Horoskop vecka 41, 2017

Veckohoroskop: Jupiters stora kliv in i Skorpionen, tre kvadraturer och Venus in i Vågen

Årshoroskop 2017

Kärlekshoroskop 19 september- 14 oktober

2-veckorshoroskop för alla stjärntecken för perioden 28/9-11/10

Många har väntat på den här veckan för den innehåller Jupiters flytt från Vågen till Skorpionen. Det hela äger rum på tisdagen den 10 oktober.

Ta fram diplomaten i dig

Innan dess väntar oss först en kvadratur mellan Merkurius och Pluto. Den äger rum på måndagen den 9 oktober. Det bästa rådet inför måndagen är att hålla ett öppet sinne när man talar, skriver eller kommunicerar. Diplomatiska, genomtänkta svar är nyckeln till framgång om du hamnar i tufft förhandlingsläge eller samtal som känns knepigt på måndagen.

Allas tur kommer att ändra riktning

Så kommer vi till tisdagen. Även den dagen innehåller en kvadratur. Denna gången mellan Solen (livskraft och energi) och Pluto (makt, transformation). Med kvadraturer skapas press och stress. Tisdagen kan ge en känsla av att någon vill måla in dig i ett hörn eller manipulera. Var uppmärksam på energitjuvar eller kontrollfreak, då kan du mota bort dem innan de ens fått chansen.

Det roligaste med tisdagen är naturligtvis Jupiters adjö till Vågen, där planeten varit sedan i september 2016, och god dag till Skorpionen. Hur intensivt, sexigt, transformativt och övernaturligt kan det egentligen bli under de 13 månader som väntar oss? Enormt, skulle jag säga! Alla stjärntecken påverkas på olika sätt.

Jupiter visar oss var vi har flöde och möjligheter. Imorgon, måndag, startar min serie om Jupiter i Skorpionen. Två stjärntecken per dag får sitt inlägg, under 6 dagar. När Jupiter är med är livet gott och härligt. Möjligheterna vi får kommer endast en gång vart tolfte år så det gäller att gripa dem med en gång!Sist Jupiter befann sig i Skorpionen var oktober 2005- november 2006. Minns du vad som hände dig under den tiden?

Var du nystartade eller inledde ett nytt kapitel i ditt liv? Nu återkommer den trenden på samma sätt igen. Detta är stora nyheter!

Jupiter kommer stanna i Skorpionen till och med den 8 november 2018.

Långsamt och metodiskt är rätt väg

På onsdagen den 11 oktober äger den tredje, och sista kvadraturen för veckan, rum. Onsdagens kvadratur uppstår mellan Mars (handling, kraft, fart) och Saturnus (långsamt,metodiskt, strukturerat). Ja, detta är som att trycka på gaspedalen samtidigt som Saturnus binder ett rep om farkosten och förhindrar starten. Saturnus vinner den här kampen. Ta hellre långsamma steg än att rusa in i något där du inte ha tillräcklig struktur och förberedelse med dig. Särskilt i jobb och hälsa eftersom Mars befinner sig i Jungfruns tecken som styr dessa områden. Saturnus styr över tänder, skelett, hud och naglar. Ta extra hand om dessa kroppsdelar den här dagen.

På torsdagen den 12 oktober kommer 2-veckorshoroskopet här på bloggen.

Hur kan livet förändras?

Fredagen den 13 oktober bjuder på en sextil, en positiv aspekt, mellan Merkurius (avtal, kommunikation, sälj, pr) och Saturnus (struktur- se ovan). Merkurius befinner sig i Vågen, relationernas tecken, och Saturnus i Skyttens tecken. Skytten älskar nya livsvyer. Fredagen lämpar sig väl för att tänka över livet. Kan något göras om på ett smartare sätt? Kan strukturen i livet bli bättre genom enkla förändringar? Särskilt relationerna är med i ekvationen. Hur kan vi tänka nytt i relationer och hur vi lever tillsammans. Vad behöver ändras för att ordning ska infinna sig?

Ja, det kan verkligen bli en tankarnas och diskussionernas fredag!

Lördagen den 14 oktober flyttar Venus in i Vågens tecken. Det är Venus hemmatecken och nu blir kärleken innerlig och superfokuserad på att nå harmoni. Även det sociala livet får ta del av Venus gracer. Mer glädje, popularitet och skoj firanden brukar vänta med Venus i Vågen.

Venus stannar i Vågen till och med den 7 november.

Kärlekshoroskop för perioden 14 oktober- 7 november publiceras här på bloggen i anslutning till helgen.

Undvik resor idag

Veckans sista planetmöte, på söndagen den 15 oktober, är en opposition mellan Merkurius i Vågen och Uranus i Väduren. Det är inte en dag som lämpar sig för resor. Uranus styr över alla former av överraskningsmoment och Merkurius är ju reseplaneten. Om du måste ta en kortare resa idag så utrusta dig med extra mycket tid och kanske också en plan B.

Jag önskar er alla en härlig och positiv vecka!

Kramar

Helena