Horoskop vecka 36, 2017

Årshoroskop 2017

2-veckorsastro för alla stjärntecken den 31 augusti- 13 september

Kärlekshoroskop 26 augusti-19 september

Vill du veta mer om hur Merkurius retrograd påverkar just ditt stjärntecknen under perioden 13 augusti- 5 september kan du läsa mitt Merkurius retrohoroskop HÄR.

Saturnus har vänt framåt! Struktur och ordning som saknats sedan april, infinner sig nu. Saturnushoroskop finner du HÄR.

Merkurius framåt!

Ja, det är äntligen dags! Merkurius, stjärnhimlens kommunikatör, sätter äntligen fart framåt igen. Det hela sker på tisdagen den 5 september. Merkurius begav sig retrograd den 13 augusti och tiden sedan dess kan ha präglats av missförstånd, förseningar och tokigheter. Hur många av er har mailat men inte fått svar? Fått grannens post eller skickat iväg en ansökan som inte kommit in till mottagaren? Antalet ändrade tider för möten kan också ha slagit rekord. Men nu är det alltså över. Merkurius behöver lite tid på sig att få upp farten igen. Jag brukar ge det cirka 5-7 dagar innan jag börjar att göra saker som styrs av Merkurius:  skriva kontrakt eller göra en större investering, skicka iväg förslag på idéer eller projekt.

Samma dag som Merkurius vänder framåt så händer också två andra saker:

Rus och fantasi

Solen befinner sig i opposition till Neptunus. Det kan bli en oerhört kreativ dag eller en dag som lämpar sig utmärkt för att sjunka djupt ner i en fåtölj eller soffa för att läsa eller se en spännande film. Neptunus är den planet som förknippas med olika typer av rus, det kan vara allt från alkohol till lugnande tabletter. Med Solen, livskraften, i stark motsats är det en dag då man gör bäst i att hålla sig ifrån alla former av rus. Om du får tabletter du aldrig tidigare använt, var då noga med att läsa innehållsförteckningen eller gå in på FASS, för att försäkra dig om att du inte får en oangenäm biverking som påminner om berusning.

Mars in i Jungfrun

Och så den sista planethändelsen på tisdagen den 5 september: Mars flyttar in i Jungfruns tecken. Detta kommer att ge Jungfrun kraft och motivation att lyckas med vad ni vill. För oss andra kommer det innebär en enorm energi och lust att kavla upp ärmarna och ta sig an höstens plikter. Dessa kan vara både ett nytt träningskort eller att starta om på nytt i jobbet. Betoningen ligger på ordning och reda så bli inte förvånade om städivern griper rejält tag i er under den kommande månaden!

Fullmåne i Fiskarna

På onsdagen den 6 september äger en hjälpsam fullmåne rum. Jag skriver hjälpsam för Pluto befinner sig i en positiv aspekt vilket antyder att en högre stående chef, eller annan beslutsfattare såsom en myndighet eller bankman, kan hålla ut en hjälpande hand. Fiskarnas tecken är annars det andliga, omvårdande tecknet. Neptunus är Fiskarnas styrare och det antyder att det kan bli en viktig punkt för de som arbetar med något inom sjukvård, kreativitet och återhämtning. Till följd av Neptunus opposition till Solen finns viss risk för att vi inte ser alla fakta klart. Om du ställs inför ett ekonomiskt beslut, var då särskilt noga med att ställa föjdfrågor några gånger om. Eller, allra helst, skjut på att avge ditt svar tills i början av vecka 37 istället. Fullmånen i Fiskarna bringar oss avslutet på det som vi satte fart på i samband med nymånen i samma tecken, som dessutom var en solförmörkelse, den 26 februari i år. Minns du var du startade då? Nu når den resan en transformationspunkt och du är klar med det du startade eller så är det nu dags att utveckla din idé ytterligare.

Som vanligt finner ni ett fullmånehoroskop för alla stjärntecken här i nästa vecka.

Goda intryckPå lördagen den 9 september kommer Solen och Pluto att mötas i en trigon.

En mycket positiv aspekt. Solen befinner sig i flitiga Jungfrun och Pluto i karriärälskande Stenbocken. Använd dagarna 7-9 september för att nå ut till en chef eller företag som du verkligen vill arbeta för eller ha kontakt med. Med Solen i plikttrogna Jungfrun ger vi ett seriöst intryck och vips kan en arbetsintervju eller annan spännande kontaktmöjlighet dyka upp.

Merkurius in i Jungfrun

Med Solen och Mars redan på plats i Jungfrun blir det på söndagen den 10 september än mer fart gällande Jungfruns ämnen. Merkurius flyttar in och nyheter om jobbansökningar och hälsorelaterade frågor kommer dugga tätt. Jungfrun älskar att rena sin omgivning och sin kropp. Tänk på samma sätt och bli precis den där effektiva och karaktärsstarka personen du velat bli inför höststartens plikter.

Jag önskar er alla en härlig och positiv vecka!

Kramar

Helena