Jennie Hammar

Höst blir till vinter

jenniehammar

Där borta sitter Ilse och sjunger ”Blinka lilla stjärna” med farmor och farfar. Tussan blir bortskämd med uppmärksamhet. Det är lyxigt att ha farmor och farfar på besök. Då är allt man gör helt fantastiskt. Bara att ta på sig strumpor är en otrolig bedrift värd massor av beröm. Ilse gottar sig i komplimangerna. I kväll kommer Filip hem och på torsdag är det Thanksgiving. En stor högtid här, men vad jag verkligen ser fram emot är att få börja pynta för julen. Senast på söndag står tomtarna på spiselkransen och granen åker upp strax därefter. Pepp!

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Tages favoriter!

Tages favoriter!

jenniehammar

Den här underbara bebisen, alltså. Gladare får man leta efter! Garv-ig, till och med. Sover gott om nätterna, även om han så klart äter ett par gånger. Det är snarare hans syster som väcker mig, när hon sparkar och har sig. Men i natt sov hon för första gången en hel natt i egen säng. Synd då att mamman skulle ligga vaken och undra var hon tagit vägen…

Filtar kan man inte få för många av. Här är några av Tages (eller mina) favoriter: ”Swaddle” från Aden + Anais (mest användbar av dem alla!), kabelstickat, Ralph Lauren, blå bomull, How to kiss a frog och vit pimabomull, Livly.

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Höst blir till v…
Föregående artikel Kokboksklubben!

Kokboksklubben!

jenniehammar

I helgen var det alltså dags för Le club à la kokbok, alltså kokboksklubben, att sammanstråla. Och denna gång hemma hos mig! Jag hade initialt planer på ett mexikanskt tema, men ändrade senare till:

Franskt, eller snarare: Julia Child! Känns som en kul förebild för klubben. Kunde hon så kan vi. ”I was 32 when I started cooking, up until then I just ate”, som hon sa.

Hösttema på dukningen utomhus.

”I enjoy cooking with wine. Sometimes I even put it in the food.”

Varmrättslaget gjorde en fantastisk boeuf bourguignon.

Förrätt: Moules marinière. Snabbt och enkelt. Spad kryddat med timjan, vitt vin, vitlök – och smör, bland annat. ”With enough butter, anything is good.”

”Every woman should have a blowtorch.” Efterrättslaget hade creme brulé som utmaning.

Blev fantastisk!

Ilse gjorde små avstickare från farmor och farfar och stämde av läget. Alldeles för spännande för att kunna sova.

Gruppbilden! En otroligt rolig kväll, och jag ser redan fram emot nästa klubb. Och månaderna innan som jag kan  ta igen mig på. Som Julia sa: ”Life itself is a proper binge.”

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Tages favoriter!
Föregående artikel Dagens favorit!

Dagens favorit!

Varannan kväll använder jag denna skrubb efter att jag tvättat av mig sminket: Natura Bissé C + C Vitamin scrub. Exfolierande c-vitamin. Grym för trött och solskadad hud! (Jag använder ju dessutom C + C Vitamin Cream som dagcreme, som utöver sina pigmentutjämnande egenskaper också ger en naturlig spf-boost.)

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Kokboksklubben!
Föregående artikel The Grove