Merkuriusfunderingar

Retroperioden startar idag

Ni är många som kommenterat på Merkurius retro-inlägget tidigare i veckan. Idag, fredag, är dagen då planeten vänder retrograd. Det innebär att de ämnen som Merkurius är känd för att vara bra på, inte blir lika starka. Beslutsfattande hamnar åt sidan och förseningar och inställda planer brukar vara en effekt av det hela.

Flera av er har också noterat att Merkurius mindre kraft redan känts av i början av veckan. Det stämmer helt. Det märks redan innan Merkurius officiellt vänder bakåt.

Om man är född med Merkurius retro innebär det dock inte att man blir någon ”trögboll”. Istället brukar det vara väldigt kloka och fundersamma personer som har denna aspekt. Filosofer som vänder och vrider på tankarna länge och väl tills de marinerat färdigt. Inga förhastade slutsatser där inte!

Mitt bästa råd är att ligga lågt och ta det varligt. Men det är många gånger som man inte kan det. Livet pågår ju trots allt även under en retroperiod. Om viktiga beslut, köp, avtal och annat blir aktuellt använd då ert förnuft och noggrannhet till max. Det är ju särskilt missförstånd eller slarvfel som kan ställa till det. Ibland är det ju rent enkla saker såsom att ett efternamn stavats fel eller att adressuppgifter eller lönesumma i ett anställningsavtal blivit tokiga. Sådana saker brukar uppdagas och ordnas till när Merkurius sedan går framåt.

Merkurius styr över både Tvillingarna och Jungfrun. Dessa är de tecken som mest kan känna av att livsriktningen inte känns riktigt lika klar som tidigare. Men, lugn, om några veckor, efter den 15 april kommer klarheten att återvända, till oss alla.

Nu ska jag skriva horoskop för helgen. Jag håller en tumme för att jag inte ska låta för många stavfel smita in i texten :-)

Glad fredag!

Kramar

Helena