Stenbocken och Saturnus

Många frågor från Stenbockar just nu

Det har kommit flera frågor från Stenbockar som tycker att livet känns trist och oroar sig för vad Saturnus besök i deras tecken, from den 20 december 2017, kommer innebära för dem.

Om vi koncentrerar oss på ”trist” så är det oftast Saturnus har något med saken att göra.

Stenbocken har det senaste åren, sedan julen 2014, haft besök av Saturnus i sitt tolfte hus. Det tolfte huset förknippas med förberedelsetiden inför en stor nystart. Det är förknippat med allt från ”inget händer”, till ”så många jobbiga saker att ta hand om”. Det tolfte huset är även det andliga huset så mycket av det som har hänt sedan julen 2014 kan ha lett fram till en helt ny spirituell syn på livet.

När Saturnus den 20 december 2017 flyttar in i sitt eget tecken, Stenbocken, kommer Saturnus även att besöka Stenbockens första hus. Det är dags för en väldigt stor återuppfinning av dig själv, kära Stenbock!

Under de dryga två år som Saturnus stannar i ditt tecken, t o m mars 2020, kommer du att börja om på ett sätt som innebär att du kommer lägga om grunden för ditt liv. Saturnus tar nästan 30 år på sig att gå ett helt varv runt alla horoskophus, detta antyder att det du startar under dessa kommande två år, möjligen kommer vara med dig under de kommande 30 åren.

Sist Saturnus besökte Stenbockens tecken var februari 1988- februari 1991. Stenbockar som var födda då kanske kan minnas något från de åren.

Saturnus förknippas med mogenhet, ansvar och en fantastisk förmåga till organisation. Saturnus tar ingen skit utan accepterar bara att man gör sitt bästa, hela dagarna. Eftersom Saturnus styr över Stenbocken kommer Saturnus till sin rätt här. Stenbockarna kommer excellerar i disciplin och ansvar. Den som slarvar kommer dock att gå bet direkt.

För att underlätta färden med Saturnus, spela då med hans kort: se din resa som en långsiktig förändringsresa för att få ordning och lugn i ditt liv. Saturnus i ditt första hus kan mycket väl ge yrkesarbetande Stenbockar sitt livs karriärchans. En hög position med mycket ansvar är möjligt.                  För Stenbockar som inte arbetar blir frågan om livsstruktur och realistiska, ekonomiska framtidsplaner istället det viktiga.

Kärleksmässigt kan snedsteg och slarv reda till att hela relationen brakar ihop som ett korthus. Alla former av ansvar belönas och ger utveckling i rätt riktning: en hållbar framtid.

Saturnus kommer utan tvekan att jobba med Stenbockarna för att bli starkare och mer säkra i sin livsroll. Stenbockarna har levt under Saturnus ansvarspress hela sitt liv, det ligger i ert DNA att ta ansvar, kan man säga. Detta kommer underlätta för er under Saturnus transit genom Stenbocken. Ni har lättare att förstå vad som krävs av denne tuffe tränare.

Se den kommande tiden, december 2017-mars 2020, som en tid då ni kommer göra er av med allt som inte fungerar, bygga en bättre framtidsstruktur och slipas i konsten att hantera ansvar.

Kram

Helena