Horoskop vecka 25, 2017

(Inlägget innehåller reklam för mina böcker)

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 8-21 juni finner du HÄR.

2-veckors astro för perioden 22 juni-5 juli publiceras på bloggen den 22 juni.

Kräftans tid

Hur varmt, familjärt och känslomässigt fokus kan det egentligen bli? Massor! Under denna vecka äger 3 händelser rum på stjärnhimlen som riktar all uppmärksamhet mot Kräftan.

Den här veckan tycks allt hända på tisdagen den 20 juni. Låt oss titta på varje händelse som äger rum på stjärnhimlen:

Glada och nöjda eller dags att sätta ned foten?

På tisdagen den 20 juni flyttar Solen och Merkurius in i Kräftan. Allt ljus på familjelivet, planer på barn, familjesemester, pyssel med hus och boende samt omhändertagandet av våra känslomässiga rötter. Mars, planeten som ger fart och fläkt och ibland visar dåligt humör/ilska, befinner sig redan i Kräftan. Detta antyder mer fart än vanligt. Det är två år sedan Mars besökte Kräftans tecken. För vissa kan det gnissla lite. Kanske blir allt fokus på familjen och hemmet och att vara tillsammans mer än vanligt, lite för mycket. Viss risk finns för att det kommer luftas åsikter på ett väldigt fritt, ohämmat sätt.

Nyheterna strömmar in

Merkurius och Solen ger massor av kommunikationsmöjligheter och uppmärksamhet kring Kräftans ämnen. Mail, telefonsamtal och generellt tankar och händelser kring familjelivet väntar den närmaste månaden. Kanske är det ett bygg/renoveringsprojekt som får all kraft och energi. Likaså kan det vara minnen från barndomen eller känsloknutar som fortfarande håller oss i sitt grepp, nedärvda rädslor eller familjevanor, som vi behöver titta närmare på och kanske befria oss ifrån.

Det kan bli en intressant månad för alla som är villiga att göra en känslomässig resa och läka sig själva i relation till familjens och dåtidens kraft i vårt vuxna, dagliga liv.

Innan vi kommer till midsommar och den fina kärleksaspekten, väntar ytterligare en bra kärleksdag:

Kärleksvibbar som strålar

På tisdagen den 20 juni möts också Venus och Neptunus i en sextil och skänker harmoni och glädje till en middagsdate eller romantiska händelser. Om du ska bjuda ut någon för första gången den här veckan, satsa då på tisdagen. Om allt går toppen är midsommar en toppendag för att ses igen. Stadgade kan använda tisdagen för att ta hand om kärleken och vi-känslan. Ta er tid för varandra, gör något litet extra som att förbereda en speciell middag, köp hem blommor eller en fin detalj till din älskade. Neptunus älskar underhållning och upplevelser som är sveper iväg med ens fantasi och sinnen. Bio, teater, konsert eller bara en fantastisk cd-skiva med musik, är bra exempel på presenter eller idé för vad du kan överraska din älskade med.

Sist, men inte minst, har vi ännu ett möte den 20 juni. Merkurius och Uranus möter också varandra i en sextil. Detta är som ett enda stort WOW vad gäller överraskande möjligheter för att resa, skriva, ta sig an en ansökan eller skicka in någon form av uppsats eller skrivmaterial såsom ett manus. Föreläsare och skribenter lär tycka särskilt mycket om den här dagen.

Midsommar och heta kärleksmöligheter!

Det blir en varm och mysig midsommar i familjens tecken. I alla fall om man ska lyssna till stjärnorna. Med fyra planeter, Solen, månen, Mars och Merkurius i samma tecken är orden ”ömhet och värme” det som känns rätt.

Kärleksmöjligeter kommer det finnas gott om. På Midsommardagen, lördagen den 24 juni, möter Venus sexige och passionerade Pluto. Detta kommer kännas av på Midsommarafton! Intensiteten kommer kunna gå att ta på! Det här kan bli riktigt hett! Vågen, Oxen och Skorpionen, som styrs av de här planeterna, kan känna av detta lite mer än andra genom ett spännande möte. Något som bara ”sveper iväg med er”.

Jo, jo.

Nymåne i Kräftans tecken

Det är verkligen årets bästa tid för att sätta fart på ett familjerelaterat projekt eller samtal. Nymånen den 24 juni äger rum i just Kräftans tecken. Som vanligt finner ni ett inlägg här på bloggen om hur det påverkar de olika stjärntecknen och var alla får sin chans till nystart för det kommande halvåret. Kika in här på Midsommardagen för nymåneinlägget!

Dags att hålla igen?

På söndagen den 25 juni kan det bli uppenbart att det är dags att dra åt svångremmen eller stänga plånboken. För mycket god mat och för lite motion kan behöva en åtgärd. En annan dag. På söndagen är du helt okej med att njuta av en festmåltid innan du börjar ett sundare liv på måndagen.

En alldeles för dyr sak kan också få dig att vara beredd att betala väldigt mycket pengar.

Håll i hatten! Det finns goda chanser att det du vill äta eller köpa är både lyxigt, gourmetklassat och superkul. Men är det lika kul dagen därpå? Känn efter. Bara du vet.

Jag önskar er alla en härlig vecka och en underbar Midsommarafton!

Kramar

Helena

PS. Om du tycker om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren. Pocketversionen finns nu också ute.

Nu även på danska och finska!

Kommande boken ”Happy Life” går att bevaka HÄR.

Hur påbörjar man en livsförändring och hur hanterar man rädsla inför det nya? Vad säger stjärnorna om våra möjligheter till att pånyttföda våra liv? I Happy Life har jag bland annat djupdykt i Jupiter i Skorpionen (hösten 2017/hösten 2018), Plutos påverkan och vad de norra noderna säger om vårt karriärkall.

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!

Fortunatas Profetia, del 2, Konungens Stav, släpps under hösten 2017.

Fortunatas Profetia finns även som talbok HÄR.