En febrig liten unge

Inatt vaknade Elsa vid 04 och var superledsen. Hon var varm som en liten ugn och jag gick upp med henne och tempade. Hon hade nästan 39 graders feber och fick alvedon. Det är nästan omöjligt att få i henne flytande alvedon. Hon kniper igen munnen och gråter som att man var världens elakaste. Det är hemskt. Hon somnade om till 07 och var lika varm igen. Vid sådana här tillfällen är jag väldigt tacksam över mitt jobb. Jag stängde av alarmet vid 04 och tänkte att jag får jobba hemifrån istället, även om Ibbe är hemma med henne.

Jag misstänker att hon har ont i halsen för hon vill inte äta. Inte ens favoritmaten lasagne fungerar. Hon tar maten i munnen men sen börjar hon gråta när hon försöker svälja. Det måste vara jobbigt att inte kunna tala om var man har ont någonstans. Det fick bli ersättning till lunch istället. Nu ska Elsa och Ibbe vila och jag ska äta lunch med Angelica, hennes kids och Andy som kommer förbi. Fast först måste jag tydligen tvätta om alla mina kläder som luktar surt säger Ibbe. Han har ett superluktsinne och om kläderna har legat kvar i tvättmaskinen i mer än 2 minuter luktar de surt enligt honom… Jag känner mig som en riktigt smutsig person just nu. Ej så fräscht.

elsa_sjukling

  1. Nu är inte jag någon psykolog men jag tänker att hålla på fokusera på småsaker som att ens ursnygga och fräscha sambo luktar surt (?) känns inte som ett vinnande koncept i en relation. Varför inte lägga fokus på att det jobbigaste i livet nu är ofarlig feber på er lilla söta tjej, jag vill inte trampa på några tår men jag anar mycket irritation i inlägget kring den saken hos ibbe. Jag hoppas ni får en härlig dag tillsammans ❤️

  2. Testa suppar istället, mycket enklare och du kan dessutom vara säker på hur mycket hon får i sig! Min lilla svarar bättre på Ipren än alvedon också, håller sig längre på något sätt.

    Krya på lilla Elsa!

  3. Det här med alvedon… Allt fungerar olika för alla så är det bara. Men min kunskap som vi fått nu när vi ska vara givmilda med alvedon till vår dotter. Är att: oral lösning ger en lite högre koncentration i kroppen än vad supparna gör vilket kan vara skönt att veta om det spottas ut eller spills lite 🙂 Sååå stor skillnad är det självklart inte och för oss är det lättare då vi ger det rakt ner i sonden. Kan man så skulle jag ge oralt i munnen vid feber annars är supparna vääääldigt praktiska.

    Ha det la gött!

  4. Alvedon funkar inte alls här heller. Men flytande Ipren tycker vår dotter är som godis, hon skulle dricka hela flaskan om hon fick

  5. Ja, Ipren el nurofen (annat märke) var dos är mindre volym jfrt alvedon verkar dessutom flera timmar o tar ner febern bättre tycker jag /småbarnsmamma & apotekare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..