Att ha barn är en gåva

Imorse blev Elsa ledsen igen när jag lämnade henne. När hon vaknade sa hon att hon ville vara hemma idag och det skär verkligen i mammahjärtat kan jag lova. Imorgon har jag tagit ledigt och hon ska få vara hemma. Inte för att hon blir ledsen när jag lämnar henne, utan för att jag har möjlighet i mitt jobb att ta ledigt så då passar jag på att göra det nu.

Jag inser mer och mer för varje dag som går hur mycket den där lilla människan betyder för mig. Att få vakna bredvid henne, att få somna tätt intill henne. Att känna hennes lilla kropp mot min. Hennes hud mot min. Hon är en helt fantastisk varelse och hon har redan ett enormt hjärta och är den mest kärleksfulla unge jag har träffat.

FullSizeRender

Jag har skrivit det förut, men hon är verkligen speciell. Det är jordens bästa gåva att ha fått ge liv till Elsa. Tänk att jag och Ibbe har skapat henne tillsammans, det är ju egentligen helt otroligt. Jag ser så mycket fram emot att få sitta på första parkett under hennes uppväxt och se allting på nära håll. Jag är så sugen på ett till barn nu. Ibbe och jag har pratat om det men vi måste komma överens om när det passar. När Elsa blev till sa jag som starkaste argument att man inte vet hur lång tid det tar att bli gravid. Det gick på andra försöket, så jag förstår om Ibbe blir lite stressad av att jag vill bli gravid igen om det nu ska gå så fort igen, det vet man ju faktiskt inte. Jag vet ju inte ens om jag kan bli gravid igen, men vi håller alla tummar.

IMG_2102 (1) 2
Elsa, för dig gör jag allt. Och lite till!

 1. Har läst din blogg jättelänge men kommenterar väldigt sällan. Men måste bara säga att du är en sån stor förebild för mig, jag och min sambo planerar att skaffa barn inom 2-3 år. Och du inspirerar mig så mycket hur jag ska bli som mamma till mina framtida barn. Så ville bara säga tack till en underbar blogg och även er podd som jag ÄLSKAR!!!!

  1. Men vad gullig du är! Blir helt rörd av din kommentar! TACK snälla!! <3 <3 <3 Massa kramar och stort lycka till! <3

 2. Hur ser ni på att skaffa ett barn till utifrån era svårigheter med er relation och att ni går i familjerådgivning? Det tar ju mycket på ens relation med barn och med ett barn till ännu mer.

 3. Vår son blev till på tredje försöket nu väntar jag tvåan som det tog sju månader att få till. Inte lång tid det heller men med en liten som är sjuk var och varannan månad och hela småbarnslivet i sig gjorde att vi vissa månader inte lyckades få till det

 4. Det finns nog aldrig ett tillfälle när allt passar så är livet. Om ni vill skaffa barn gör det så får allt runt om lösa sig helt enkelt ! Och man vet aldrig hur länge man får vänta som sagt, av egen erfarenhet vet jag att andra gången inte alls behöver bli som första gången, på många sätt. Lycka till !

 5. Så härligt att läsa! Har Inga barn än själv, vi vill ha nån gång framöver men tycker det är ett såå läskigt beslut att ta!! Så vi skjuter på det lite till. Men det finns nästan inget som får mig så sugen på en unge som dina texter om din tös

 6. Vilken ålder (hittills) har varit mysigast tycker du? Är första bebisperioden så jobbig som alla säger? När jag nämner för folk med barn att jag tycker att det verkar mysigt med en nyfödd mini så pratar alla bara om hur jobbigt det är, att man aldrig sover, inte kan lämna hemmet pga amning etc. Då blir man ju inte supersugen…

  1. Innan vi fick barn hörde vi oxå bara att de e såå jobbigt, får aldrig sova, dyrt mm..
   Vår lilla pojk har precis fyllt 1år, vi säger de att allt har vart så smidigt med honom, sovit/ätit bra, lätt att ha med, glad å nöjd. Får vi en till kanske de blir precis tvärtom.. vem vet..
   Tror inte det blir jobbigare/ svårare än man gör det.. Å har man nåt bekymmer får man intala sig själv att det bara är en fas..

   1. Jag har två barn, ena 3 år och andra 2 mån. Bebistiden med min först var rent utsagt svinjobbig. Han ammade hela tiden för han vägrade napp, gallskrek när man hade honom i vagnen och ville bara sova i famnen, vakna när man försökte lägga ner honom i sängen, således blev man vääldigt trött på dagarna för man fick aldrig en paus, hade bebis i famnen konstant, annars blev han jätteledsen. Var helt omöjligt att tex ta en fika eller gå på stan, man kunde vara glad om man lyckades komma ut på en liten promenad,
    Min nummer två är raka motsatsen. Hon sover helst i sin säng eller i vagnen, vill inte sova i famnen, verkar tycka det är varmt eller trångt eller något, ammar var tredje timme och däremellan är hon glad och tillfreds. Ligger och sprattlar lite tills hon vlir trött och vill sova. Man kan ta med henne överallt, hon sover antingen i vagnen eller ligger och kikar runt.
    Så det är jättesvårt stt säga hur en bebistid blir, det beror helt på bebisen liksom. Men man älskar dom hur mkt som helst ändå!

    1. Åh det låter precis som min son (2 år). Jag satt inne i soffan de två första månaderna med en ammande eller sovande bebis i famnen. Vägrade napp och flaska, och gallskrek om man försökte lägga honom i vagnen eller ens bredvid en. Första tiden var såå jobbig 🙁 Men skönt att läsa att din tvåa är annorlunda, det ger hopp om att kunna försöka få ett till barn nån gång 🙂

 7. Jag har en dotter som är exakt lika gammal som Elsa. Hon är ett monster rent ut sagt! Trotsar så jag blir galen! Är Elsa inget trotsig? Är hon aldrig arg, tjurig, ”besvärlig”? Känner mig på riktigt avundsjuk på hur fin Elsa, verkar vara.

  1. Min dotter trotsar som fan också. Helt galen i perioder. Men jag känner exakt som Jessica ändå. Och jag lägger ju också bara upp mysiga grejer på mina sociala medier. Så allt man ser är ju inte allt som finns.

  2. Emma, du är inte ensam vill jag bara säga. Min son är snart 2 år, är arg på typ allt, Har aldrig varit lätt varken som bebis eller senare. Såklart älskar vi honom, han är ju underbar också . Men visst sjutton är det skillnad på att ha ett lugnt och snällt barn. Det blir inte fler för oss…

  3. Vi har också en 2åring som är allt annat än lugn. Allt ska ifrågasättas och det skriks och gnälls över det mesta just nu. Vissa dagar blir jag galen men så kommer hon fram och kramas och då smälter jag igen, haha.
   Försöker tänka att 3års-trotsen som många skriver om kanske inte blir lila påtaglig för oss som har mer krävande barn…nåt måste man ju trösta sig med 😉

 8. Så fantastiskt fint skrivet ❤❤ Och tänk på att när ni väl bestämt er att bli gravida och ska synka med ägglossning så kanske det tar 2-3 mån(2-3 ägglossningar), och när ni blivit gravida, tar det 9 månader tills bebisen kommer så då borde det inte vara så stressigt tänkt att ca 1 år på sig att förbereda sig för en bebis 🙂 ett starkt argument jag gav till min man när vi prata om syskon.. Kram ❤

 9. Så klart älskar de flesta av oss våra barn o tycker de är speciella och underbara. Har alltid haft svårt när man hela tiden måste påpeka det, ungefär som man alltid måste berätta varför man gifte sig eller är tillsammans med en viss person, det är man förhoppningsvis för att man älskar vederbörande. Det är din blogg och så klart får du skriva vad du vill.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..