Varmrökt lax med potatisstomp -påskmiddag

09 april 2017 Skriv en kommentar
Recept / salt

Superenkel och jättegod varmrätt som passar perfekt till påskmiddag med en kall öl. Ännu fler goda recept hittar ni i amelia tidningen.

paskmat lax potatis

Lax med supergott potatisstomp

25 min.

800 g potatis, gärna amandine

1,5 dl riven västerbottenost

1,5 dl cremé fraiche

1 påse babyspenat á 65 g

600 g varmrökt lax

1 ½ dl rostade hasselnötter

olivolja

1/2 citronsaft och zest

 

Koka upp en kastrull med vatten

Salta och tillsätt potatisen

Koka i 15 minuter så den är mjuk hela vägen igenom.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen, häll i ost, cremé fraiche citronzest och spenat. Mosa grovt med en ballongvisp eller potatispress.

Rör om till ett grovt stomp.

Lägg stomp på varje tallrik och bryt över bitar av laxen.

Toppa med nötter, lite olivolja och pressa över lite citron.

paskmat lax

Skriv en kommentar