Skorpionens ämnen mitt i prick

Skuggor, förtryck och begär

Solen flyttar in i Skorpionen idag. Hashtagen Metoo är precis mitt i prick på Jupiter och Solen i Skorpionen. Allt ljus på förtryck, dolda, skuggiga beteenden och människors begär. I veckan sänds Kalla Faktas granskning av spelbolagen, även det mitt i prick.

Skorpionens ämne är så mångbottnat att det är svårt att sätta fingret på en riktning. Det känns snarare som flera lager av frågor som blir aktuella. Men en sak är säker: nu är transformation på schemat!

Utbildning, gärna på internationell nivå, om sex, samlevnad och ett ok beteende mot varandra kommer vara aktuellt under Jupiter-året. Det har redan startat med en rivstart.

Några av er frågar om hur ni bäst kan använda min bok för att tyda era egna horoskop. Jag tycker att det alltid är en god idé att följa Solen och topparna man får varje månad, inom ett av de tolv områdena. Mars visar var det kommer hända mycket, så detsamma där. Det var så jag själv började en gång. Och så givetvis Jupiters tur för året samt nymånar och fullmånar. Det ger rätt mycket information per månad att bara få koll på dessa planethändelser.

Något som kan krångla till det när man ska tolka sitt eget horoskop är att blanda ihop transiter och natala planeterna. De natala planeterna är såsom de befann sig vid tiden för födelsen. De transiterande är såsom de rör sig nu. Det är de transiternade planeterna som jag skriver om.

Kom ihåg att alltid läsa för både ditt soltecken och ditt ascendenttecken, när du börjar. Det är det första steget mot en mer personlig tolkning av horoskopet, utan att gå in på för mycket detaljer. Om du exempelvis är Vattuman (sol) och har ascendenten i Skorpionen, så läser du för dessa bägge tecken.I min bok har jag skrivit en förteckning av vilka livsområden som berör när ex Mars rör sig under året.

Läs då för ditt sol-och ascendenttecken. Om du tagit fram ditt personliga horoskop på nätet, ex på astro.com, så tittar du var du har Mars i horoskopet och läser för det huset.

Ju mer man känner till om sitt personliga horoskop, desto lättare blir det att kunna använda astrologin. Om det känns trist eller krångligt att ta fram ditt personliga horoskop, nöjer du dig med att läsa för ditt sol-och ascendenttecken. Det ger dig bra med information också.

Ha en fortsatt härlig måndag!

Kramar

Helena