Kick-start!

När det nya sunda livet kickar in

Jag har vaknat på topphumör. Ett sådant där humör jag brukar känna när solen lyser ute och det är maj eller juni och jag befinner mig på någon härlig strand vid Medelhavet.

Lite förvånat frågade jag mig vad det egentligen är som pågår, he he. Tänkte inte mer på saken utan gladdes av att obekymrat stiga upp tidigt, lyssna på bra musik och ta fram ingredienserna till min morgonsmoothie. Det var när jag såg mitt kylskåp som det slog mig exakt hur mycket jag har förändrat min kost. Jag började summera allt det gröna och frukten som jag får i mig varje dag. Det är imponerande mängder.

Jag är seg i förändringarna. En väninnan vände allt i sin kost över en vecka medan jag tar det lite i taget. Mest för att inte göra mig själv besviken. Först ut var lunchen. ”Vanlig” lunch blev en smoothie oftast bestående av detta:

1 påse, ca 75 gram, bladspenat

1 banan

2-3 dadlar

Juice från apelsiner eller, om jag är lat, köpt äppeljuice

En stor näve groddar

En stor näve solrosskott

En selleristjälk

Mixa, mixa och ät som soppa med sked,

Mitt nästa mål är nu att byta ut hela min ”smörgåsfrukost” mot en smoothie. Men, en sak i taget.

I vilket fall så händer det mirakel här hemma. Jag mår så underbart bra!

Idag är det först till kvarn på måndagar och nu inser jag att ni mailar mig till och med mitt i natten. Gudars! Jag önskar att jag hann med er alla men aj, aj, jag lyckas inte.

Jag har flera personliga horoskop som jag ska tolka idag, sedan ska jag powerwalka och funderar sedan på att avrunda dagen med filmen Red Sparrow (rysk ballerina blir agent med rätt att döda med Jennifer Lawrence (Hungerspelen) i huvudrollen). Någon av er som redan sett den?

Jag önskar er alla en fortsatt härlig måndag! Och som alltid, TACK, för alla fina och snälla kommentarer här på bloggen och kul gubbar och emojis på Facebook!

Kramar

Helena