Enkel kycklinggryta -allt i ett

20 februari 2017 Skriv en kommentar
Recept / salt

Det här lagade jag igår på nyhetsmorgon och det var en försvinnade åtgång. Så enkelt och så otroligt gott! Perfekt sportlovsmat. Gryta allt i ett är perfekt att laga om man bara har en kokplatta eller ett litet kök, som det kanske är i fjällstugan. Eller som det är hemma hos mig, bara kokvrå. Men det ska det bli ändring på, jag har precis bestämt mig för att bygga om vardagsrummet till kök! Så kul, så nu sitter jag på pinterest och samlar idéer samtidigt som jag äter en skål kycklinggryta :) finns så mycket fint! Hur ser ditt drömkök ut?

allt-i-ett-kycklinggryta

Kycklinggryta allt i ett

Ljuvlig kycklinggryta med mustiga snälla smaker, går snabbt att svänga ihop och sen klarar den sig själv på spisen lagom. Äppelmust passar perfekt att dricka till. Gluten och mjölkfri.

1 msk olivolja

1 pkt bacon

800 g kycklingklubbor av så kvalité som du hittar

2 morötter

800 g potatis fast eller mjölig

5 vitlöksklyftor

1 äpple

1 purjolök

2 dl vitt vin

1 liter hönsbuljong

1 lagerblad

1 tsk salt

 

Persilja till servering

 

Lägg olivolja i en stor gryta och sätt på medelvärme.

Skala och skiva vitlöken.

Klipp ner baconen och låt den börja svettas ihop med kycklingklubborna och vitlöken.

Skala morötter, potatis, äpple och tvätta purjolöken.

Skiva morötterna.

kvarta potatisen.

Skär äpplet i kuber.

Strimla purjolöken.

Lägg allt i grytan ihop med vin, buljong, lagerblad och salt.

Lägg på ett lock och låt puttra 1 timme.

Plocka upp kycklingklubborna och rensa dom, köttet i grytan och ben som nu gjort sitt i papperskorgen.

Servera i djupa skålar, toppa persilja.