Horoskop vecka 13, 2018

Planethändelser vecka 13.

Årshoroskop 2018

Kärlekshoroskop 6-31 mars

Merkurius retrograd 23 mars- 15 april

Merkurius backar och nu kan vi känna det som att tiden går oerhört långsamt i de fall då vi väntar på information eller besked av olika slag. Merkurius kommer backa fram till och med den 15 april och det bästa rådet man kan få är att försöka göra nytta av tiden på bästa sätt genom att se över uppgifter som blivit liggande eller som behöver en andra genomgång. Det är liksom ingen fart i att försöka starta något nytt med buller och bång.

Skärtorsdagen

Det är dags för veckans första planetmöten och för det får vi vänta till torsdagen den 29 mars. Då möts Solen och Saturnus i en kvadratur och Venus befinner sig i konjunktion till Uranus.

Om vi börjar med Sol/Saturnus-kvadraturen så är det verkligen en passande dag för Skärtorsdagen. Vedermödor, tålamodskrävande och dyrare än man tänkt sig. Låter ju så där lagom festligt, eller hur? Fördelen är att de som inte gett sig iväg på Påskledighet troligen är effektivare än vanligt och verkligen kan få mycket jobb gjort på kort tid.

Om vi sedan ser till det andra planetmöte, också det på Skärtorsdagen, så känns det lite mer upplyftande: Venus i konjunktion till Uranus. Detta bådar gott för kärlekslivet och för sociala sammankomster. De bägge planeterna möts i Vädurens tecken. Kraft, energi och massor av glädje och spontanitet kan kröna dagen som kanske till en början startade trögt. Eftersom Uranus är inblandad känns det som att överraskningar är möjliga i kärlekslivet. En bra dag för att träffa en ny kärlek, om man är singel, eller för att få oväntat mysigt och roligt med sin stadgade partner.

Venus in i Oxens teckenPå lördagen, Påskaftonen, flyttar Venus in i sitt hemmatecken Oxen. Nu kröns Oxen med skönhet, flöde och harmoni.

Lyckliga Oxarna får möta våren med mer charm och tur än de andra stjärntecknen för när man har Venus i sitt eget tecken är det som man har en lyckoamulett runt halsen- och den fungerar väldigt bra! En ny kärlek kan dyka upp eller en stadgad partner kan göra allt för att Oxarna ska vara nöjda. Härligt!Venus i Oxen stavas lyx, god mat, delikatesser och en smak av la dolce vita. Vi får oss alla en dos av denna energi på ett eller annat sätt. Mer om hur Venus i Oxen påverkar stjärntecknens kärleksliv får ni i kärlekshoroskopet som jag publicerar i slutet av vecka 13.Fullmåne i VågenPå lördagen den 31 mars bjuds vi även på en fullmåne. Det vi startade för ett halvår sedan, når nu sin tid för avslut. Fullmånen äger rum i Vågens tecken vilket antyder att kärleksrelationer, men även sociala relationer till nära och kära,  påverkas. Mars och Saturnus befinner sig dessvärre i en tuff aspekt till den här fullmånen. Mars och Saturnus i Stenbockens tecken ger oss en hint om att vi klarar eventuella motgångar bäst genom att respektera lagar och regler.Vågen symboliserar tvåsamhet- om inte i kärlek så kan den även ske i form av affärsuppgörelser. Om du står i begrepp att ingå ett samarbete så var då noga med att alla papper och kriterier enligt juridiken är uppfyllda. Med Merkurius i retroläge kan det vara en god idé att försöka skjuta på officiella undertecknandet av avtal tills efter den 15 april då Merkurius rör sig framåt igen. Om du inte har någon möjlighet att vänta, försök då att syna och vrida och vända på uppgörelsen så noga som du kan för att undvika slarv eller motverka missförstånd.Skarp dag!På söndagen den 1 april möts Solen och Merkurius retrograd i Vädurens tecken.

Vi blir mer kvicktänkta, smartare och listigare. En perfekt dag för att ägna sig åt någon intellektuell övning såsom att studera, läsa, skriva eller göra research. Det är även en bra dag för en kortare resa inom landet.Imorgon kl 08:00 finner ni veckohoroskopen för alla stjärntecken här på bloggen.Glad lördag!KramarHelena