Hälsorevolutionen av Maria Borelius

Antiinflammatorisk livsstil

Det var med stor glädje jag tog emot Maria Borelius bok ”Hälsorevolutionen” igår. Boken säljer som smör och det är lätt att förstå varför. Vem vill inte bättra sin hälsa genom mat och sunt leverne?

Jag sträckläste boken och följde nyfiket med i Marias personliga resa av mat och träning till insikter och upptäckter om inflammation och dess inverkan på hälsa. Vid vissa partier i boken rös jag. Ni som minns vet att jag läste Medial läkning för några månader sedan. Om den boken var andevärldens syn och förklaring på hälsan, och hur svåra sjukdomar och symptom ofta fått fäste flera år tidigare än patienten märker av dem, så var Marias bok den vetenskapliga världens syn på hälsa och obalans i kroppen.

Hälsorevolutionen bjuder på inspiration och massor av underlag från forskare och hälsobehandlare av olika slag. Jag tror att varje människa med intresse för hälsa kommer känna igen ord som antiinflammatorisk eller att tankarna om den viktiga helheten kring inre ro/träning och kost är något som känns igen. För mig blev boken som ytterligare en påminnelse om att fortsätta den nya hälsoväg som jag startade i julas efter att ha läst Medial Läkning. Imorse handlade jag selleri, groddar, blåbär, solrosskott och avokado för att göra en nyttig och mättande smoothie. En drink som ska verka som en riktig kraftarmé i min kropp och hjälpa energierna upp på topp.

Precis som Maria noterade i boken efter att ha följt en noggrann träningsrutin och diet så ”händer något”. Efter två veckor med massor av frukt och grönt noterade min omgivning att jag såg piggare ut. Jag såg mig själv i spegeln och tyckte att den jag såg var väldigt lik mig för sådär 5-6 år sedan. Föryngrande och kraftgivande!

Det är inte alltid jag får känna mig som jag ”har koll” hälsomässigt men de råden jag fick från Hälsorevolutionen gick så väl ihop med det jag redan läst och anammat de senaste tre månaderna.

Om du inte har läst vare sig Hälsorevolutionen eller Medial Läkning men vill ge din hälsa de bästa förutsättningarna så tycker jag att du ska googla böckerna och köpa den som du känner mest för. Oavsett vilken leder de åt samma håll: mer energi och läkning samt känslan av att kunna ta kontrolle över din hälsa.

Själv tänker jag fortsätta till uppföljaren till Medial Läkning: Kostguiden. Verkar som en Louise Hay´s förteckning över kopplingen mellan symptom och tankar fast denna gången kopplingen mellan hälsa och mat.

Dagens boktips så här i sportlovsveckan!

Kramar

Helena