I annonssamarbete med GLOBAL

Global NI – en vass nyhet

De klassiska globalknivarna såg dagens ljus 1985 och är alltså äldre än vad jag är. De har alltså funnits med mig hela livet och nu lanserades deras senaste tillskott Global NI som jag såklart inte var sen med att prova.

global NI

Global NI är ett något tjockare blad än den klassiska Global kniven och har slipats en extra gång för att få en extrem skärpa. Att ha en vass kniv är a och o när det kommer till matlagning.

global NI picklad lok

Speciellt om man som jag vill att matlagningen ska gå fort. När jag var i Sälen nyligen glömde jag att ta med min resekniv, en global GS-89. Det var sjukt störigt! Att svänga ihop en potatisgratäng med en halvslö brödkniv av okänt fabrikat var ingen lek. Tog jättelång tid, blev inte så bra och framförallt så var det superirriterande att skära med den. Jag förstår verkligen att man inte tycker om att laga mat om man inte har en riktig kniv.

global NI lok

global NI senapspicklad
global NI picklad

Vill man att matlagningen ska vara kul så är det en bra kniv man ska börja med. När det går snabbt och lätt att skära så det inte jobbigt att hacka 18 lökar eller filéea fisken.

global NI pickla

global NI 123 lag

Global NI är tillverkad i Cromova 18-stål och slipad för hand av en slipmästare. För att bli slipmästare behöver man gå som lärling i 8 år. Det är alltså inget hastverk! Designen skiljer sig lite från de klassiska globalknivarna. Global NI är ljusare och har en mer clean look.

123 lag global NI

För att testa knivarna skar jag upp all lök jag hade hemma och picklade den med senapsfrön. Perfekt tillbehör till hamburgare, korv och på matiga mackor. Global NI är minst lika bra som mina vanliga globalknivar och jag gillar verkligen den nya looken.

global NI lag 123
pickla global NI

Senapspicklad lök

Blandad lök- exempelvis silverlök, schalottenlök, rödlök, gul lök.

1 dl ättika 12%

2 dl socker

3 dl vatten

2 msk senapsfrön

Strimla löken och lägg i en ren glasburk.

Koka upp ättika, socker och vatten.

Häll blandningen över löken.

Tillsätt senapsfrön, rör om och låt svalna.

Servera eller förvara i kylskåp. Ren glasburk, och rena verktyg hela tiden när du tar lök gör att den håller flera veckor i kylen.

picklad lok global NI

picklad global NI

Förutom en vass kniv så är pepparkvarn och en rejäl skärbräda nödvändigt för att kunna laga god mat enkelt. Lite mer om pepparkvarnar har jag skrivit här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..