Min dåliga dag

Ni vet såna där dagar när allt bara klaffar? När alla stoppljus visar grönt och man får bagaget först av alla på flygplatsen? Dagar när allt man rör vid bara blir till guld? Well, gårdagen var den exakta motsatsen till en sån.

06.15. Jag stressar upp ur sängen, flyger in i duschen, TRYCKER ner alla kläder i min väska och skyndar ut till JFK där jag anländer – pust! – i tid.

08.05. Planet är en timma ifrån take off när mannen bakom incheckningsdisken berättar att han inte hittar min bokning. Det visar sig att jag är bokad dagen efter. Och att planet är fullt. Viss panik utbryter. Mest från min sida, väldigt lite från hans.

08.09. Efter lite fjäskande lyckas jag boka om och säkra en plats på planet. Det kostar mig 200 dollar extra – men so be it! – jag MÅSTE tillbaka eftersom jag har en intervju bokad på eftermiddagen i LA.

08.40. Jag hamnar jämte en gammal man som luktar fimp och hostar okontrollerat. Jag blir så illa berörd av hans uppenbara ohälsa att jag känner mig yr. Det senaste halvåret har filmer som den HÄR rullat på TV i USA och jag misstänker att det har med den att göra.

11.46. Jag landar på LAX.

12.41. Mitt bagage anländer – 1 timma efter planet!

13.36. Jag kommer hem och öppnar bagaget och inser snabbt att det inte är mitt (det första jag ser är en rosa dunjacka och en lila pälsmössa). Två timmar i telefon med flygbolaget resulterar i att jag slutligen får tag i nån Beverly Hills-brud som också råkat ta min väska.

15.15. Sjukt irriterad – och hyfsat säker på att det hela är Beverly Hills-brudens fel, fast det lika gärna kan vara mitt – rullar jag upp till The London Hotel där min intervju ska äga rum 16.00, samt för att möta Beverly Hills-bruden för ett snabbt byte av väskor. Hon är 32 minuter sen, men låter det passera okommenterat.

15.47. Jag rusar in i lobbyn och frågar vilken svit jag ska till, men receptionisten lyckas inte hitta att det är någon pressdag bokad någonstans. ”Hold on!” skriker jag och börjar paniskt bläddra igenom mejlen i min telefon. Det är då jag inser att intervjun är först NÄSTA tisdag.

Ridå.

 

LOADING..