finska!

Kommande boken ”Happy Life” går att bevaka HÄR.

Hur påbörjar man en livsförändring och hur hanterar man rädsla inför det nya? Vad säger stjärnorna om våra möjligheter till att pånyttföda våra liv? I Happy Life har jag bland annat djupdykt i Jupiter i Skorpionen (hösten 2017/hösten 2018), Plutos påverkan och vad de norra noderna säger om vårt karriärkall.

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!

Fortunatas Profetia, del 2, Konungens Stav, släpps under hösten 2017.

Fortunatas Profetia finns även som talbok HÄR.