Jag låter henni sova

Imorse vaknade Elsa strax efter 05 och ville egentligen inte somna om. Hon låg bredvid mig i sängen och pratade om korv och potatis. När hon började ropa efter ”kooooorv” frågade jag om hon ville ha lite mjölk och då svarade hon ja. Jag kilade ner och värmde lite mjölk och efter en flaska mjölk somnade hon om nära nära mig. Så himla mysigt även om hon ligger så nära att jag nästan trillar ur sängen. Hon har gärna sitt huvud tätt intill mitt huvud och hellre på min kudde än sin egen. När min klocka ringde vid 07 sov hon supertungt och jag lät henne sova vidare. Jag passade på att gå upp och klä på mig och äta frukost innan jag väckte henne. Det krävs inte jättelångt tid för att ge henni frukost och klä på henne och göra henne redo för förskolan så jag brukar låta henni sova så länge som möjligt. Hur gör ni med era kids? Vaknar de supertidigt och är uppe långt innan lämning eller får ni väcka dom? Visste ni förresten att Elsa heter Henni i andranamn? Hon har väldigt många namn. Elsa Henni Inger Beatrice Pixie.

Elsa har sedan länge sovit nästan två timmar på lunchvilan när hon är på förskolan. Jag vet att alla föräldrar inte älskar att barnen sover så länge på dagen men än så länge verkar inte det påverka nattningarna nämnvärt så jag tänker att hon sover så länge som hon behöver. Så tänker jag för övrigt med det mesta när det kommer till Elsa. Om hon inte äter så mycket frukost en morgon så äter hon säkert mer lunch eller middag sen. Att allt liksom jämnar ut sig och att man följer hennes rytm. Imorse hade vi en lugn och mysig morgon med dans till Lollo & Bernie (två av Elsas favoriter.). Nu ska jag försöka jobba ikapp lite även om jag fortfarande är febrig. Ikväll är det Ibbes tur att laga mat (tur för mig). Jag gillar att prova nya recept men oftast blir det inte särskilt gott. Igår var en sån kväll. Det blev bara inte gott. Det blev nästan äckligt faktiskt. Jag älskar inte att laga mat även om jag brukar låtsas att jag gör det när jag lagar mat för att det ska bli roligare.

SKAM_noora
elsa_liten
Ett nytt uttryck Elsa använder flitigt är ”jag hade den”. Mitt under frukosten upptäckte hon min Noora + William-tröja som låg i hallen och ropade ”jag haaaade den” så hon fick den. Den understa bilden är exakt ett år gammal. Min lilla mini! Hon är sig så himla lik tycker jag!

  1. Har en 2,5 åring som alltid har varit morgonpigg. Imorse vaknade hon 04.20… snark! Skitpigg och redo att ta sig ann dagen.
    Som tur är brukar hon nöja sig med att ligga i vår säng en stund och se morgontv. Problemet är ju bara att barntv inte ens börjat sända den tiden på dygnet. Haha!
    Annars vaknar hon runt 5, senast halv 6. Somnar mellan 19-20 på kvällen, och sover ungefär 1 tim på dagen. Säger som du, ser på henne att hon fortfarande behöver sin ”mitt i dagen-vila”, annars är hon helt tjurig och svintrött vid middagen…

  2. Här har jag en liten dam (två i april) som sedan i höstas gärna är vaken 2 h per natt, sisådär 02.00-04.00. Inatt körde vi vaket mellan 03.00 och 05.00… vi börjar bli riktigt desperata nu, jag är dessutom gravid i v 24 och sjukskriven för utmattningssyndrom. Jippi! Läggning är inga problem som tur är men måååånga uppvak och sen tvåtimmarsgrejen på det. så om du eller någon annan här i kommentarsfältet har några goda råd tar jag gärna emot dem. Hon sover max 1 h på förskolan, äter ganska dåligt/ensidigt och vill gärna ha en klämmis på natten… försöker få i henne så mkt mat det bara går för att hon inte ska vakna av hunger men inte helt enkelt. har aldrig tagit flaska och vägrar välling i pipmugg. Låter ju mysigt med varm mjölk som Elsa dricker, kanske ska testa det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..