6 anledningar att älska rutiner

rutiner
Vardagen är åter kommen! Är du också en rutinälskare utan dess like? Här är 6 anledningar till att älska vardagen och tillhörande rutiner. Klicka på hjärtat om du gillar listan. 

1. Du vaknar utan chock
Under semestern ställs ingen klocka – om du inte ska med ett tidigt flyg vill säga. Nu kan du återgå till att ställa morgonens alarm och du behöver inte vakna och känna dig chockad över att klockan nästan är lunchdags.

2. Du vet vad som väntar
Samma sak varje dag. Klockan ringer och det är dags att hoppa upp. Lämning på förskolan, iväg till jobbet och sen tillbaka. Middag, nattning och sen börjar det om. Så skönt!

3. Du kan planera din kost
Under vardagen blir det sällan en cheeseburgare i farten. För att allt under en vanlig vardag ska hinnas med behöver du med fördel planera dina måltider. När du gör det är det dessutom lättare att inte äta skräpmat.

4. Dina barn älskar rutiner
Barn tycker om när det är samma, samma. De känner sig trygga av det och mår helt enkelt bra av fasta rutiner. Hjärnan tycker om vanor.

5. Du kan utgå från klockan
Vakna vid samma tid. Äta frukost vid samma tid. Lunch vid samma tid varje dag. Ja, du förstår. Du kan helt enkelt utgå från klockan och tiden flyter inte ihop som den lätt kan göra under en lång ledighet.

6. Du njuter mer av helgen
Fredag hela veckan under semestern? Nu kan du njuta av den riktiga fredagskänslan som infinner sig när veckan börjar lida mot sitt slut. Det är inte mycket som går upp mot en ordentlig fredagsfeeling.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
6 löften att ge barnen på nyår
9 saker du accepterat sen du blev förälder
7 tydliga tecken på att du sover för lite
6 anledningar att skaffa ett till barn
5 saker du INTE ska säga till ditt barn
7 saker du är med om för första gången – när du är gravid 

 1. ”Känna dig chockad över att klockan är nästan lunchdags” hur länge sover ditt barn egentligen?!?! Hur avis ska jag bli? Här känns det som en vinst om kl är 6.30 när ungarna stiger upp

  1. Hahaha, Angelica sa samma sak. Men Elsa vaknade 09:40 en dag under lovet. Chock!! Annars sover hon nästan alltid till strax innan 9 på helgerna. Så skönt! 😀 Kram J

 2. Ang listan i podden idag 🙂 vi har en hemlig lista på no-no s när det gäller killar och dejter. Pass upp:
  Litet paraply
  Kille med katt
  Fingervantar
  Små händer
  Korta armar
  Lätt frusen
  Utan körkort
  Liten bil
  Mammas gardiner/dukar hemma
  Dåliga bilförare
  snål
  Beställer Well done kött

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..