Min mens är sen!

Jag äter p-piller sen en bra tid tillbaka, efter att ha tagit ut kopparspiral som inte var någonting för mig. Det har dock varit lite si och så med mensen sen jag började med p-piller. Först var den regelbunden, men nu det senaste så har det strulat lite och inte alls följt samma cykel. Jag vill veta när jag har ägglossning och mens eftersom att jag tar Premalex för mina PMS-besvär och de ska tas från ägglossning till mens, ibland några dagar in i mensen.

Nu är jag på ”sockerpiller-perioden” på min karta men är inne på dag tre av fyra utan mens. Kan det vara så att det blir lite tokigt innan kroppen har ställt in sig på p-piller eller hur funkar det? Jag tror iaf att jag avvaktar med ett graviditetstest några dagar till. Jag tycker att det känns spännande men jag vet inte om alla i mitt hus känner samma sak just nu, hehe.

jess_
glass_
Idag fick jag jordens härligaste bud från Järnaglass till kontoret. Ekologisk och god glass!

 1. Tror det är för att kroppen ställer om. Men det beror kanske på vilka piller det är.
  Jag äter också piller men får mens typ 1-2 gånger om året. Sååååå skönt att slippa det

 2. De p-pillren jag åt tidigare gav helt utebliven mens men andra märken hade jag erfarenheten av att mensen kom typ 2-3 dgr efter sista hormonpillret.

  1. Nej det gör den inte, man har ägglossning som vanligt. Men det är ingen ”riktig” mens man har heller utan en framkallad blödning som kommer när man slutar äta hormonpillrena. Du bör ha samma cykel som vanligt med p-piller men kan ju såklart inte vara 100 procent säker. Du kan ju alltid testa med ägglossningssticka ett par månader för att se om din ägglossning kommer när du tror att den gör det/när den borde göra det. Många får utebliven mens/blödning av p-piller mini-piller och andra prev-medel så det behöver inte betyda gravid för att den inte kommer, men testa dig innan du börjar äta nästa karta med hormonpiller så att du är säker på att du inte är gravid när du äter dom.

   Nu blev det svar till både kommentaren om ägglossning och till dig Jessica 🙂 stor kram!

 3. Exakt! Som nån annan redan skrev så borde du ju inte alls få ägglossning med p-piller. Funderar bara, eftersom du skrev att du vill veta när du har ägglossning osv…

 4. Man får inte ägglosning när man äter p-piller om man tar dom som man ska.
  Inte alla som har mens när man har hormonella p-medel. Men ta ett test för säkerhets skull 🙂

 5. Jag använde p-piller i tre år, som var en sort med 4 sockerpiller per karta. Fick i princip alltid mensen på den sista (dvs 4:e) sockerpiller-dagen 🙂

 6. När man äter p-piller har man inte längre någon ägglossning. Det är liksom det pillrena gör, stänger av ägglossningen

 7. För mig tog det några månader innan kroppen vande sig vid p-pillerna. Ibland kunde det gå hela perioden av sockerpiller utan att jag fick mens. Men flera gynekologer förklarade att det kunde bli sådär eftersom man inte har riktig ägglossning med p-piller. Eftersom inget ägg lossnar och då finns det inte alltid någonting att rensa bort.
  Så du ska inte oroa dig 🙂

 8. Du har ju ingen ägglossning med p-pillren… De ska ju göra dig med stabil också, tror det blir tårta på tårta om du dessutom tar premalex… Har du verkligen kollat det här med läkare?

  Så tycker jag ju också du ska göra graviditetstest nu. Att köra gissningsleken på det här sättet för att få klick på bloggen känns väldigt omoget.

  1. Fast känns inte din kommentar väldigt onödig? Tror verkligen inte Jessica skriver ett sånt här inlägg för att få fler klick på sin blogg.
   Sen vet ju alla människor att p-piller absolut inte är 100% säkert. Finns ju rätt många människor som blivit gravida trots att dom äter sina piller ordentligt.

 9. Hello.! Att p-piller är 100% säkert som preventivmedel är ju inte sant och att bli gravid är inte helt osannolikt Jag vet..hehe! Och det är ju pirrigt å härligt på nått vis när man inte är säker och klart du delar med dig av de och få lite klick på bloggen Ha en bra dag.! Från ett hängivet tvillingpodd fan
  Jag väntar med spänning.! Pöss

 10. Du slipper ju pms & ägglossning med p-piller och de nya rekommendationerna är att inte tillåta någon konstgjord mens utan käka piller hela månaden. Minskar risken för äggstockscancer och dylikt så go for it <3

  1. Exakt! Hoppa över sockerpillrena och gå på den nya kartan istället. Kroppen säger själv till om den vill bryta för mens (= mensen kan komma efter ett tag). Jag kunde skjuta upp min i 6 mån.

 11. När jag åt p-piller så fick jag äta 3 sockerpiller innan mensen kom, men det är nog olika för andra. Din kropp kanske ställer in sig på p-pillerna nu när du har tagit dom ett tag.

 12. Men GUD vilken härlig lyxig box med gott 🙂 Älskar guldbestick de sätter minst sagt GULDkant på tillvaron haha 🙂

  Om du vill få inredningstips kan du kika in till mig:)

  Ha en kanon dag!

  LOVE Maria på Inredningsvis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..