Är det farligt att springa bakfull?

Idag har jag sprungit Color run tillsammans med Sheila och Angelica. Vi var ju ute igår och det blev rätt sent och en hel del champagne så jag var inte helt pigg och fräsch när jag vaknade imorse. Men jag är inte den som är den som ställer in ett lopp så det var bara till att ta sig till Tantolunden och ta sig igenom fem svettiga kilometer. Vädret idag har ju varit HELT fantastiskt! Jag kände när jag började springa att ”åh nej, det här kommer aldrig att gå”, men efter lite mer än en kilometer kom jag in i ett tempo som jag kände att jag kunde hålla och så sprang jag exakt hela vägen. Det är en skön känsla att komma i mål när man har bestämt sig för något. Sen att jag höll på att spy under vägen får man ju nästan räkna med när man springer bakis.

När mamma fick höra att jag hade sprungit idag sa hon att det minsann är farligt att springa dagen efter att man har druckit. Efter lite googlande har jag nu läst mig till att det inte alls är farligt för en frisk människa att göra det, så det så. Jag tycker att Color run är ett roligt lopp med kul upplägg men själva banan är faktiskt ingenting att hurra för. Det kör bilar/cyklar på stora delar av banan man springer och vissa partier är snirkliga och smala att ta sig förbi när flera vill springa i bredd. Där tycker jag att Vårruset är hundra gånger bättre. Den banan är ju ren njutning nästan hela vägen genom skog och natur. Jag har nu bestämt mig för att anmäla mig till Tjejmilen i år. Var går den av stapeln?

cr_7
cr_5

cr_
cr_1
cr_2
cr_3
cr_4
cr_6
Lyckad och riktigt rolig dag! Nu har jag landat hemma i soffan och Ibbe grillar. Det blir sen middag sen film tillsammans. Jag slår dock vad om att jag somnar innan filmen ens kommit igång…!

 1. Duktig du är som börjat springa. Har ingen koll på Tjejmilen men är sugen på att anmäla mig jag med. Dra ihop ett ”tvillingpoddengäng” med Angelica vet ja så springer vi 😉
  Jag ska köra Midnattsloppet oxå efter rekommendation från många att det är ett roligt lopp med sjukt bra pepp längs hela banan. Kram fina!

 2. Jag har nyss klmmit igång med löpningen igen men efter midsommar ska jag in på min 26e operation så då blir det avhållsamhet från allt vad träning heter ca 2 månader och sedan får jag börja försiktigt. Promenader är dock tillåtna så jag får helt enkelt gå en häkla massa istället 🙂

 3. Så himla duktiga ni är! Blir peppad av att läsa hur du orkar springa =) Tack för så mycket inspiration du ger hela tiden <3

 4. Det är inte ”farlugt”, men att träna när man är uttorkad (bakfull) är kanske inte det smartaste man kan göra, men skönt att röra på sig! Viktigt att pytsa i extra vatten och salt efteråt, men det vet jag ju att ni gjorde 🙂 Härligt lopp!

 5. Såg en film igår jag måste rekommendera (du frågade ju häromdagen). 50/50 hette den och både jag och min man tyckte om den. Den har några år på nacken men borde ändå gå att hitta utan större svårigheter.

  Kram och vad kul att du hittat en träningsform du tycker om

 6. Hej! 🙂 Lyssna på veckans podd avsnitt idag och ville dela med mig om min syskon historia.
  Jag har 5 syskon… men inget helsyskon. Har alltid pendlat mellan mina föräldrar och fått höra historier om vad roligt mina syskon haft under helgen och allt dom hittat på….
  så när jag och min sambo skaffa vårt första barn var jag jätte stressad, för jag ville verkligen inte att mitt barn ska behöva känna sig utanför ifall vi delar på oss. Så de va inte förräns vårt andra barn föddes som jag slappna av igen.
  Nu har jag två tjejer på 4 och 2 år. Lever ihop med pappan till dom och är så nöjd.

  Så enligt min mening är det viktigt med syskon, även om föräldrarna försöker göra de rättvist så kan man inte sluta leva den tiden barnet är hos den andra föräldern och man kan inte be eventuella syskon att inte berätta heller…

  Sen kan man inte heller skaffa barn med en människa man inte älskar. Så ja de e svårt, man får helt enkelt välja vad som är viktigast och för mig var de att ha helsyskon!

  Hoppas de löser sig för er och att ni kommer vidare och blir super lyckliga igen!

 7. Tjejmilen går i Stockholm lördag den 2 september!
  När man tränar eller springer bakfull så tillgodogör man sig inte träningen på ett bra sätt utan man sliter väldigt mycket på kroppen istället.
  Ha en fin dag!

 8. Hej Jessica!
  Kan tänka mig att det här känns som en väldigt konstig kommentar från någon som inte känner varken dig eller Ibbe, men jag vill bara säga, efter alla sorgsamma och tunga inlägg här på bloggen och avsnitt av Tvillingpodden, att jag blev alldeles glad i magen av att kolla din instastory, med klippen där Ibbe grillar och du filmar, så fina små sekvenser att få ta del av. ”Älskar du mig?” ”Ja” <3

 9. Tjejmilen är den 2 september, finns både med tidtagning och utan tidtagning. Personligen gillar jag inte Tjejmilen, även om det är en bra stämning. Tjejmilen startar på Gärdet (ja och målet är där också) och så springer man på Djurgården. Blir rätt trångt på vissa ställen under den banan har jag erfarenhet av. Däremot gillar jag Lidingöloppets 10 km, som nu heter Rosa Bandet-loppet, den banan är mer kuperad (vilket jag älskar) och det är så fint där. Tjejmilen är en betydligt enklare bana än vad det är på Lidingö vilket kanske kan vara till fördel om man känner sig osäker, på Lidingö är det mer utmaning men det är det som är så härligt + att en del av anmälningsavgiften kan gå/går till Rosa Bandet. I år kommer jag dock springa Lidingöloppets 15 km, efter att ha sprungit 10 km 4 gånger och flera lilla lidingölopp.

  Lycka till med loppet!
  Kram, Erica

 10. Jag måste tipsa om världens godaste (och enklaste) sommarsallad till grillmiddagen. Har sett att både du och Angelica älskar vattenmelon och tror därför att denna kommer bli en favorit även hos er. Skär en vattenmelon i bitar, strö över fetaost och några basilikablad – klart! 🙂

  1. Åt en liknande för några veckor sen på stranden i Grekland. Men de hade vattenmelon, fetaost, pinjenötter, rucola i och så hade de reducerad balsamvinäger på. Så gott! Tips till er båda 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..