Jennie Hammar

Pajig onsdag!

jenniehammar

I vår familj äter vi en hel del vegetarisk mat. Denna onsdag: Broccolipaj. Fantastiskt gott tillsammans med en matig och god sallad. Så här gör jag:

Pajskal

• 125 gram smör
• 2 msk kallt vatten
3 dl vetemjöl

Fyllning

• 250 gram ekologisk broccoli
• 1 purjolök
• 1 vitlöksklyfta
• 150 gram riven Västerbottenost

Äggstanning

3 st ägg
3 dl röd mjölk
1 tsk salt
Peppar efter smak

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop degen, knåda ut i form och grädda i 10 minuter. Dela broccolin till mindre knippen, koka upp snabbt. Hacka och stek purjolöken med vitlökslyftan – tills den blir mjuk, men utan att den får stekyta. Blanda ihop äggstanningen. Sprid ut löken, broccolin och osten över det gräddade pajskalet. Häll på äggstanningen och låt sedan pajen gräddas i 30 – 35 minuter.

Häpp!

Kommentera
Föregående artikel Konsert bokad!

Konsert bokad!

jenniehammar

 

För fyra år sedan (HUR fort går tiden!?) såg jag och min bästa vän Johanna Ray LaMontagne spela på Greek Theatre i LA. Det var en helt underbar spelning, ett av mina bästa konsertminnen någonsin. Nu har jag bokat biljetter för mig och Filip att se honom i början av oktober på samma ställe. Ser OTROLIGT mycket fram emot det. Och hoppas INNERLIGT att jetlaggen har mojnat tills dess. Det är precis efter att vi kommit tillbaka.

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Pajig onsdag!
Föregående artikel Nytt i garderoben!

Nytt i garderoben!

jenniehammar

Det må vara ljumma temperaturer fortfarande, men hösten står ändå för dörren. Jag möter den i rutig kappa från Tiger. Ett kul tillskott till den annars ganska svarta garderoben.

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Konsert bokad!
Föregående artikel Inredningsdetalj
Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Nytt i garderoben!
Föregående artikel Mobil uppdatering!