Lunchtips!

Annonsen laddas.

 


Finns det nån osexigare maträtt än linssoppa? Antagligen inte. Men det är trots allt väldigt gott. Och nyttigt. Och lätt att laga. Med andra ord en riktig toppenrätt. Så även om detta inte på något sätt är en matblogg tänkte jag slänga ut receptet på min favoritsoppa. Jag gör den egentligen på måfå, men utgår ifrån detta:

  • 2 tsk olivolja att steka i
  • 1 hackad stor lök
  • 1 dl hackade morötter
  • 1 dl hackad selleri
  • 2 tsk salt
  • 1/2 kilo förvällda linser (många går att förvälla direkt i soppan)
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 nypa hackad koriander
  • 1/2 tsk mald kummin
  • 1/2 tsk svartpeppar

 

Bryn grönsakerna lätt och häll i tomaterna och kryddorna först och därefter vätskan, buljongen och linserna. Räkna med att ni kan behöva salta lite extra. Låt det hela koka i cirka en halvtimma.

 

 

 


Tänk bara på att cumin på engleska är detsamma som spiskummin på svenska. Kan bli en smaköverraskning annars….

Kul, har länge varit på jakt efter ett bra linssopperecept till mina linser som står och väntar i skafferiet…

Låter super! :) Tänkte dock påpeka samma som Elin där att jag tror du menar spiskummin! Vanlig kummin tror jag inte på i det här receptet….;)!

Hej Jennie!

Är 2 dl vatten verkligen korrekt? det försvann nämligen på 5 min och om det ska småkoka i 30 min så känns det som att mer vatten behövs? eller har jag gjort ngt galet? :)

/Sara

Jag gör denna på måfå och häller nog i mycket mer vatten, men enligt grundreceptet är det bara två. Förvällde du linserna innan du hällde i dem?

Skriv en kommentar