Får inte åka till Thailand!

Jag blir så trött på mig själv! När vi bokade vår resa till Thailand så behövde man inte fylla i passuppgifterna på en gång utan det var kompletterande uppgifter som behövde göras innan avresa bara. Idag när jag fyllde i mina passuppgifter så ser jag att mitt pass går ut om mindre än två månader. Då slog det mig att Thailand kanske har liknande regler vad gäller giltighetstid för pass som typ USA. Och ja, mycket riktigt så behöver passet vara giltigt i minst 6 månader vid ankomst. Så himla tröttsamt. OM jag bara hade fyllt i uppgifterna när vi bokade hade jag ju sett det då och kunnat göra ett nytt pass. Nu är det försent. Jag är så klantig.

Jag har suttit flera gånger idag inne på polisens hemsida för att se om någon bokar av en tid för att göra pass men icke. Nu på kvällen bokade någon äntligen av en tid imorgon vid lunch, fast på andra sidan stan. Även om jag gör ett nytt pass imorgon är det inte säkert att det hinner bli klart tills jag åker. I värsta fall får jag göra ett provisoriskt pass på Arlanda. Det är såklart inte hela världen men det var riktigt klantigt gjort. Är det någon som vet om det går att snabba på processen med att göra det vanliga passet? Jag antar att inga munkar i världen kan få passpolisen att jobba snabbare med just mitt pass, men man kan ju alltid hoppas…

elsa
elsa 2
elsa 3
Den här dagen avslutades med en middag inne i stan för att fira min älskade lillasyster Caroline som fyller år idag. Elsa tyckte att restaurangbesöket var kul i ungefär 15 minuter, sen tröttnade hon. Jag förstår henne, det var mitt i hennes vanliga läggningstid och hon blev supertrött. Som tur var hämtade Ibbe oss med bil precis utanför restaurangen och Elsa somnade på två sekunder när hon hoppade in i bilen. När vi kom hem sov hon sig igenom påklädning av pyjamas och sen bar jag en sovande Elsa upp för trappan och la henne i hennes säng. Det är något väldigt speciellt med sovande barn. Det är något väldigt fridfullt och rofyllt med det. Som jag älskar min lilla kattunge. Elsa och jag hade en supermysig resa in till stan iaf. Jag bättrade på mitt smink och då ville Elsa bli katt. Och det fick hon såklart bli. Elsas fina tröja är en present från bästa Frida Fahrman som har designat den för Onewelike.

 1. Om du åker ut till Arlanda så kan du fixa ett superduper-akut pass. Det kostar en del men det kanske det kan vara värt? Åk redan imorgon och avsätt lite tid ifall det är kö. Provisoriskt pass heter det tror jag. Lycka till

 2. Gå på den där passtiden! 2 senaste gångerna jag gjort pass har det varit klart redan dagen efter. Samma för min man! De är faktiskt sjuktsnabba på just de där

 3. Jag fixade pass nu precis, åkte dit i torsdags em & de var klara igår vid lunch, så gick väldigt fort! Hoppas det gör det för dig med

 4. Det brukar gå väldigt fort att kunna få hämta passet efter man tagit bilden, så håller tummarna för dig!

 5. Tänk på att alla länder inte tillåter inresa på provisoriskt pass eller kan kräva särskilt visum. Kolla med ambassaden innan du gör ett provisoriskt pass då detta kostar dubbelt så mycket som ett vanligt pass. Lycka till!

 6. Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 7. Dum fråga, men får man åka med ett provisoriskt pass om dom har krav på att giltighetstiden ska vara 6 månader efter att du har kommit hem. Ett provisoriskt gäller ju endast 1 månad. Men hoppas verkligen att du hinner få ditt riktiga passa, så att du kommer iväg.

  1. Giltighetstiden på ett provisoriskt pass anpassas efter resmålets passregler, upp till 7 månader. Och man får det direkt när man gör det.

 8. Vet inte hur de är i Stockholm men för mig har det gått sjukt snabbt!! Så det är värt ett försök, du behöver ju ett nyss pass sen oavsett.

 9. Thailand tillämpar den internationella rekommendationen att passet ska vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Ambassaden känner till att passinnehavare med kortare giltighetstid på passet ibland tillåts resa in i landet, men känner också till att resenärer blir nekade inresa av samma anledning. Ambassaden rekommenderar därför att passet är giltigt i minst sex månader vid inresa till Thailand.

  Thailand accepterar inresa med svenskt provisoriskt pass, förutsatt att passet är giltigt i minst sex månader vid inresa. Visum kan krävas inför inresa med provisoriskt pass, kontrollera detta med en thailändsk ambassad.

 10. Jag fixade nytt i julas, fick passet efter 2 dagar så det är nog lugnt 🙂 (fixade på Polishuset på Kungsholmen)

 11. Hända samma sak för min sambo i januari! Han gjorde då ett vanligt pass typ 3 dagar innan och skulle i värsta fall göra provisoriskt pass, varken han eller dom på polisen trodde han skulle hinna få det.. meeeen det kom 2 dagar senare & han slapp göra provisoriskt pass! Så det finns hopp 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..