”Varsågod mamma”

Det är helt otroligt hur mycket Elsa utvecklas just nu. Det måste vara ett språng eller så för det händer så mycket. Att hon pratar mycket är inget nytt, men nu förtiden säger hon ord själv och inte bara repeterar det man själv säger. Vid matbordet igår räckte hon mig gaffeln och sa ”varsågod mamma!”. Mitt hjärta smälte! Världens bästa och gulligaste unge! Det är så himla roligt att få se henne göra saker för första gången och att få vara så nära henne när allt händer är en lyckans lycka. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad att få vara just Elsas mamma. Tänk att hon blev hon. Unik och helt jäkla fantastisk! Att ha ett barn är så mycket roligare än jag någonsin kunde föreställa mig. Elsa ger mig energi, kärlek och en lust till livet som jag på ett sätt hade innan också, men som har fördjupats och gett det en annan mening. Jag vill vara stark och bra för henne. Jag vill vara den bästa mamman jag bara kan, för henne.

Vi har börjat med nya middagsrutiner här hemma från och med nyss. För det första har vi börjat med veckoplanering igen av måltider. Det bidrar till mindre tjafs, nyttigare mat och bättre rutiner. Innan svängde alltid den som hämtade Elsa på förskolan ihop middag till bara henne, gav henne mat, nattade och sen åt vi middag efter att Elsa somnat. I bästa fall är det runt 20, men i värsta fall runt 21. Då har både jag och Ibbe varit trötta och väldigt hungriga = inget roligt sällskap. Från och med nyss är det alltså nya tider. Den som hämtar ska även laga mat (som har inhandlats under helgen) till hela familjen, inte bara till Elsa. Sen ska vi äta strax innan 18 när den som varit iväg och jobbat sent kommer hem. Om det är något jag verkligen uppskattar så är det middagar tillsammans. Speciellt tillsammans med Elsa. Det är en rutin som jag tycker är väldigt viktig att få in i vår familj. Hur gör ni hemma hos er?

tjomp_
tjompi
Världens gulligaste unge!

  1. Vi försöker äta tillsammans mellan 17-18, beroende på när den som jobbar kommer hem (vi är föräldralediga på halvtid båda två till lillasyster). Jag rekommenderar varmt matkassar till hjälp i veckoplaneringen! Vi har citygross nu och tycker det är gott och smidigt. Dessutom lägger vi till sånt vi äter till frukost och vet går åt. Citygross har ju en viktväktarkasse, den kanske vore något för er?

  2. Vi äter alltid tillsammans. Mellan 5-6. Min sambo som också är kock står 90% av gångerna för matlagningen. Jag skriver matsedel. Drygt 10 rätter som vi inhandlar tillsammans. Vi ser till att planera inköpen väl så om vi tex köper en stor låda med köttfärssås så planerar vi för 4 rätter för den osv. Just nu har vi mkt fisk i frysen från sambons norge fiskeresa så det blir fisk 2 ggr i veckan. Jag tycker vi har fått till det bra. Ibland har vi kört Linas matkasse också. Mest för att få inspiration till annan mat som man kanske i vanliga fall inte skulle laga.

  3. Vi äter alltid tillsammans, om inte någon behöver jobba över eller så förstås. Vi veckoplanerar och skriver upp vad som ska ätas vilken dag. Om det är något krångligt så hackar och förbereder vi det mesta kvällen innan, och kokar ris eller pasta på morgonen. Då kan den aktiva matlagningen under barnens hellhour gå hyfsat lätt, och så kan vi äta så snart vi alla är samlade. Vi gillar planering och struktur och blir stressade av att inte ha det så, förstår att det finns människor som upplever motsatsen. Hoppas ni hittar ett bra sätt som passar er!

  4. Vi äter kl 17 (innan yngsta barnet på 3 år blir för trött och gnällig för att äta), oftast äter jag och barnen då medans pappan som brukar vara hemma runt 17.30-18 får äta själv! Barnens kvällsrutin blir för sen om vi skulle vänta in pappan! Så funkar det hos oss!

  5. Vi äter alltid tillsammans, tror att det blir en bättre inställning till mat då. Man äter och berättar om sin dag, och bryr sig om varandra, så viktigt idagens stress samhälle tror jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..