Jennie Hammar

Bästa burgaren!

 

Hamburgare. Älskar skiten. Men beslutade mig att ta ett brejk från köttet och göra en vegetarisk variant. OTROLIGT lyckat, om jag får säga det själv. Så här gjorde jag:

Tryck hål i en sötpotatis med en gaffel 5 – 6 gånger. Baka i ugn. 200 grader, 1 timma.

Lägg ner halva potatisen (cirka 2 dl, utan skal) i en mixer tillsammans med:

• En burk (osaltade om möjligt) kikärtor. Ekologiska så klart!
• 2 dl brunt rismjöl.
• Två matskedar färsk, hackad koriander.
• 1/2 purjolök.
• 1 ägg.
• 1 msk Dijonsenap.
• 1 msk chilipulver.
• En nypa salt eller två, efter smak.

Mixa och baka ut burgarna på en plåt med bakplåtspapper. Lämna i kylen i minst en timma.

Baka burgarna i 200 grader i ugn i cirka 15 minuter.

Grilla eller stek i olja. Jag valde det senare alternativet, som ni ser.

Servera i briochebröd med en klick ketchup, en skiva cheddar, sallad, lök, tomat och kapris- och dijonremoulad. Grym sås, som jag vill tillskriva mig själv, även om den inte skiljer sig SÅ mycket från en helt vanlig remoulad. Jag tog 1 dl creme fraiche, 1/2 dl majonnäs, 2 msk dijonsenap och en näve inlagd, liten kapris. Passar perfekt till den lite söta burgaren.

I slutet av augusti ska jag vara med och utse bästa bidraget i Hamburger-SM. Vinnaren kammar hem en resa till New York! Och tävla, ja, det gör man genom att ta en bild och lägga ut på Instagram med recept och hashtaggen #hamburgersm

Kommentera - 4 kommentarer
Föregående artikel Garderobsfavorit!

Garderobsfavorit!

jenniehammar

Att hitta en t-shirt som ser sådär perfekt sliten ut, sitter bra och håller formen är svårt. Efter en tvätt eller två har den dåliga kvalitén oftast gett sig till känna. Men denna smutsrosa variant från Ragdoll köptes för ett drygt år sedan, och är lika fin nu som den var då. Gillar mycket.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Bästa burgaren!
Föregående artikel En sockerbagare…

En sockerbagare som bor i staden

På Big Sur Bakery kan man äta utsökta bakverk och god mat. Något så ovanligt som ett bageri/restaurang med hög ambitionsnivå in the middle of nowhere där det finns noll konkurrens och de säkerligen hade gått runt på att bara sälja bruna bananer. Deras strudel är enligt min man, som tydligen gått och blivit nån sorts strudelexpert, världens bästa. Jag är mer ett fan av deras blåbärsscones. Grym lunch, men framförallt brunch – och middag!

Utanför har de, så klart, också sin egen köksträdgård.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Garderobsfavorit!
Föregående artikel Nya bågar!

Nya bågar!

jenniehammar

Dags för nya bågar! Utöver att jag inte ser jota utan glasögon, tycker jag att det är en snygg accessoar. Just nu är jag inne på markerade plastvarianter. Rejäla doningar. Dessa kommer från Céline.

Kommentera
Nästa artikeln En sockerbagare…
Föregående artikel Världens mysigas…