Tillbaka till dåtiden

Jupiter och Merkurius retrograd

När planeter backar, eller befinner sig retrograd, är en effekt att något eller någon från dåtiden dyker upp igen. Det kan vara allt ifrån en före detta kärlek till en bostad som man tidigare bott i.

Just nu backar Merkurius, till och med söndag den 15 april. Och Jupiter. Den sistnämnda tar längre tid på sig för sin retrograd och kommer bege sig framåt först den 10 juli.

Var det någon av er som reagerade på nyheten att ”tekniskt fel” gjorde att inte alla kunde få sin tidigare skatteåterbäring i förra veckan? Klassiskt för Merkurius retro som styr över teknik och kommunikation.

Jupiter är planeten som styr över vidgade livsvyer som kan komma ifrån exempelvis att man studerar och lär sig nytt eller att man reser och lär sig. Under tiden 9 mars- 10 juli har vi bara att arbeta med visioner inför framtiden och se tiden an istället för att aktivt börja om på ett nytt sätt.

Hur eller vad som återaktiveras beror ju av vilket område som planeterna styr natalt och var de transiterar och därmed saktar ned. För det behöver man veta mer om sitt personliga horoskop genom att exempelvis ta fram det på astro.com.

Jag är ingen fantast av att saker och ting saktar ned. Jag har alldeles för mycket otålig energi för att tycka om det men har man inget val, så har man inte.

Jag ägnar därför tiden just nu åt att rensa ut i skåp, lådor, vindsförråd m m. Har samlat ihop en helt imponerande hög med saker som jag ska lämna till återvinning, insamlingar samt försöka sälja.

Jag är rätt dålig på att slänga saker men en väninna tipsade mig om att fråga mig om jag verkligen älskar saken jag överväger att kasta. Ofta är ju svaret glasklart nej och det gör processen så mycket lättare när man står som en åsna mellan två hötappar.

Nu ska jag slutföra sommarhoroskopet till tidningen. Deadline är imorgon och det är fokus på kärlek.

Ha en fortsatt fin måndag!

Kramar

Helena