Horoskop vecka 27, 2017

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 22 juni-5 juli finner du HÄR.

2-veckors astro för perioden 6-19 juli publiceras här på bloggen den 6 juli.

Det är den första veckan i juli och många av oss har saktat ned på jobbet eller åkt på semester. Den här veckan är det många som har som startvecka för sommarlovsresor. Och med viss stress från stjärnorna.

Fortsatt tålamod vid resor

I förra veckans horoskop rådde jag alla som reser att utrusta sig med extra tid och tålamod ifall det blir aktuellt med hastigt ändrade planer. Jag ger samma råd denna vecka. På onsdagen den 5 juli äger ett möte rum mellan Merkurius (resor som är av kortare slag- inom en dags bilresa avstånd eller inom det egna landet) samt ”blixten från klar himmel”- Uranus. De befinner sig i en kvadratur till varandra. Detta anses vara en stressande aspekt. Förseningar, inställda flyg, knas med hotellbokningar eller liknande kan dyka upp och kasta omkull planer. Inte värre än att det kan redas ut men lika så gott att rusta sig i förväg med lite extra tålamod och beredskap.

Minnenas allé

Om onsdagen den 5 juli kändes mer stressig så är torsdagen den 6 juli gladare. Då kommer Solen slå sig samman med Neptunus retrograd. Solen befinner sig i familjekära Kräftan. Nu kan minnens vågor skölja över oss och kanske göra oss en aning nostalgiska och lätt rörda. Det är en ypperlig dag för att göra något fint med koppling till familjerelationer och det plats man kallar för sin hem. Om man lämnar en plats eller en person som man tidigare kallat familj kan det bli en läkande process att få sätta sig ned och skapa ett familjealbum som bevarar det vackra, men som man välja att stänga när man vill låta det förgångna vila.Kräftan är väldigt förknippad med helande och det är Neptunus också.

När nu Neptunus befinner sig retrograd tittar vi lite mer i backspegeln än vanligt. Det här är sunt. Att få stanna upp, summera och sedan släppa. Men det betyder inte att det är en desto mindre känslomässigt påfrestande upplevelse. Det kan kittla rejält i magen av att åka berg-och-dalbana bland glada och tunga minnen.

Samtidigt som Solen befinner sig i denna fina, gråtmilda aspekt till Neptunus så bildar Solen också en kvadratur till överdrifternas planet, Jupiter. Fall inte i fällan att äta eller dricka upp dina känslor denna dag!

Mer samtal och nyheter om skojigheter och njutning

Samma dag, torsdagen den 6 juli, flyttar Merkurius in i Lejonet. Det är glädjande nyheter för oss alla. Nu blir det massor av prat, kommunikation, meddelande och mail om att göra skoj saker, att sätta kärlek och flirt högt på agendan eller ägna fritid åt att göra något som vi normalt inte hinner när vi jobbar.

Merkurius stannar, till att börja med i Lejonet till och med den 26 juli. Sedan vandrar Merkurius vidare in i Jungfruns tecken. Då Merkurius beger sig retrograd i augusti/september kommer Merkurius återvända till Lejonet under en kort period. En flirt eller kul möjlighet till exempelvis en härlig varm resa, som inte var möjlig i juli, kan få en chans igen i slutet av augusti/första veckan i september. Låter spännande, eller hur?

Fullmåne i Stenbockens tecken

På söndagen den 9 juli är det dags att se avslutet på den sexmånaders-process som inleddes i samband med nymånen den 29 december 2016. Stenbocken är karriärens men också de långsiktiga målens och livsstrukturens tecken. Den planeringen vi lade grunden för i mellandagarna, avseende hur vi ville lägga upp vårt liv, och särskilt i vårt arbetsliv, ger resultat. Ett viktigt steg eller beslut i vårt arbetsliv kan bli aktuellt eller så klarnar en fråga kring det bästa sättet att praktiskt planera för livet framöver.

Fullmåne stöds av helande Neptunus. Den här fullmånens styrare, Saturnus, befinner sig i god aspekt till Uranus. Detta inger hopp om nytänkande för att skapa stabilitet och struktur där sådan saknas. Mars och Pluto befinner sig fortfarande i en stressig opposition. Viss varning för någon form av maktkamp eller en aning fult spel. Var ditt bästa jag och föregå med gott exempel. Det vi ger ut, kommer alltid tillbaka till oss. Om inte annat så slipper vi dras med dåligt samvete för att ha agerat ”lågt”.

Som vanligt publicerar jag ett inlägg om hur stjärntecknen påverkas av fullmånen. Kika in här nästa söndag för det inlägget.

Jag önskar er alla en positiv och glad vecka!

Kramar

Helena